Rdeča luč

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Evo vam zdaj mojo praktično izkušnjo izpred 17 let nazaj na enem križišču v LJ......bilo je zvečer ko je bila že tema....sem stal na sredini križišča in čakal za zavit levo...in ker je eden zadnji avto še prihajal sem čakal...ampak.....zgleda da je tip v avtu gledal tisto utripajočo zeleno in je stopil po gasu in ko je prišel pod semafor je pogledal naprej in s samo 11 metrov zavorne poti priletel v mene ki me je odbilo še 10 metrov nazaj.......avto je bil totalka...udarilo je v desno luč.....avtoo je bil speštan od leve luči pa do desnega stebrička...bobro je blo samo da nisem imel sopotnika ker bi ga stisnilo kot v preši.

Zato pa ne maram tiste utripajoče ,ker ko so ljudje videli utripajočo so pospešili in ne ustavljali...je pa še vedno isti drek...ta ki je šel prej skozi rdečo gre tudi zdaj in to ne bo spremenil nobeden semafor.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ampak dokler je zelena utripala problema vožnje skozi rdečo ni bilo. To je dejstvo.

To dejstvo je samo v tvoji glavi... ali pa si prej mizal... ali pa sploh se nisi bil sofer in tega posledicno nisi opazil
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Verjetnost, da te Policija dobi na rdeči v SLO = priceless.

Pomoje jih dobijo morda 0,5% ? Prevozi jih pa pomoje najmanj 50% folka.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Ampak dokler je zelena utripala problema vožnje skozi rdečo ni bilo. To je dejstvo.

Da stvar postane dejstvo, potrebuješ kakšen dokaz. Ker nisi v tej temi predstavil nič konkretnega ti bom odgovoril v tvojem slogu. Bla bla bla....................

Če je 95% ljudi sposobno nekaj narediti brez problemov, ti pa tega ne moreš, je dejstvo da si nesposoben, to velja zate, zame in za vse ljudi na tem svetu.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Skozi rumeno greš lahko ampak pod pogojem, da se ne moreš varno ustaviti. Pred parimi leti se mi je zgodilo, da je voznik pred mano v dežju na polno bremzal, ker je videl rumeno in ustavil se je v sredini križišča, ter potem vzratno šel nazaj, da je lahko videl na semafor.

Pri nas bi morali še na vsak semafor postaviti rampo, ko začne svetit rumena, se lepo rampa spusti, mogoče bi nucalo.

In za vožnjo v rdečo, kjer so v nevarnosti vsa nedolžna življenja, je kazen res premila. Odvzem izpita in zaplemba avta.
Kdaj bodo nekateri dojeli, da je avto v nepravilni uporabi orožje in temu primerno ukrepali?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Evo vam zdaj mojo praktično izkušnjo izpred 17 let nazaj na enem križišču v LJ......bilo je zvečer ko je bila že tema....sem stal na sredini križišča in čakal za zavit levo...in ker je eden zadnji avto še prihajal sem čakal...ampak.....zgleda da je tip v avtu gledal tisto utripajočo zeleno in je stopil po gasu in ko je prišel pod semafor je pogledal naprej in s samo 11 metrov zavorne poti priletel v mene ki me je odbilo še 10 metrov nazaj.......avto je bil totalka...udarilo je v desno luč.....avtoo je bil speštan od leve luči pa do desnega stebrička...bobro je blo samo da nisem imel sopotnika ker bi ga stisnilo kot v preši.
A pol si ti zapeljal pred njega, ker nisi predvideval da bo pospešil ali si čakal sredi njegovega voznega pasu, da je priletel vate ali ga je ob zaviranju zaneslo v notranjost križišča direktno v tebe? Ni mi čisto jasno
sprasujem se.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jest sem stal na sredini križišča in čakal...če so drugi peljali mimo bi lahko še on...ampak zgleda de ga je malo neslo proti meni....verjetno zaradi bremzanja.
Sej ni panike...nobenemu ni blo nič..ampak pravim samo ,da je sranje ko se gleda v semafor in ne naprej.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Enaka nesreča se je zgodila prejšnji teden na Celovški, le da jo tam niso vsi odnesli brez poškodb, ampak so končali v bolnici. (pa še veli takih je blo...)
Tko da ne vem zakaj zdej kriviš UZ luč.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:

Ravno ta teden se je na Celovški zgodila hujša prometna nesreča, ko je nekdo zapeljal v rdečo in trčil v nasproti vozečega ki je zavijal levo. Khmm, bogve kdo bo na koncu kriv in plačal kazen, dokazat krivdo bo težko.

Če misliš na motorista s sopotnikom, ki se je pri delavskem domu (Reifeisen banka) zaletel v temnega terenca, se je motorist močno zmotil, saj je v zeleni za levo na Celovško proti Šiški peljal naravnost proti Kolodvoru. Voznik terenca, ki je iz nasprotne smeri zavijal levo na Gosposvetsko se trku ni mogel nikakor izogniti... motorist je bil prehiter. Ni edini, saj tam pogosto opažam, da vozniki ne gledajo semaforja za svoj pas ampak avto na sosednjem pasu...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot opažam, je vse več motoristov, ki sploh ne upoštevajo barve luči, ampak kliznejo skozi rdečo, da je le kolikortoliko frej križišče (v stilu pešcev).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:

Ravno ta teden se je na Celovški zgodila hujša prometna nesreča, ko je nekdo zapeljal v rdečo in trčil v nasproti vozečega ki je zavijal levo. Khmm, bogve kdo bo na koncu kriv in plačal kazen, dokazat krivdo bo težko.

Če misliš na motorista s sopotnikom, ki se je pri delavskem domu (Reifeisen banka) zaletel v temnega terenca, se je motorist močno zmotil, saj je v zeleni za levo na Celovško proti Šiški peljal naravnost proti Kolodvoru. Voznik terenca, ki je iz nasprotne smeri zavijal levo na Gosposvetsko se trku ni mogel nikakor izogniti... motorist je bil prehiter. Ni edini, saj tam pogosto opažam, da vozniki ne gledajo semaforja za svoj pas ampak avto na sosednjem pasu...
Nisem imel v mislih to nesrečo ampak eno tm pri dekorativni.