Razvajeni?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Reveži dolenčki... Parkirišče ni javno, prvo kot prvo. Kot drugo, nekam je pa moral sneg splužiti. Kot tretje, konec jih bo, če bodo v prtljažniku imeli lopato... Sneg je bil pa čisto sipek.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Brez zamere, ampak 8 ur sedet v avtu ni fajn, ni konec sveta ampak recimo, da ti vmes se bencina za ohrevanje zmanjka res verjetno ni lustno! Ce bi odgovorni sprejeli zakonodajo, ki vse, ki ne upostevajo znakov in blokirajo cesto (beri kamionžije in primorci z letnimi) prepove voznjo po nasih cestah za eno leto ne bo nic drugace!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej, prevozniki so sforsirali, da ne velja več uredba o izločanju, pač pa samoizločanje. Tu je edino problem neučinkovitosti policije, ki bi morala VSE tiste, ki so povzročili zastoje BREZPOGOJNO kaznovati. Tujce na licu mesta (makar z odvzemom tablic), naše z položnicami. Čeprav mislim da naši kamionarji (ta zaresni) ne delajo takih gluposti... Ne rečem, tisti tamali, solisti, veliki dvomim...

Ko bo enkrat Romun, Bogar ali drug nebodigatreba plačal za letno plačo kazni, bo pošteno razmislil kdaj bo naslednjič frajerja špilal in z jezikom otresal.
Če močno sneži, ne pomaga ničesar. Konvoj plugov gre, čez 10 minut je isto. Če ti pametnjakoviči blokirajo klanec, tudi plugi ne morejo mimo.
Pa še to, mene so učili, da se ob takih priložnostih ne rine na cesto, če ni nujno. Če pa je, pa se v avto vrže še kakšna odeja, na pot se poda samo z polnim tankom goriva (ravno zaradi takih priložnosti). Ko pa že tankaš, pa kupiš še kakšen prigrizek in vodo, ne bo te konec enkrat kupiti to na črpalki.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
v avtu sedet je res bolj šmorn ampak po radiju so že v petek OPOZARJALI da zna biti veliko snega in da na pot ne odhajaj če ni nujno potrebno ter da se treba pripravit. valjda to pomeni tudi poln tank nafte!

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Verjetno so poleg tovornjakarjev svoje naredili tudi makaronarji...
smile-1.gif

Najboljša je bil prispevek novinarja, ki je povedal, da tudi potem, ko v sneženju plug očisti cesto "nekateri vozniki nočejo nadaljevati vožnje, ker pravijo, da si ne upajo"
jezen.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Brez zamere, ampak 8 ur sedet v avtu ni fajn, ni konec sveta ampak recimo, da ti vmes se bencina za ohrevanje zmanjka res verjetno ni lustno! Ce bi odgovorni sprejeli zakonodajo, ki vse, ki ne upostevajo znakov in blokirajo cesto (beri kamionžije in primorci z letnimi) prepove voznjo po nasih cestah za eno leto ne bo nic drugace!

Brez zamere ampak jaz sem ze nickolikokrat prespal v avtomobilu pod 0C, tudi pri manj kot -30C pa nisem kuril bencina za to. Ne bos verjel ampak za nekaj sto eur se dobi spalka ali puhovka, ki drzi okoli 30 stopinj pod nulo povprecno treniranega cloveka. Eno taksno vsako jesen spravim v avto.
grims-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Kdaj bojo te pofukane kamjone steral na vlake oziroma preusmerli v avstrijo pa nej se tam jebejo s temi vzhodnjaki, to mene zanima,..a bo treba v Gotof si še to vključit?
grin1.gif

Drugač pa zmagovalna:
Avto sem imela ves čas prižgan, če sem ga ugasnila, sem mislila, da bom zmrznila. Nato sem se odločila, da grem ven in povprašam ljudi, ali so v redu

jo kukr zebe v avtu, pol gre pa ven na veter in v zamet. tega ne štekam, [cenzura] ga.
jezen.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Lej, ti si grizli medo, nekateri niso! Jaz ne vozim spalke sabo, niti ne jemljem sendvica do postojne! Stvar je taka, da je bilo obvescanje v *****, se sam sem gledal na promet.si, kjer je pisalo gost promet z zastoji, nikjer pa blokirana cesta, cakalna doba nekaj ur! In vmes je bil morda tudi kdo z mejhnim otrokom! Si predstavljas bit v avtu z enim frocom, ki ima mogoce leto dni? In pa to ce ni treba ne it od doma, a zdej bom pa doma k zacne sneg padat? Bla je stala in ljudje so upraviceni jezni, kot receno. Prepoved voznje za vse, ki naredijo stale, drugic je ne bi vec!

