Razprodaja

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Takole... Pregledal sem telefone in v ožji izbor pridejo tile:
SE K810i – 119
Nokia N73 124,98
Sony Ericsson P990i 149,95

Morda edino še: SE P1i – 259; vendar bi raje katerega cenejšega iz zgornje trojice...

Zanima me, katerega bi mi priporočali?
Nekako se najbolj navdušujem nad P990i, samo ko slišim koliko težav naj bi povzročal, sem v dvomih...

Kakšen predlog?
Kakršen koli nasvet bo več kot dobrodošel!
Hvala lepa.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Trenutno imam W810i, prej sem imel N6600... Pri slednji sem skoraj umiral od počasnosti...

Rabim za bolj nezahtevno uporabo... Kul mi je, da ima dober mp3 predvajalnik (kar sem pri W810i zelo zadovoljen), se pa vedno bolj nagibam k SE...

Saj veš kako je... Vedno se reče za nezahtevno uporabo, če pa telefon ima kaj več, se pa nobeden ne pritožuje.
wink-1.gif

Torej kaj meniš?
Je P990i res tako slab?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Aja pol pa kar k810, ima dober fotič in tudi predvajalnik je dober, tudi te male okrogle tipke sploh niso nadležne ampak prav fajn, n73 je malo počasnejša, ima pa večji zaslon, pa tudi slike so vsaj podnevi boljše. S tema dvema imam izkušnje, o p990i pa nimam nobenega mnenja ker se z njim nisem srečal spljoh.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
SE k810i - Boljsi fotoaparat od ostalih(ima tudi xenon), pac SE music player, v vseh pogledih podoben tvojemu trenutnemu, dosti hiter...
Nokia N73 - ga imam sam in je kar pocasnejsi od teh SE, ima zelo dober fotoaparat vendar vseeno malo slabsi od SE, ima symbian, kar je v kar nekaj pogledih zelo dobra stvar - menu ima veliko vec moznosti, npr pregledovalnik slik ti na tem telefonu prikaze slike se veliko lepse kot do drugace, nalagas lahko razne programe(od uporabnih so npr te, da lahko gledas vse vrste dokumentov iz racunalnika, za maile, da ti "flash" sveti kot lucka, da lahko gledas divxe,da lahko upravljas tv z telefonom itd...). Pri predvajalniku glasbe pa je tako, k810i ima mogoce lepsi zvok, N73 pa ima dosti glasnejsega.

P990i - najpocasnejsi od teh, ima touchscreen v kolikor ti to nuca, slab fotoaparat, v bistvu to ni telefon istega ranga oz zmogljivosti kot prejsna 2... Je posloven telefon in .

Predlagal bi da se odlocis med prvima dvema. SE je bolj preprost, N73 pa je tudi za igranje se z novimi programi, nastavitvami... Z nobenim pa pomoje ne bos falil(N73 z zadnjim firmwarom in ne tako zapacana dela cisto spodobno hitro!).
LP

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala obema!

V bistvu imam naslednjo dilemo... Ali K810i ali N73, pri čemer mi je K810i skoraj brez veze kupit, saj je skoraj "isti" kot moj sedanji.
Naslednja dilema: ali P990i ali P1i? Pri čemer raje P990i (zaradi cene); Kakšen se tebi zdi P990i? Zgrešen nakup?

Potem imam pa glede N73 par vprašanj...
Ali tista lučka naznani tudi nov Sms in klic? Oz. kako opaziš nov SMS ali zgrešeni klic? Kaj utripa? Ali moraš odklenit tipovnico?
Je pri klicu spet (kot je bila na N6600) majhna slika osebe ali čez cel zaslon kot pri SE?
Kako je kaj s pokrovčkom fotoaparata? Se ti kaj sam odpira? Je neroden?
Kako je s kvaliteto izdelave tipk in telefona? Joystick dobro deluje? (mam "strah", da ko pride dosti prahu, začne štekat?)
Se da posamezni osebi drugo zvonjenje ali le določeni skupini oseb?
Se tipkovnica lahko sama zakleni ali moraš za to dodati kakšen program?
Koliko ti zdrži baterija?
Kakšen predvajalnik muzike ima sploh Nokia?
Kaj se ti sploh zdi velik minus, da te res moti (ali velik plus telefona)?

