Za tiste ki pravijo naj se držimo predpisov:
- problem je v tem, da je večina kazni danes butastih in namenjenih izključno polnjenju proračunskih blagajn, vključno z omejitvami hitrosti. Čisto preprosto: dobrih 20 let nazaj ko sem dobil vozniškega sem se po svoji ulici lahko peljal 60kmh (sploišna omejitev takrat). Seveda ni bila primerna za tako hitrost, sem se peljal manj (cca 45). Potem so omejili z ZVCP-jem na 50kmh... vozil sem isto kot do takrat - manj, ker je ulica neprimerna za tako hitrost. Zdaj imam omejitev 30kmh (cona 30), kar je bedarija. Vozim isto kot vedno, več, ker je ulica primerna za toliko.
Pa poglejmo avte 20 let nazaj (nobenega ABS-a, ESP-ja, gume Tigar...) in avte danes, cesta je pa ista, nobene šole zraven, nobenih novih blokov ipd. Se pravi ni narobe nekaj z mano, ampak s sistemom... to je problem, ker se vsakemu novemu politiku ali struji dvigne in potem vsi piskamo toliko kot se jim je dvignil... zato ljudje kršijo pravila, ker so pač bedarija... zato bodo vedno kršitelji (če ni prekrškarjev, potem omejitve nimajo smisla - nima smisla npr. pisat da kolesar ne sme iti več kot 100kmh ker itak noben ne gre več... - normalen kolesar seveda, ne ekstremisti...)