Razpokane roke

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
Deda ima zelo razpokano kožo na rokah in nogah, ponekod do krvi.
Kaj priporočate?
Kreme,....katere...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Sigurno NE, kakor jaz stare ljudi poznam, so vsi izsušeni, potem pa še kak pršut pa kaj slanega pa jim pritisk požene v nebo, pa je vse rešljivo, dnevno naj spije najmanj 2 l tekočine pa bo manj težav, sicer pa kako kvalitetno kremo.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Verjetno je to kombinacija pomanjkanja tekočine, prehrane in starosti. S starottjo verjetno koža deluje drugače kot včasih, metabolizem gre v svojo smer ...

Včasih sem tudi jaz imela (vsaj pozimi) vso kožo suho, luskasto. Na koncu se je stvar popravila s prehranko. Se je pač nehalo šteti vsako kapljo olja pod palačinko in nehalo šparati z maščobo. Seveda smo nakupili kakovostne maščobe za pripravo hrane.

Pri starejših pa sloh zna biti problem, ker sko skromni pri hrani. Malo kruha v mleko, kakšna juhica, živalska maščoba. Saj ni nič narobe s to hrano, če ima seveda ravnovesje na drugi strani.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Olivno olje + ognjičevo mazilo. Bo hitro lepa mehka koža.
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Olivno olje + ognjičevo mazilo. Bo hitro lepa mehka koža.
wink-1.gif

Ne že spet s tem
bonk.gif

Mazanje z oljem na dolgi rok kožo še bolj izsuši, ognjičevo mazilo pa je dobro edino za povzročanje kontaktnih dermatitisov (ja, to je slaba stvar).

Kupi najcenejšo kremo za roke, lahko tudi tisto klasično "48" in si z njo maži roke. Bonus je, če ima krema še ureo.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Jah, prov če ti tako praviš.
Jaz sem mel kožo na rokah vsako zimo čisto suho, spokano do krvi, tudi bolelo in motilo me je to.
Potem mi je kar precej pomagalo bepanthen mazilo, odkar imam pa domači produkt od sodelavca, je pa koža čist dbest. In ta produkt je narejen iz ognjiča in olivnega olja, ki je preverjeno čisto originalno olivno olje, ne kakšen italianski zvarek.

Tko da, ne vem koliko drži tvoja trditev.
wink-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik philips pravi:
ognjičevo mazilo pa je dobro edino za povzročanje kontaktnih dermatitisov (ja, to je slaba stvar).

Kupi najcenejšo kremo za roke, lahko tudi tisto klasično "48" in si z njo maži roke. Bonus je, če ima krema še ureo.

Glede ognjičevega mazila se močno motiš - povem iz lastnih izkušenj
wink-1.gif

Glede 48 se strinjam ampak jaz sem v več tubah 48 pogrel še sušen ognjič in čez par dni precedil - ne pomaga samo meni temveč tudi drugim. Vsekakor pa se z tem namaže roke 1-2x na dan in ne nonstop. Ognjič predvsem pripomore k celjenju ranic in odrgnin na koži.

Vsekakor pa ne pomaga dolgoročno mazanje z različnimi olji - ko prenehaš je še slabše !!

BDW. Kremo za vimena kdo uporablja (veterina.press) - če je dobra za "joške" je še za kaj
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa se mu izdela domačo kremo, hladilno: http://moja-kozmetika.blogspot.it/2013/01/cold-cream.html

Tega se bom jaz lotil ta vikend, saj je čisto dovolj če je olivno + voda, ker vsem tistim v trgovini na zaupam, ko imajo vsega i svašta not...

Tole sem pozabil pokomentirati...krema je uspela b.p., sploh ni tako zajebana izdelava, meni je v prvo ratalo idealno. Dal sem sicer samo olivno+čeelji vosek+vodo, ampak nisem hotel takoj tvegat s čem drugim
smile-1.gif

Maže se zelo lepo, vonj tudi ni preveč po olivnem, je pa treba edino pazit, da se maže na tanko, ker če na debelo, potem ostane mast na koži in puščaš sledi
smile-1.gif
Tudi veliko boljši občutek imam, kot pa prej, ko sem si mazal samo s kakavovim maslom, očitno je res manjkala voda.

Naslednjič še dodam kokosovo olje, kakavovo maslo in malce vitamina E in bo to to
smile-1.gif

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Citat:
Uporabnik b_t pravi:
Melem krema.
Eden izmed boljših proizvodov bivše Yuge.

Zanimivo, glavna sestavina je lanolin. Sem ravno včeraj kupila eno drugo kremo, ki tudi vsebuje lanolin in je gor opozorilo, da je lanolin lahko alergen. Raziskava jepokazala sledeče: Lanolin je izloček žlez lojnic živali in ostanek pri pranju volne.

Torej se splača kupiti za nego tole Melem ali pa katro drugo kremo z vsebnostjo lanolina.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Dandanes skoraj več ni snovi, na katero ne bi bil kdo alergičen
tongue-1.gif