Razvajeni?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
v prevozništvu je pač veliko kanibalizma in ker eni pač reskirajo pa pripeljejo en pa upošteva in ustavi tadrug potem na najebe. vem za dosti šoferjev ki so od lastnikov/direktorjev dobili naređenje "teraj dokler gre gre" če pa se bo izločil sam oziroma ne bo šel na pot pa lahko pričakuje ali hud - pri plači ali pa knjižico... taka je realnost...

Ki je zlahka rešljiva z zaplembo kamiona brez možnosti vračanja. Bodo lastniki/direktorji začeli hitro opozarjat voznike, naj ne rinejo v sneg ...

Ne bo šlo skozi - pretežno tujci - in bi se dvignila galama do Bruslja in bodo naši morali popustiti (kot že tolikokrat).

Odvzem vozniške bi mogoče pomagal - in seveda vračilo kamiona šele po popolnem plačilu kazni (hmm - lej novega "nerešljivega" problema - kam do takrat s kamionom?).

Nekaj "vzgojnih primerov" in bi se hitro bistveno povečalo upoštevanje zakonodaje.

Samo smo še vedno na mojih 4 točkah - in prvo je treba te "rešiti".
In nenazdanje zagotoviti, da bo kaznovalna politika za VSE enaka - in ne, kot se je že večkrat pokazalo v naši kokoški, uperejana predvsem na domače prevoznike (jih je pač lažje štrafat in izterjat). Tuji kamion zaplenit in se z "bugarom", "romunom" ali katerim drugi "čudnim" voznikom in lastnikom ubadati je pač dodatna obremenitev.
Da ne bo nesporazuma - tudi domače, ki se norca delajo je treba vžgat - poanta je NE SAMO domače - šiba naj bo za vse enaka.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
kar se tiče pluženja. vsaka stvar stane. in če ima občina na voljo npr 10.000€ za potrebe zimske službe to pomeni X prehodov s plugom in Y posipavanj. zdaj pa ali naj drsajo vsakih 5 minut da bo kakšen razvajenček imel lepo cesto a bodo budget porabili že v prvem mesecu ali pa naj delajo racionalno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A to si direkt meni replicira? Ali je bolj "splošen" odgovor?

Ker kolikor se spomnim nisem nikjer zapisal, da morajo biti ceste takoj v nulo splužene (mi je nekako jasno, da ne gre
tongue-1.gif
).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Kako misliš da se ne ni dalo zapustiti AC na izvozu postojna.....jaz sem jo pa veliko ostalih tudi

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Kot primer - pa ker mislim, da je bilo v temi "Sneg" tudi omenjeno, da je bil izvoz Postojna zaprt oz. popolnoma zabit zaradi zdrsa avtobusa in se ni dalo po lokalni cesti naprej (če sem se zmotil naj ostane pač kot primer - če je lokalna cesta blokirana in s tem izvoz iz AC onemogočen bi DARS moral o tem biti uradno obveščen, da pač ustrezno zapre izvoz).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Brez zamere, ampak 8 ur sedet v avtu ni fajn, ni konec sveta ampak recimo, da ti vmes se bencina za ohrevanje zmanjka res verjetno ni lustno! Ce bi odgovorni sprejeli zakonodajo, ki vse, ki ne upostevajo znakov in blokirajo cesto (beri kamionžije in primorci z letnimi) prepove voznjo po nasih cestah za eno leto ne bo nic drugace!

Kaj se spravljaš na primorce tle neki???? Imam zimske gume, vedno, isto vsa družina in vsi ki jih poznam. V petek sem šel iz LJ proti domu in folk se BOJI vozit po snegu ok?? Jaz sem vozil 100 brez nobenega problema, prehiteval sem vse, dokler se prvič ni ustavilo na vrhniškem klancu, kjer je potem steklo šele pri počivališču Lom, ter potem spet se ustavilo pri Razdrtem (ne vem zakaj smo tu čakali). Brez problema sem prehiteval vse. Aja...pa večina jih je imela meglenke.
smile-1.gif

Vse je v glavi in če se bojiš vozit po snegu ostani doma, bodo vsaj ceste prazne in se bo lahko v miru vozilo!!
wink-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
cesta je bila zasnežena?
najbrž bi se tud 150 lahko vozil ane...
me prav zanima kaj bi storil ko bi moral kaj na hitro reagirat pri 100km/h!! na snegu??

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
cesta je bila zasnežena?
najbrž bi se tud 150 lahko vozil ane...
me prav zanima kaj bi storil ko bi moral kaj na hitro reagirat pri 100km/h!! na snegu??

