Razprodaja

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Še tole prosim...

Če mi lahko kdo potrdi (in pove točno kje se to nariše) ali prikaže opravila na prvi strani (kot pri P1i)?

Pa še to dvoje - ali se ob novem sporočilu nariše že na prvi strani slika osebe (če jo imaš tako shranjeno)?

Se da brskat po imeniku in klicat po telefonu brez stylusa?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Se da brskat po imeniku in klicat po telefonu brez stylusa?

Vse se da narediti brez stylusa, jaz ga redkokdaj vzamem v roke. če hočem samo kaj klikniti, pa bi bilo scrollanje preveč dolgocajtno, enostavno kliknem s prstom. stylus resnično rabim le v enem primeru - ko igram pasjanso ali kako drugo igro s kartami, kjer vlečeš karte sem in tja. sem si pač vse tako nastavila, da imam vse en klik stran - na tipkovnici ali pa s prstom.

Vse je pač odvisno od tega kako se navadiš in kako ti najbolj odgovarja, imaš pa možnost uporabljati stylus ali nič ali pa ves čas.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jabe, hvala!
Katerega imaš ti? P990i?

Če ga imaš, prosim za komentiranje še tega:
1. Se da ugasnit zvok fotoaparata?
2. Kje se (če se) prikažejo opravila na prvi strani na zaslonu (kot pri P1i)?
3. Ali se ob novem sporočilu nariše že na prvi strani slika osebe (če jo imaš tako shranjeno)?

Katerega bi mi pa ti priporočila? P990i ali P1i (je pa kar razlika v ceni)?
Hvala!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Jabe, hvala!
Katerega imaš ti? P990i?

Če ga imaš, prosim za komentiranje še tega:
1. Se da ugasnit zvok fotoaparata?
2. Kje se (če se) prikažejo opravila na prvi strani na zaslonu (kot pri P1i)?
3. Ali se ob novem sporočilu nariše že na prvi strani slika osebe (če jo imaš tako shranjeno)?

Katerega bi mi pa ti priporočila? P990i ali P1i (je pa kar razlika v ceni)?
Hvala!

jaz imam p990, ja.

Zvok aparata se da ugasniti.

opravila se lahko pokažejo na prvem zaslonu, če si tako nastaviš. prva stran je lahko ena izmed dveh - bližnjice ali koledar + opravila + zgrešeni klici. izbereš pač drugo stran in na njej opravila in tako je to lahko prva stvar, ki se ti pokaže. še boljša možnost je sicer uporaba aplikacije GDesk, ampak to so že osebne preference. (tako je to pri p990, dvomim, da pri p1 kaj dosti drugače)

za slike ne vem, nimam niti ene sike zraven konaktov.

če bi izbirala samo telefon in me ne bi zanimala cena, poleg tega pa ne bi še nobenega imela prej, bi izbrala p1. če gledamo glede na dano situacijo iz objektivnih razlogov ne bi izbrala p1, ker je prevelika razlika v ceni, glede na to, da ni skoraj nikakršne razlike v funkcionalnosti, iz subjektivnih pa zato, ker je tipkovnica na p990, vsaj zame, neprecenljiva. mogoče se tebi ne bi tako zdelo, če imaš velike prste ali pa raje uporabljaš stylus, ampak, če se navadiš nanjo, je res super.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
UIQ menuji!!! Se sploh ne znajdem, neke stvari so mi bile totalno cudne, klikanje s stylusom za vsako stvar mi pa tudi ni zivljenjska zelja... Drugace pa ne misli, da je to slab telefon. Dalec od tega! Ce se navadis na ta menu in ti stvari ki jih ima kaj pomenijo, potem je ta telefon odlicen nakup! V bistvu, karkoli od tega izberi in pojdi hitro v nakup, saj prodajajo te znizane telefone kot da bi bili zastonj! Ne z k810i,ne z N73 ne z p990i ne bos falil...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala obema!

