rdeči alarm zaradi snega

dentex

Guru
20. sep 2007
2.762
655
113
Na Golem do štacune, kar je nad njo nima nič več. Glede dizlčka pa tkole, tastara nista tolk pr moč, da bi ga iz kevdra gor zvlekla, jest pa tud ne morem bit skoz gor, Ja gledam enga 6 KW out put-a, ker 1,5 je prešvoh. Gor je norišnca, že sam z avtom med drevesi in kabli je žur

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
@dentex

Kolikor vem, je Zapotok, Rogatec in ostale vasice na tvojem koncu priklopljen z kočevske smeri (ne me držat za besedo), tako da bo treba počakat na štrom z tistega konca.
Smo pa peljali včeraj vse obstejoče agregate iz doline, kjer je za silo ob krajših izpadih že elektrika v vaše Hribovske vasi, da se izmenoma priklaplja vsaj nujne zadeve po hišah.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.762
655
113
To vem, so fantje gor pa gonjo vsaj pumpe za vodo, ker drugače bi bila že huda kriza. Smo vezani na Kočevski konec, od tam pa nobenih informacij, če ti kaj na ušes pride prosim javi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Bom javil, tudi na Črpališču Iška smo moral namontirat agregat, ker se je v zbiralniku vode že videl betonski "podn"
frown-1.gif

Gornji Ig ima pa ob totalnem šparanju vode še za 2-3 dni, pol pa agregat na traktor pa motorko v roke in gasa
smile-1.gif

Ja, tale intervencija kar traja in ji vsaj na naših koncih še ni videti konca
uf-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.762
655
113
Bojim se da bo tole kar se nam obeta z dodatno vodo od zdoraj še večje srajne naredl. Pri mojih sem nameril cca 12 cm debelo ledeno skorjo na mestih. Povprečje je pa nekje med 5 in 8

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
@dentex

Kolikor vem, je Zapotok, Rogatec in ostale vasice na tvojem koncu priklopljen z kočevske smeri (ne me držat za besedo), tako da bo treba počakat na štrom z tistega konca.
Smo pa peljali včeraj vse obstejoče agregate iz doline, kjer je za silo ob krajših izpadih že elektrika v vaše Hribovske vasi, da se izmenoma priklaplja vsaj nujne zadeve po hišah.
zemljevid.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Imate kako info kako je na blokah?
Telefoni in gsm so mrtvi, v medijih se nič ne sliši razen da so cesto unec žlebič naredili prevozno. Sicer pa gor nimajo veliko cuckov ki bi jih morali zjutraj na sprehod peljati in pred njimi pot očistiti dreves, snega in ledu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.062
9.588
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Moč naravne nesreče meriš v številu mrtvih?

V čem pa bi jo ti meril? V kubikih poškodovanega drevja (grmovja) od katerega bi 80% itak zgnilo ker ni nikomur mar zanj?

Elektro, prometna, telekomunikacijska infrastruktura je bila v krču nekaj dni oziroma še vedno je, na širšem področju Slovenije. Škoda je OGROMNA, piše se o žledu s 100 letno povratno dobo. Celotna civilna zaščita, komplet prostovoljni gasilci +' vojska na terenu cele noči.... Mislim, da ni tako nedolžno. Mogoče ni nič posebnega v ogrevani dnevni sobi na varnem, ko spremljaš vse preko foruma.

Da mobilno omrežje šiba vsaj za silo so že od četrtka popoldne na terenu ljudje v nemogočih in smrtno nevarnih razmerah, ki se z motorkami in sankami prebijajo do baznih postaj in menjajo baterije, vlačijo gor agregate in podobno. Fantje pravijo, da je grozljivo, pa sem prepričan, da štromarji še bolj nasrkajo, da o gasilcih ne govorim. Gre za naravno nesrečo velikih razsežnosti, sam če nekomu to ni jasno, ga ne moreš prepričat. Prepričan pa sem, da če bi šlo za njegovega otroka, nebi več govoril o mehkužnosti in podobne traparij.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
ma drevje pada tudi po lj... res da ni tako hudo a vseeno je lahko nevarno. mi je včeraj pred bifejem skoraj veja na glavo padla..dobro da sem sem ravno umikal stran od drevesa...

drugo leto bodo poceni drva... škoda v gozdovih pa gromozanska...

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.062
9.588
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Za LJ srajce zagotovo, aja sedaj mi je jasno zakaj je tak halo ... spet ste dobili pi.zdarijo ravno na emonska vrata! (nazadnje je bila tako velika katastofa ko je bilo malce lužice okoli barja in viča, vmes je bilo pa nekaj potresov 1.8 stopnje ki sicer niso bili tako nevarni)
cheer.gif

Se umikam iz te teme, over and out!
grin1.gif

E tale je pa tipična primorska. V LJ ni težav in odpovedanega pouka. Se pa strinjam s tistim o jokanju pri parih lužicah.

Samo tole, kar je zdaj ni hec.

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ima morda kdo kakšno informacijo kdaj bo elektrika v Logatcu?
No saj mi ni toliko za elektriko kot za ogrevanje. V blokih postaja počasi mrzlo in pri majhnih otrocih je problem. Če se zadeva ne bo uredila v kratkem se lahko na srečo še kam umaknemo.
Je pa ena dobra stvar pri tem. Morda bo kdo pogruntal koliko časa mu požre TV in računalnik.
Čeprav zelo malo gledam TV sem v zadnjih dneh sestavil nenormalno veliko lego kock
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Včeraj po poročilih omenjali cifro 42%. Zdi se mi ogromno! Ker sem poslušala z enim ušesom, upam da sem slišala narobe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Kaj se dogaja gsm?
Črtice za signal imam presenetljivo dobre, ko pa želim klicati pa mi napiše mobilno omrežje ni na voljo.
Ugasnil, prižgal, nič bolje

jest5

Guru
18. avg 2007
26.131
-8.786
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:

Včeraj po poročilih omenjali cifro 42%. Zdi se mi ogromno! Ker sem poslušala z enim ušesom, upam da sem slišala narobe
Ma pozabte na poceni drva. Redki bodo prodajali pod trenutno ceno, raje bodo pustili les gniti v gozdu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:

Ja ampak to je površina gozdov. Ta površina pa ni 100% uničena.
Nekako so rekli da je škoda v obsegu letnega poseka, kar pa mi spet nekako skupaj ne potegne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
hanzi najbrž se povezeš s bazno naprej pa ni povezave...

mal heca... zgleda da se je kabl za mobitel strgu;)))

drugače pa jest5 bodo pospravljali ker bodo morali! cena bo nižja...