To bi bilo to:))) Se ti ful zahvaljujem za odgovore!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Če hočeš pogledati zgrešene klice in sporočila moraš odklenit tipkovnico, vidiš v pripravljenosti pač ali slušalko ali pismo ne moreš pa pogledati vsebine, slika je že velika. Pokrovček se lepo drži in se ne odpira sam od sebe. Tipke so ok, če maš debele prste pač tipkaš bolj z nohti
smile-1.gif
sem od kolega nokijo dobro pregledal tak da pišem iz teh izkušenj. Pa po malo več kot letu ga joystick nič ne zajebava, tudi občutek na njem je dober, meni se je zdel rahlo boljši kot na joysticku od SE. Baterija mu drži 4 dni, skozi prižgan, ampak niti ne uporablja veliko funkcij. Moti me počasnost v galeriji, kar rabi da preklopi med slikami, sicer pa bi kar prebavil to. zdaj ko imam manjši telefon bi me verjetno motilo tudi da je ta večji, čeprav sploh ni tako velik, niti težak. glede zvonenja je na obe vprašanji odgovor DA. kako je z zaklepanjem ti ne morem reči 100 %, če ga nima pa je za to program Autolock

Če ga rabiš mogoče za fotič ter predvajalnik muzike in nič več potem raje vzami SE. n73 je podoben multimedijski kaliber kot tvoja bivša 6600, SE pa tvojemu trenutnemu, pomisli kateri ti je bil boljši in odgovor boš imel na dlani
smile-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hehhe, hvala ti!
Sem že bližje K800i :)))

A lahko še pokomentiraš P990i (ali pa kdo drug)? Me kar mika...

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
P990i je PREpocasen IMO...Vse kar mi je na tem telefonu vsec je touchscreen, pa se to ni vedno dobro. P1i ima dosti dober foto, zaslon se mi je zdel boljsi, in pa tudi malo hitrejsi, ceprav se vedno ne hiter! Ni pa nikoli vreden se 1x vec kot te drugi ki jih gledas za moje pojme.

Tista lucka je totalno brezvezna in sveti samo ko je telefon v "spanju". Lahko jo izkljucis. Sms/zgreseni klic vidis v ohranjevalniku zaslona,kjer ti kaze to poleg ure(malo bolj moras pogledati), ali pa da ga odklenes. Navadno je nastavljena bolj majhna slika, vendar imas tukaj MNOGO programov v smislu Fulscreencaller, kateri imajo potem miljon funkcij, kako hoces imeti sliko prikazano. Programe pa tako ali tako takoj najdes in downloadas na ipmart-forum-u. Pokrovcek aparata se nic ne odpira in ni neroden. Nasplosno je dober. Izdelava ni vrhunska, tipke so za vecino ljudi premajhne, vendar ko se navadis so cisto ok! Imam ta telefon ze nekaj vec kot 1 leto in joystick ze ni vec v istem stanju, kot je bil nov! Vendar nic resnega... To se zgodi skoraj z vsemi joysticki, ce ga dosti uporabljas...Za tipkovnico rabis Autolock, ki se ga tudi takoj najde. Baterija zdrzi 3,4dni brez problema. Nokiin predvajalnik glasbe pri teh novih firmwarih mi je zelo vsec-hitro se ga navadis, dober je, ima vecino funkcij, ki bi si jih lahko zamislil. Klik v levo je prejsnji komad, desno naslednji, noter-pavza/play, desna tipka je za pregled vseh komadov... Simpaticen!

Moti me najbolj to, da ce nalozim veliko programov gor, zacne pocasi delati. Galerija SPLOH ni pocasna kot je prejsni rekel, vsaj meni okoli 500slik odpre v 3h sekundah in potem nic ne steka... Sem omenil da je galerija zelo zanimiva in ima dober pregledovalnik slik?

Drugace pa + in - zame
+ Fotoaparat, symbian, glasen zvocnik, ZASLON
- mogoce tipke, obcasna pocasnost

Overall za to ceno je SUPER, boljsi je od npr 6120 za ta denar, 6120 je samo malo hitrejsi!
Sam pa izberi ali hoces spet telefon v stilu 6600(sicer je ta Symbian ze dosti izboljsan), ali pa hiter SE z vsemi pomembnimi funkcijami vendar ne take multimedije in razsirljivosti.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Če hočeš imeti hiter telefon in preprost za uporabo, kupi k810i.

SE P990 ti pa ne priporočam, ker to ni telefon za tiste, ki jim je pomembna preprosta uporaba, ampak za tiste, ki hočejo imeti "žepni" računalnik. Se pa ne strinjam za maretom92, ko pravi da ta telefon ni istega ranga oz zmogljivosti kot predhodnika. Sam sem imel motorolo a925, sony ericssona p800, p900 in zdaj še p990 in moram reči, da je p990 res velik napredek proti predhodnikom. ni nič počasnejši od predhodnikov, je pa res da je p1 opazneje hitrejši. kar se pa tiče fotoaparata pa je za moje pojme kar dober, ima autofocus in makro način, res pa je, da ima le 2 megapiksla. pač če želiš imeti računalnik potem je p990 definitivno prava izbira, če pa navaden telefon, preprost za uporabo, hiter in z dolgim trajanjem baterije, potem pa kupi k810. če pa želiš nekaj vmes pa vzami nokio n73, čeprav glede na to, da z nokio 6600 nisi bil najbolj zadovoljen, tega ne priporočam.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala vsem za komentarje!