V bistvu se najbolj nagibam k P990i - zaradi cene in zato, ker ima možnost odstranitve tipkovnice. Torej, če mi stylus in ostalo ne bo odgovarjalo (ker bom sicer takoj snel prvo tipkovnico, ker mi je tako lepši), še vedno lahko dodam standardno - to se mi zdi velik plus. Vzel bi ga tudi zato, ker še nisem imel stika s takšnimi telefoni in ne vem, če mi bodo odgovorarjal...

Jade, bi te pa lepo prosil še za par stvari...
1. Koliko tebi zdrži baterija (približno)?
2. Ali si opazila oz. imela probleme kaj s telefonom? Npr. eni hudo kritizirajo nestabilnost software-a? Je res?
3. Se da tipke zaklenit tudi s tipkovnico, torej zvezdica + zakleni/odkleni, kot imajo navadno SE telefoni (torej ne samo preko tipke na levi strani)?

REs ti FUL hvala vnaprej za vso pomoč (in ostalim tudi)!
zmaga.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
1. Koliko tebi zdrži baterija (približno)?
2. Ali si opazila oz. imela probleme kaj s telefonom? Npr. eni hudo kritizirajo nestabilnost software-a? Je res?
3. Se da tipke zaklenit tudi s tipkovnico, torej zvezdica + zakleni/odkleni, kot imajo navadno SE telefoni (torej ne samo preko tipke na levi strani)?
1. odvisno kaj počnem. če nič kaj dosti, se pravi kaki kratki klic in sms, cca 3 dni. malo bolj resna uporaba s kakim klicom več in brskanjem po netu cca 2 dni, če pa uporabljam umts povezavo na svojem laptopu (via p990 seveda) pa pol dneva - to slednje ga najbolj ubije. recimo enako dolgo traja baterija, če gledaš video kake 3 urce.
2. zame stabilnost nikoli ni bila probelm, tudi z začetnim softwareom (telefon sem kupila takoj, ko je prišel na prodajne police), z zadnjimi SW pa sploh ni problemov - tudi na splošno, kar berem po forumih.
3. pojma nimam, tipka na levi se meni zdi veliko bolj praktična kot razne zvezdice+xx na tipkovnici.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Super, hvala ti!

Še nekaj... Se da telefon nastavit samo na GSM omrežje (da ne "trati" energije z UMTS)?
In kakšne težave s pokrovčkom, ki pokriva lečo (pri mojem W550i je zelo škripal in se snemal)?
Za telefon si kupila kakšno folijo ali etui?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
1. da
2. ne
3. Martin Fields (priporočam v vsakem primeru, tudi če nabaviš P1), etui imam še od p900. kjerkoli boš že nosil telefon je važno, da ni nič drugega zraven, sploh ne kaki ključi in podobno. pa naj je to žep ali predal v torbi, najboljša varianta seveda pa je etui.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala lepa!
aplauz.gif

Se zagotovo javim še s kakšnim vprašanjem.
wink-1.gif

Update: Še to... Je telefon pri nas res samo v angleškem jeziku?

Nazadnje urejeno:

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Še to:
1. Kako je z budilko? Če je telefon ugasnjen ne zvoni? Če je potihem tudi ne?
2. S katero tipko se oglašaš in prekineš klic, če je pokrovček odprt? Je ta na zaslonu? (baje je majhna razlika v prostoru med tipko za sprejem in zavrnitev klica in povzroča veliko ljudem, da po pomoti zavrnejo klic)
3. Ko te nekdo kliče, se da zvok utišat (ne da bi se javil)?

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
1. če je ugasnjen ne zvoni in ne vibrira, če je potiho le vibrira
2. lahko s pritiskom na jogdial ali na ekran, če hočeš zavrniti le na ekranu
3. da

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!

Torej, nimaš težave, da bi bile tipke za sprejem in zavrnitev klica preblizu?

In rešitev za budilko - da izbereš profil, kjer si sicer nedosegljiv, imaš pa prižgan telefon?