P990i je PREpocasen IMO...Vse kar mi je na tem telefonu vsec je touchscreen, pa se to ni vedno dobro. P1i ima dosti dober foto, zaslon se mi je zdel boljsi, in pa tudi malo hitrejsi, ceprav se vedno ne hiter! Ni pa nikoli vreden se 1x vec kot te drugi ki jih gledas za moje pojme.
Tista lucka je totalno brezvezna in sveti samo ko je telefon v "spanju". Lahko jo izkljucis. Sms/zgreseni klic vidis v ohranjevalniku zaslona,kjer ti kaze to poleg ure(malo bolj moras pogledati), ali pa da ga odklenes. Navadno je nastavljena bolj majhna slika, vendar imas tukaj MNOGO programov v smislu Fulscreencaller, kateri imajo potem miljon funkcij, kako hoces imeti sliko prikazano. Programe pa tako ali tako takoj najdes in downloadas na ipmart-forum-u. Pokrovcek aparata se nic ne odpira in ni neroden. Nasplosno je dober. Izdelava ni vrhunska, tipke so za vecino ljudi premajhne, vendar ko se navadis so cisto ok! Imam ta telefon ze nekaj vec kot 1 leto in joystick ze ni vec v istem stanju, kot je bil nov! Vendar nic resnega... To se zgodi skoraj z vsemi joysticki, ce ga dosti uporabljas...Za tipkovnico rabis Autolock, ki se ga tudi takoj najde. Baterija zdrzi 3,4dni brez problema. Nokiin predvajalnik glasbe pri teh novih firmwarih mi je zelo vsec-hitro se ga navadis, dober je, ima vecino funkcij, ki bi si jih lahko zamislil. Klik v levo je prejsnji komad, desno naslednji, noter-pavza/play, desna tipka je za pregled vseh komadov... Simpaticen!
Moti me najbolj to, da ce nalozim veliko programov gor, zacne pocasi delati. Galerija SPLOH ni pocasna kot je prejsni rekel, vsaj meni okoli 500slik odpre v 3h sekundah in potem nic ne steka... Sem omenil da je galerija zelo zanimiva in ima dober pregledovalnik slik?
Drugace pa + in - zame
+ Fotoaparat, symbian, glasen zvocnik, ZASLON
- mogoce tipke, obcasna pocasnost
Overall za to ceno je SUPER, boljsi je od npr 6120 za ta denar, 6120 je samo malo hitrejsi!
Sam pa izberi ali hoces spet telefon v stilu 6600(sicer je ta Symbian ze dosti izboljsan), ali pa hiter SE z vsemi pomembnimi funkcijami vendar ne take multimedije in razsirljivosti.