Hm, težko se je odločit... Res...

Mi lahko še malo pokomentiraš P990i. Bi ga vzel za 150€ ali raje dodal 110 za p1i?
Je težak?
Je tista prva tipkovnica uporabna? Je moteča, ko odpreš in skušaš pisat s tipkovnico?
Je isti IUQ kot pri P1i?
Kaj te zelo moti (ali pa recimo veliki plusi)?

REs hvala!

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
če se odločaš med p990 in p1, ne vidim razloga, da bi za slednjega dajal 110 evrov več. praktično enaka telefona v drugi preobleki in pa p1 ima kolikor vem malce več RAMa. se mi zdi prevelika razlika v ceni za to. UIQ je pri p1 malce posodobljen (meni opazna razlika je le v ekranu v mirovanju), vendar je razlika le minorna, vse aplikacije ki tečejo na p1, tečejo tudi na p990. verjamem pa, da je p1 malo hitrejši pri odpiranju aplikacij in podobno.

vsekakor pa, če nisi siguren, da boš rabil symbian oz. ne veš kaj bi z njim počel ali kake so njegove prednosti in slabosti, se sploh ne ubadaj z njim. kupi si nesymbian telefon, od zgoraj neštetih le SE K810, in boš veliko bolj zadovoljen.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti!

Zdej malo brskam po netu pa vidim različne slike... A se da pri P990i pokrovček dol snet? Ker ene slike so že takšne...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Mi lahko še malo pokomentiraš P990i. Bi ga vzel za 150€ ali raje dodal 110 za p1i?
Je težak?
Je tista prva tipkovnica uporabna? Je moteča, ko odpreš in skušaš pisat s tipkovnico?
Je isti IUQ kot pri P1i?
Kaj te zelo moti (ali pa recimo veliki plusi)?

REs hvala!
za 150€ se ga vsekakor splača vzet. drugače pa kot je že v zgornjem komentarju napisano ni velike razlike v funkcionalnosti med p990 in p1. p1 je malo hitrejši, malenkost manjši in ima več integriranega spomina, kar pa je itak vseeno, ker lahko daš noter do 4gb kartico. tako da 110€ več se ti po mojem ne splača dat, razen če imaš namen kupit za p990 še gps sprejemnik (pri p1 je že zraven).

baterija je čisto odvisno koliko zdrži. ob normalni uporabi kakšna dva, tri dni. če pa ga zelo veliko uporabljaš pa jo lahko sprazneš že v enem dnevu. koliko je težak in velik je najboljše, da si sam pogledaš na kakšnem mobitelovem centru. obe tipkovnici se mi zdita vredu in uporabni, čeprav ima notranja zelo majhne tipke. uiq je isti kot na p1. na tem telefonu me moti edino to, da je treba aplikacije zapirati v task manegerju in se ne končajo ko greš iz njih. lahko bi naredili kakšen gumb za minimize in close tako kot je to narejeno v windowsih. je pa to pri vseh uiq telefonih. veliki plusi pa so predvsem zelo velik ekran na dotik, wlan, na internetu se najde zelo veliko aplikacij za ta telefon,...

edit: pokrovček se lahko sname

Nazadnje urejeno:

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Super!

GPS-a sploh ne rabim, tako da ne bo velika "ovira".
Kaj veš, kako se sname pokrovček? Odšraufa? Maš zraven kaj drugega, da nadomestiš tisti 2 luknji?

Pa še to - pri P1i sem videl, da imaš že v pripravljenosti npr. napisano, sporočila, opravila... Imaš pri P900i isto?
Imaš pri P990i ravno tako lučko, ki te opozarja na neodgovorjena sporočila?

Pri P900i je tudi postavitev ikon malo drugačna ne?

In še finalno vprašanje - misliš, da z nakupom P990i kupim zastarel telefon?

10x!

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
zraven dobiš šraufnciger in rezervne vijake. dobiš pa tudi ploščico da pokriješ luknje. opravila pa to so napisana in tudi lučka utripa pri neodgovorjenih klicih. kar se pa tiče zastarelosti pa po funkcijah telefon vsekakor ni zastarel saj ima praktično vse, je pa res da je že kakšno leto in pol odkar so jih v sloveniji začeli prodajati.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala ti za pomoč!

Torej glede na ceno - 150€ - vsekakor vredno?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Še tole:
WiFi ima, kajne?
In ko slikaš, se da zvok fotoaparata izključit?

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Wi-Fi ima 100% zvok pa mislim da se ne da izkljuciti... Ja je vreden tega denarja, kot tudi drugi znizani modeli! Jaz bi ga sprobal na tvojem mestu, meni sploh NI sedel... LP

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Mare, kaj točno ti ni ugajalo razen počasnosti?

Hm, sprobat... Če ga kupim, pomeni, da moram imet potem ta telefon vsaj leto dni....