Razpokane roke

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Men pomaga edin krema iz Hoferja Ombio Soft , normal skin. Me srbi in ko se namažem poneha pa še drug dan je koža lepša, sem pa prej mel neke druge kreme, samo slabš, zdej pa 1-2-3 bolje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
mogoče je kak kortikosteroid not
wink-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Sem klical tud zdravnika pa mi ej reku, da si naj kupm kremo pol sem mu rekel za tole k ma olje pa glicerin pa je reku, da je vredu...naš zdravnik je tak, da brezveze je hodit k njemu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Saj uradno ni tega not, samo marsikatera cudezna krema jih ima, zaradi tega je pac cudezna
wink-1.gif

Pac treba po pameti...ker res skodijo na dolgi rok

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
FYI.

Pred kakšnim mesecem fasal orenk razpokane roke, mogoče kakšno bakterijsko okužbo, predvsem konice prstov in prsti sami, dlani nekoliko manj.

Začel uporabljat eucerin 10% urea kremo. Sicer je pomagala, ampak samo na kratki rok, na dolgi rok ni bilo vidnih izboljšav. Pa sem vztrajal ziher 3 tedne.
Potem pa mi dokurčilo in sem prenehal s eucerinovo in uporabljal samo "mastno" kremo; Linola Fett. No po kakšnem tednu je izboljšanje občutno.

Tako da ne vem...ampak meni te hudo super duper kreme niso najbolj kul. Saj ne, da ne nudijo takojšnjega olajšanja ker res navlažijo kožo, ampak saj verjetno nima nihče interesa da bi se nonstop mazal s kremicami...mogoče pa celo dajo kaj takega not, da postaneš dolgoročno odvisen od teh krem, da lepo služijo
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
fasal si pa zato ker ješ čudno hrano. premalo cukra poješ potem si pa na bakterije neodporen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Na sumu imam sicer tudi alergijo ali kaj drugega na magnezij v prahu..zato sem zdaj za ta namen nabavil Eco Ball:

http://www.amazon.com/Metolius-Eco-Ball-Chalk/dp/B000LCEQC0

Naj bi vsebovala druge vrste "prah", kot je magnezij. Bomo videli, v nedeljo sprobam, ko se postavlja nove rekorde
wink-1.gif

Drugače pa..če sem zaradi prehrane manj odporen na "bakterije na dlaneh" in bolj odporen proti bakterijam/virusom, ki povzročajo respiratorna obolenja, sem takoj za. Rajši razpokane roke, kot šmrkanje en teden, ali kaj hujšega
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kakršnakoli živalska mast, bi ugibal
smile-1.gif

Ampak vsaki tej "masti" (tako kot tudi olivnemu olju, kot je retro predlagal) fali bistvena komponenta - voda. Če zanemarimo prijeten vonj in nezmožnost dela z rokami za urco, dve
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
ksz...

Bakterije v koži so normalne, glivice takisto. Prekomerna uporaba razkužil in podobnih sredstev zato ni priporočljiva, saj porušiš "ekosistem" in lahko povzročiš prekomerno razvitje določenih sevov bakterij ali glivic, ki ti lahko povzročajo težave.

Pa tudi glede mazanja z olji smo že imeli debato. Olja za kožo niso dobra, saj jo na dolgi rok izsušujejo (koža dehidrira saj olje ne vsebuje vode). Zato pa imajo vse kreme tako oljno, kot tudi vodno komponento in s tem združijo prijetno s koristnim. Pa večina teh malo boljših krem itak vsebuje olivno olje.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.051
69
48
Pred leti sem imel težave s tem, pa mi je pomagalo neko ribje mazilo. Vsak večer pred spanjem sem si namazal roke in je bilo ok po ene 3 tednih. Je pa zadeva precej neprijetnega vonja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pomaga tudi, da kremo na debelo namažeš in daš roke v bombažne rokavice in tako pustiš nekaj časa. Tako se krema res dobro vpije.
Lahko tudi brez rokavic, samo je mal nerodno potem maste roke bilo kam postavit:)
Katera krema, pa pač vsak svojo hvali, tko da bi rekel pač kaj človeku odgovarja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ponavadi se to prakticira čez noč...

ampak če že pride do tako hudega stanja, je pa skoraj že bolj pametno it to zdravnika, ker je ziher kaj hujšega vmes?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
jaz sem imel izredne težave na palcu in kazalcu, predvsem leve roke
koža se je "olupila" - povrhnjica, peklo je in kmalu mi je zadeva počila v dolžini od pol do enega centimetra
potem se je okrog osušilo in sem imel rano nekaj mm globoko, bolelo na otip kot hudič - kot bi mel na trdi koži na primer na peti odprto rano

v glavnem, potem sem šraufal itd. v rokavicah, zamenjal najmanj 5 mil za roke, se mazal z antibiotik kremami in kremami s čebeljim voskom itd. nekajkrat na dan in čez noč nosil rokavice, bilo je malo bolje ampak prstov nisem pozdravil v letu in pol

predstavljaj si kako je v mehaniki dnevno zašmiran si potem umit roke, če te že na dotik boli
potem sem si pač vsakič zlepil rano s sekundnim lepilom, pa se je pocelila v treh dneh, čez 7 dni pa zraven nova ranica jovo na novo, prst oluščen ko mladi krompirček čez dva dni pa trda izsušena koža in po sredini krvava rana

sem govoril s kolegom športnim maserjem pravi daj probaj Končevo kremo ker to sam uporablja (včasih vrhunski športnik in olimpijec) in sem šel v lokalno štacuno po Smrekovit
http://www.smrekovit.si/

brez za=bancije so se mi ranice v 10 dneh zacelile (da ne teče stalno kri ven) in ne morem verjet da sedaj, ko se namažem samo zvečer oz. enkrat dnevno, nimam več težav že kaka dva meseca
tako da, splača se probat - kaj bi jaz dal za tako info že leto in pol prej
sicer najdražja malo nori, ker je včasih, kot bi šla spat pod smreko - ampak nima izbire :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na koncu palca men koža pozim poči in ima tudi par mm dolgo in globoko razpoko. Kri ne teče, je pa no dotik boleče.
Pol praviš da ta smrekovina pomaga:)?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
še update: kolega si je "rešil" palec na nogi (hokej) zaradi stalnih glivic, operacij na nohtu itd. ravno s tem...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Smrekovo mazilo je super..v poljanski dolini pa tudi kuhajo eno mazilo iz smole, pa je še boljše..zdaj ne vem kako se reče.

drugače, ko pa imam pozimi malo suhe roke ( hrbtišče), ko se kaj dela v gmajni, si pa namažem s svinjsko mastjo. Paše pa še diši zraven
grin1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
drugič vzemi gorenjsko zaseko in klobase - hja, če pomislim, je škoda zaske za mazat se...:D