Cesta je bila taka kot je bila. Videlo se je normalno (ni bilo nobene megle ali karkoli in si videl ker lepo naprej, brez problema 500m), tako da o kakem hitrem reagiranju ni bilo govora...razen seveda če ne bi kdo od tistih ki sem jih prehiteval zavil kar naenkrat levo, pred mano, kar pa pri nas ni nemogoče. Ja, en je šel mimo mene z Audijem (A4 al A6 - karavan) pa je mel noter sigurno 130.
Če vozi kdo pred tabo vidiš kaj dela in jaz sem imel pred mano tistega z Audijem (na vrhniškem klancu je moral zmanjšati, ker so bili tam policaji, pa par kamionov ujetih), tako da sem videl točno kaj dela in sem se ravnal za njim.
Kaj bi storil? Nič, odreagiral bi...me je že enkrat obrnila na snegu in to ravno zaradi tega, ker sem na hitro zavrtel volan, sedaj ko mi je v petek in soboto spet malce odneslo rit sem samo malo trznil z volanom v obe smeri pa je šel avto potem ravno naprej, brez kakega vrtenja. Če bi pa zavrtel na vso moč v eno ali drugo stran bi me obrnilo. Ne bojim se vozit v snegu, ker če bi se bal bi bilo to kar se je dogajalo v petek, ko se je stalo. Ne vem kje je problem vozit v snegu, jaz ga ne vidim...edini problem ki ga vidim je ta, da folk vozi po obeh pasovih isto hitro (govorim za AC).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No jst sm skupi s sodelavci cakal v postojni da se ceste odprejo. Ob pol enajstih zjutraj smo se odpravili iz kopra, takrat ni bilo po radiju se nic, potem so povedal, da je proti lj, od razcepa gabrk naprej cesta zaprta, smo sli na kozino dol in komaj komaj prrinl do postojne. tam je bilo pa konec, ker je bila zaprta tako stara kot avtocesta in to v obe smeri...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

jah... sej tukaj nimamo kaj dosti narest... kar je bilo je bilo. mene bolj zanima, zakaj na meji nekdo ne kontrolira kamionov in njihovih gum? in ja, če je slabo vreme na Logu rampe dol in zapret AC za kamione... jebat ga, bojo pa na odstavnem, pa še šofer ne bo nič kriv, ker ne mogel iti dokler bo šlo... čisto vsako leto so isti problemi s temi kamioni. kako te zadeve rešujejo v tujini?

me pa zanima tud, kako to, da niso nič za ljudi poskbeli? da bi kdo kakšen čaj prinesel al pa malo povprašal, če koga zebe ali kaj podobnega... Poleti vodo dostavljajo, a za pozimi pa še niso ugotovil, da večina folka nima v avtu robe za 8 ur čakanja v mrazu...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Ni problem, ker folk vozi po obeh pasovih enako hitro.

Problem, je ker folk vozi MED pasovi oz. sploh ne vozi ampak cinca. In vzroki so dostikrat prav banalni - od tega, da imajo vse šipe zarošene in ne vidijo nič ven, do tega, da so oblečeni kot da se odpravljajo na severni tečaj (+ kapa + šal + rokavice) , pa do tega, da nimajo tekočine za šipe spirati ali je le ta zmrznjena.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ja, tudi to je ja.
Ampak če imaš recimo gretje vpaljeno za prvo šipo, skorajda ne rabiš brisalcev (seveda odvisno od tega kako močno pada sneg, pa kakšen je, ali je tisti suh ali moker). Če je suh ne rabiš brisalcev, če je moker jih, ampak ti zelo pomaga, če imaš gretje za prvo šipo vpaljeno. Včeraj ko je bil določen avto vžgan recimo cca. 15 minut se je že talil sneg in led, pa si samo pobrisal in je bilo dovolj, je bila šipa čista.
Bit v avtu tako oblečen kot si napisal pa je bedarija. Bunda - ok, ostalo pa brez veze, ker ti rata toplo (vsaj meni no), ker itak imaš gretje. Če ga pa nimaš potem pa kaj ti čem. Tekočina za šipe pa jim morda zmrzne, ker mešajo s preveliko količino vode.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Najlazje je bit pameten s kavca! !

A si bil v zastoju 8h?