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Lej, prevozniki so sforsirali, da ne velja več uredba o izločanju, pač pa samoizločanje. Tu je edino problem neučinkovitosti policije, ki bi morala VSE tiste, ki so povzročili zastoje BREZPOGOJNO kaznovati. Tujce na licu mesta (makar z odvzemom tablic), naše z položnicami. Čeprav mislim da naši kamionarji (ta zaresni) ne delajo takih gluposti... Ne rečem, tisti tamali, solisti, veliki dvomim...

Ko bo enkrat Romun, Bogar ali drug nebodigatreba plačal za letno plačo kazni, bo pošteno razmislil kdaj bo naslednjič frajerja špilal in z jezikom otresal.
Če močno sneži, ne pomaga ničesar. Konvoj plugov gre, čez 10 minut je isto. Če ti pametnjakoviči blokirajo klanec, tudi plugi ne morejo mimo.
Pa še to, mene so učili, da se ob takih priložnostih ne rine na cesto, če ni nujno. Če pa je, pa se v avto vrže še kakšna odeja, na pot se poda samo z polnim tankom goriva (ravno zaradi takih priložnosti). Ko pa že tankaš, pa kupiš še kakšen prigrizek in vodo, ne bo te konec enkrat kupiti to na črpalki.
Super napisano!

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Si predstavljas bit v avtu z enim frocom, ki ima mogoce leto dni? In pa to ce ni treba ne it od doma, a zdej bom pa doma k zacne sneg padat? Bla je stala in ljudje so upraviceni jezni, kot receno.

Ne mi govort, da so 8h čakali od enega do drugega izvoza, kjer bi lahko zapustili cesto.
Vmes je bencinska pumpa in ni ena sama.
Z leto dni starim otrokom in napovedni 50 cm snega greš na pot z natankanim avtom zadaj pa imaš 1liter tople vode dva frutka
in nekaj za oblečt.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa še take 'šokantne' izjave prebereš na 24ur ''Ko se je popolnoma ustavilo, je bila približno dva kilometra pred počivališčem Studenec.'' Potem je pa boga reva 8 ur skoraj zmrznila v avtu... Verjetno ker s petkami in minico ni mogla 2km it peš
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
In zakaj bi šla 2km peš do počivališča, na katerem ni ničesar?
Pa avta se v zastoju ne zapušča, to bi tudi lahko vedel.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Si predstavljas bit v avtu z enim frocom, ki ima mogoce leto dni? In pa to ce ni treba ne it od doma, a zdej bom pa doma k zacne sneg padat? Bla je stala in ljudje so upraviceni jezni, kot receno.

Ne mi govort, da so 8h čakali od enega do drugega izvoza, kjer bi lahko zapustili cesto.
Vmes je bencinska pumpa in ni ena sama.
Z leto dni starim otrokom in napovedni 50 cm snega greš na pot z natankanim avtom zadaj pa imaš 1liter tople vode dva frutka
in nekaj za oblečt.

Počivališče Sudenec je cca na 1/3 poti med izvozoma Razdrto in Postojna. Nobene pumpe ni tam, nobenega kafiča, nič, le plac za ustavit. In nobenega drugega izvoza vmes. In ja, zakaj ne bi 8h čakali na mestu? Če je cesta zaprta, je zaprta in se stoji.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ni mi jasno, kako se lahko ljudje bunijo, da plužne službe niso naredili svojega. Glede na močno sneženje, bi lahko se vsako uro gor in dol vozil tovornjak po eni in isti cesti. Za mene je splužena cesta tista kjer je gor nekje 5cm snega. Če je pa 10 cm snega pa prilagodim vožnjo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Problem je v tem, da nihče ne obvešča o ničemer. Noben ne ve nič o ničemer. Folk pa tam cele ure stoji.
Še bolj grozno, folk je še vedno v Postojni vstopal na avtocesto, dokler se ni zabila čisto do cestninske postaje. Ker nihče ni povedal nikomur nič.
DARS ne ve nič. Policija ne ve nič. SOVA ne ve nič. Vsi pa plače kasirajo.

Folku bi morali povedati, da je cesta zaprta, dat policijsko zaporo za vstop na avtocesto in policaji bi morali folku povedat, da naj do nadaljnjega gredo v kako oštarijo kaj pojest ali pa se ga napit. Pa ni bilo nič od tega. Sploh za tujce, ki ne razumejo našega špreha in poslušajo radia, je katastrofa.

Torej glavna štala ni v tem, da je prišla zima in da se je avtocesta zaštopala. Katastrofa je v tem, da nihče ne ve nič. Nihče se ne odloči za nič. Nihče ne pove nič.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Problem je ker se niso mogli plugi vozit ker so povečini stali v kolonah. Ko sem se ob 15 h peljal iz postojne proti LJ( zastoj se je začel točno pod nadvozom) je v smeri proti primorski stalo v koloni vsaj 5 plugov nekaj policiskih vozil.