Rdeča luč

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Vem da smo o tem že jamrali, AMPAK.

V zadnjih mesecih opažam, da je vožnja v rdečo luč postala nekaj čisto vsakdanjega. Jaz sem v tej fazi, ko dobim zeleno, še vedno (kot pri vlaku) gledam levo in desno. In že nekajkrat sem zaviral, ker je nekdo barvno slep.

Kaj je zdaj to nov trend, al kako? Ravno včeraj mi je nekdo na Celovški pri zavijanju prekrižal pot. Če bi bil s svojo "A-B" kripo, bi pohodil plin in se direkt zaletel v debila. Pa naj plačuje.

LP,
PIC

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To je postal modern nacionalni šport
bonk.gif

Brezveze gledat pa ustavit pri rdeči, moreš stat, še enkrat dat v prvo, speljat pa še kakšno minuto časa izgubiš
rolleyes-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Takoj v zeleno že lep čas ni za odpeljat. Sploh če si lažji od 3 ton in gre kar voziš hitro z mesta.
Ukinitev utripajoče je bila ena velka neumnost!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Mejduš, da dan naredim po moje kakih 30 km po Ljubljani, pa zelo zelo redko vidim vožnjo v dečo - ko pa jo, pa je ponavadi za volanom zmedenec (zavijanje v levo skozi rdečko ko kolona za naravnost spelje na zeleno ipd), ne pa dirkači, ki na polno not letijo. Razen zjutraj, takrat je švercanje v rdečo na repu kolone pogost šport. Je pa res, da je v tisti gneči sicer nadležen in zagoveden, ni pa jako nevaren ...

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
V zadnjih mesecih opažam, da je vožnja v rdečo luč postala nekaj čisto vsakdanjega. Jaz sem v tej fazi, ko dobim zeleno, še vedno (kot pri vlaku) gledam levo in desno. In že nekajkrat sem zaviral, ker je nekdo barvno slep.

Kaj je zdaj to nov trend, al kako?
To so posledice ukinitve utripajoče zelene.

In ni nek nov trend, saj smo o tem že debatirali, ampak se je pojavil tist trenutek, ko so ukinili utripajočo zeleno. Pred uvebo tega ukrepa si vožnjo v rdečo videl res izjemoma, zdej je to običajni pojav. Država pa s tem samo služi.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
V nekaterih mestih pri nas so poleg luči postavljeni še števci, koliko bo zelena še trajala, pa kdaj bo spet posvetila, ko gori rdeča. Škoda da ni več tega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
V nekaterih mestih pri nas so poleg luči postavljeni še števci, koliko bo zelena še trajala, pa kdaj bo spet posvetila, ko gori rdeča. Škoda da ni več tega.
Tisti števci so glede opozarjanja kdaj se bo prižgala rdeča popolnoma nekoristni, ker se jih vidi iz premajhne razdalje. (UZ si videl na par 100m). So pa fajn da nisi tolk živčen, pri čakanju na zeleno.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Saj ni treba da čist do sekunde natančno vidiš že od daleč. Tolk se že da razbrat, a je dvomestna cifra al samo ena. Pol pač pripravljen na zaviranje pelješ do semaforja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Vem da smo o tem že jamrali, AMPAK.

Kaj je zdaj to nov trend, al kako? Ravno včeraj mi je nekdo na Celovški pri zavijanju prekrižal pot. Če bi bil s svojo "A-B" kripo, bi pohodil plin in se direkt zaletel v debila. Pa naj plačuje.

Zadnjic je nekdo na forumu objavil video, kjer se vidi cepca, kako se zanalasc stopi na gas, ko vidi da bo 50 metrov naprej rdeca (posneto v Kranju iz smeri delavskega mostu proti Sk. Loki). Nekaj dni nazaj sem identicno dozivel s kolegom (zavijala sva iz smeri Sk. Loke proti Kranju, torej pred mostom levo), en bebo je flegma zapeljal skozi rdeco in bi se zabil v bok, ce ne bi pocakala.

Bolno, take bi dal pred zid pa s obmetavat s kamenjem.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
@KSZ
Kakšne posledice ukinitve zelene neki
frown-1.gif

Saj ni interval oranžne dolg stotinko sekunde, da se nebi mogel varno ustaviti pred rdečo.
Saj ne, da ne grem nikoli v oranžno samo ne vem pa kako nekaterim pade na glavo, da stalno vozijo v rdečo, očitno so za tovrstne prekrške kazni še vedno premile.
Sicer so pa odštevalni števci pametna ideja ampak so postavljeni v redkih mestih. Se pa lepo vidi v Velenju in Kranju, da je promet malo bolj tekoč, s tem, da nekteri še vedno spijo za volanom.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Tisti števci so glede opozarjanja kdaj se bo prižgala rdeča popolnoma nekoristni, ker se jih vidi iz premajhne razdalje. (UZ si videl na par 100m). So pa fajn da nisi tolk živčen, pri čakanju na zeleno.

Ce tistega stevca ne vidis, ko se semaforju blizas s 70 km/h, potem je ze skrajni cas, da si malo samokriticen in vrnes voznisko dovoljenje ali pa cimprej organiziras obisk pri okulistu. Ce pa priletis v semaforisirazno krizisce z vec kot 70 km/h, potem pa itak nimas kaj na cesti delat...
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik flip pravi:

Ce tistega stevca ne vidis, ko se semaforju blizas s 70 km/h, potem je ze skrajni cas, da si malo samokriticen in vrnes voznisko dovoljenje ali pa cimprej organiziras obisk pri okulistu. Ce pa priletis v semaforisirazno krizisce z vec kot 70 km/h, potem pa itak nimas kaj na cesti delat...
grims-1.gif
Izpita ne bom vrnil, utripajočo zeleno sm vidu na kilometer, na kakšni razdalji pa ti razločiš številke na tistem semaforju?

