tudi meni je prislo nekaj takega na uho. Ocitno bo drzava naredila reformo glede tega po 200 letih. Samo dvomim da bo zdrzala 200 let kot je sedanja.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Katastrski razred. Ampak ti se menda ne upoštevajo več, sedaj imaš bonitetne točke.
Vsaka parcela, ki jo nekdo ima ne more biti zazidljiva. Potem bi vsako njivo, travnik,poraščeno, skalnato ... pozidali. Res je tudi, da v nekaterih naseljih obstajajo otoki kjer ne pustijo zidati, pa čeprav je okol vse pozidano.Citat:
Uporabnik disc pravi:
Pismo, js mam katastrski razred 7, boniteto 30, pa so mi rekl da mi ne dajo pod zazidljivo
Pa gre za skalnato/poraščeno parcelo, ki sem jo dobil od staršev. Oni pa očitno pričakujejo od mene, da naj kupim pač nekje drugje parcelo, sej jih je še polno
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Vsaka parcela, ki jo nekdo ima ne more biti zazidljiva. Potem bi vsako njivo, travnik,poraščeno, skalnato ... pozidali. Res je tudi, da v nekaterih naseljih obstajajo otoki kjer ne pustijo zidati, pa čeprav je okol vse pozidano.
....
glej, se strinjam da je velik jajcanja glede tega. Sam neka osnovna pravila pa morajo bit. Kolk se vidi na PISO označijo, od kod do kod naj sega naselje. Če je to označeno logično, je stvar občine in države. Res ni prav, da včasih v sredini naselja ne dovolijo gradnje. Ampak, za razumeti pa je, da če ima nekdo 1 km od vseh naselij okol parcelo, ki ni prav dobra zemlja in nima kaj gor vzgajati, da bo gradil kr hišo. Potemtakem, bi v sred gozda lahko gradili kaj bi hotli. Infrastrokrura je še kako pomembna, če je ni... je nimaš. Res je tudi, da zazidalne načrte delajo ponekod tako, da še tistmu, ki jih dela potem ni všeč. Tukaj gre predvsem za podeželja in manjša mesta.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Vsaka parcela, ki jo nekdo ima ne more biti zazidljiva. Potem bi vsako njivo, travnik,poraščeno, skalnato ... pozidali. Res je tudi, da v nekaterih naseljih obstajajo otoki kjer ne pustijo zidati, pa čeprav je okol vse pozidano.
....
Zakaj ne? Edini utemeljen razlog za preprečevanje pozidave je zaščita kmetijskih zemljišč, pa mogoče še dostopnost infrastrukture. Vse ostalo je samo jajcanje ...
Če je boniteta 0, potem ni NIČ. Kolk je men to razloženo, se plača sprem. namemb. tako , da pomnožiš boniteto z nekim faktorjem. Večja boniteta več €. Pa na velikost parcele. Cifre menda prihajajo takšne vn, da eni kr obupajo.Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Imam parcelo, katastrski razred 4, vrsta rabe / kulture: njiva.
Potem pa spodaj piše Dejanska raba: Pozidano zemljišče.
Verjetno bo vseeno potrebno narediti spremembo namembnosti?
EDIT: sem že našel, boniteta je 0. Kaj to pomeni? Da je potrebno kaj plačati ali ne?
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Kje lahko najdem boniteto?
Imam parcelo, katastrski razred 4, vrsta rabe / kulture: njiva.
Potem pa spodaj piše Dejanska raba: Pozidano zemljišče.
Verjetno bo vseeno potrebno narediti spremembo namembnosti?
EDIT: sem že našel, boniteta je 0. Kaj to pomeni? Da je potrebno kaj plačati ali ne?