Meni je uspelo ob 08:30 še prilest do Postojne....predno sem šel na pot...ni bilo po radiu nič, da bi bilo kaj narobe s cesto oz. težko prevozna (v bistvu ni bila prevozna),na promet.si ni bilo nobene opombe, na nobeni tabli od LJ do Postojne ni bilo nič obvestil da bi bilo pri Postojni kaj narobe, pri Vrhniki sem še srečal pluge, pa ni bilo krize na cesti....od Unca napraj se je začel...do Ravbarkomande se je dalo voziti, potem ko si se pa spustil po klancu dol je bilo pa fertir...15cm snega na cesti, vidljivost 0 metrov. Komaj sem našel izvoz Postojna tako da sem potem pririnil v en lokal na suho in toplo...potem se je pa začelo...tam sem v glavnem zaglavil do 16:00 in nato po stari preko Unca prišel na avtocesto proti LJ (do prvotnega cilja seveda nisem naprej rinil). V glavnem, ogromno folka je bilo presenečenega ker ni bilo nič omenjeno nikjer....zame je 15cm snega na nespluženi avtocesti in vidljivost 0m dejstvo da je potrebno cesto zapreti, ne pa da nabijajo po radiu da je močna burja in težko prevozno...pa kaj jim ni bilo jasno...in kot je že nekdo povedal...zakaj niso izločali osebnih vozil in jih pustili da so se nabiil v gužvo in čakanje? Obveščanje pri nas je bilo katastrofalno...ampak na tistem koncu je sploh posebna mikroklima...v Lj se je že začelo jasniti in nehalo snežiti, v Postojni je bil še vedno sodni dan.....tako da ker sem bil tam, in ker sem pazljiv in vedno vse preverim predno grem na pot...je to mene presenetilo še bolj kot cestarje al kogarkol že da bi opozoril ljudi, zaprl cesto in izvoze že prej tudi za osebna vozila...ker stanje je bilo bolano....v celi Postojni so bili ljudje iz cele SLO in tujci...vsi hoteli zabookirani do konca proti popoldnevu...in večina jih je bila ogorčena nad obveščanje, ki ga seveda sploh ni bilo...in tudi napačne informacije da je stara cesta Postojna Logatec zaprta....kar ni bilo res....Posotjna Unec in na avtocesto se je dalo pripeljati, spluženo je bilo, z zimsko opremo ni bilo problema prevoziti razdaljo proti popoldnevu, tudi Postojnske ride....verjetno je bila pa zaprta cesta Planina pri Postojni - Logatec....tolk o obveščanju.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Ne samo hočem ti povedat, da pametuješ s kavča enako kot vsi tukaj, ki nas tega obtožuješ.

Ostale reči s katerih se ti delaš norca se pa tičejo otroka ne pa mene.

Drugače pa, če sem iskren bi res lahko poslali CZ ven pa razdelil čaj pa kaj za jest ljudem v koloni.
Če ne drugega zaradi občutka varnosti.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Se enkrat, ni bila verjetno katastrofa, ampak jaz in ti sva bila na toplem oz.jaz na kuhancu zunaj ampak obsojat ljudi, da pretiravajo se mi zdi rahlo pretiravanje! In potem ugotovis, da je na altru polno ljudi, ki seboj nosijo zaloge hrane, vode, bencina, pet dek, kresalo, suhe veje, 100m vrvi in satelitski telefon! Jaz ce bi imel namen it na pot bi sel, brez sendvica, bi prezivel bi pa pizdil, na dars in kamijonarje. Kdaj pa pricakujes, da bo pot na morje trajala 8 ur? Napovedan sneg gor ali dol. Zdej pa res zadnji post v tej temi!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jaz sem se peljal v soboto zjutraj ob 04:30 iz Izole proti Gorenjski... burja, sneg, tovornjakarji razmetani po cesti, nekateri pametni parkirani na odstavnem pasu, ostali kavbojci pa malo po prehitevalnem, malo po voznem, malo čez oba, pa malo počez... en šlepar je bil postavljen prečno na cesto in tam sem imel srečo, da sem ga lahko obvozil in se izmuznil skozi... na bencinsko mi ni uspelo zapeljati nikjer, ker je bil vhod zabasan z ugani kom, tovornjaki... v Lomu je bilo že čisto na koncu in sem na bencinsko zapeljal in nasprotne smeri, slalomiral med tovornjaki in uspel priti do točilnega mesta... kaos, ne vem kako drugače opisati, poleg sneženja in tovornjakov je velik problem predstavljal veter, prvo zaradi vidljivosti in drugo zaradi zametov... po odstavnem pasu (ker sta tako voznega kot prehitevalnega za naslednjih 10 ur zasedla dva tovornjaka) ga je bilo napihanega toliko, da mi ga je pri pathfinderju metalo tudi čez havbo...
Od cestniske postaje Torovo na Gorenjski avtocesti pa vse pod kontrolo, spluženo, posuto, od Kranja naprej praktično cesta samo mokra...