Sicer pa nikogar ne zanima, koliko sekund bo še gorela zelena še po tem, ko bo že mimo, namen UZ je bilo opozoriti voznika, da se bo v roku parih sekund prižgala rumena/rdeča, kar je povsem dovolj. Več podatkov samo dodatno obremenjuje voznika, in odvrača pozornost iz ceste.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
@Avtor: Normalno, da pri zeleni stojite, saj so tisti pred tabo toliko uvedevni, da čakajo vse tiste, ki bi morebitno vozili čez rdečo. Ne vem, zakaj moraš biti tako neučakan in speljat takoj, ko je zelena. A je tak problem 10 sekund počakat? Treba je biti strpen.
hysterical-1.gif

Drugače pa vsaka čast, da bi se ti ljubilo zaletet, zato da bi nekomu skušal dokazat point, da je naredill prekršek. Na žalost mu ne bi bilo nič kaj bolj jasno, tudi če bi se 10x zaletel vanj, tako da prihrani čas, denar in energijo.
tongue-1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi: Več podatkov samo dodatno obremenjuje voznika, in odvrača pozornost iz ceste.
Kaj pa vse tiste obline, ki se zibajo ob cesti poleti? Če že samo tale semaforčič s countdownom odvrača pozornost, potem bi morali biti že vsi moški mrtvi ...
cool-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Izpita ne bom vrnil, utripajočo zeleno sm vidu na kilometer, na kakšni razdalji pa ti razločiš številke na tistem semaforju?

Sicer pa nikogar ne zanima, koliko sekund bo še gorela zelena še po tem, ko bo že mimo, namen UZ je bilo opozoriti voznika, da se bo v roku parih sekund prižgala rumena/rdeča, kar je povsem dovolj. Več podatkov samo dodatno obremenjuje voznika, in odvrača pozornost iz ceste.

Tvoje mnenje se mi ne zdi realno, ker si že sam javno priznal, da odkar ni več utripajoče zelene, v tistem času, ki ga imaš na voljo, nisi sposoben ustavit pred rdečo.
V čem je razlog boš verjetno sam najbolje vedel (pa ne spet krivde za to valit na stran policije). Mogoče tebi in podobnim lahko pomaga okulist, psiholog ali psihiater, kakšen drug zdravnik, prevzgoja ali pa sploh ni pomoči.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Tvoje mnenje se mi ne zdi realno, ker si že sam javno priznal, da odkar ni več utripajoče zelene, v tistem času, ki ga imaš na voljo, nisi sposoben ustavit pred rdečo.
V čem je razlog boš verjetno sam najbolje vedel (pa ne spet krivde za to valit na stran policije). Mogoče tebi in podobnim lahko pomaga okulist, psiholog ali psihiater, kakšen drug zdravnik, prevzgoja ali pa sploh ni pomoči.
Glej, sej tudi če jest od jutri ne bom več sedel v avto, ostane še vedno več desettisoč takšnih, ki tudi ne ustavijo vedno pred rdečo. Pred ukinitvijo UZ so pa lahko ustavili.
A ti misliš da je PIC tole temo odprl samo zato, ker je ravno mene videl, da sm peljal skoz rdečo?

Ravno ta teden se je na Celovški zgodila hujša prometna nesreča, ko je nekdo zapeljal v rdečo in trčil v nasproti vozečega ki je zavijal levo. Khmm, bogve kdo bo na koncu kriv in plačal kazen, dokazat krivdo bo težko.

Seveda vem v čem je problem. Ne v meni in dohtarjih, ampak v ukinitvi UZ. In s ponovno uvedbo bi problem v veliki meri rešili.
Sej Zelena ni utripala od nekdaj. Utripanje so nekoč uvedli z namenom, da bi zmanjšali vožnje v rdečo. In so jih.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Samo za info - pri omejitvi 50 gori rumena 3sec, pri 60 4 sec(lj.štiripasovnice),pri 70 pa 5 sec(lj. Celovška od obvoznice do Šenvida)!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Problem je samo v miselnosti takih, kot si ti... da ko je prej na 1 km videl utripajoco zeleno, je pohodil gas do konca, da je potem prisel cez semaforja ravno cez rdeco ... Sedaj pa je v enem kilometru, ko je videl, da je preklopilo na rumeno, bolj sigurno zavija... Takih, ki sedaj vozijo cez rdeco, so prej, ko je bila UZ, enako vozili v rdeco ... in takih ne mores drugace uktrotiti, kot, da jim nabijes kazen... Samo skoda, ker zelo zelo redko vidim policijo, ki bi kaznovala take voznike... Kaznujejo jih edino tam, kjer je avtomatska kamera, ki slika take preksrkarje... Ampak ta krizisca se tako ve, kje so
smile-1.gif
...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi: Več podatkov samo dodatno obremenjuje voznika, in odvrača pozornost iz ceste.
Kaj pa vse tiste obline, ki se zibajo ob cesti poleti? Če že samo tale semaforčič s countdownom odvrača pozornost, potem bi morali biti že vsi moški mrtvi ...
cool-1.gif
Hehe ravno zadnjič se je ena pohvalila, da se je nekoč en zaletu drugmu v rit, medtem ko ju buljil vanjo :-(