Razlivanje gnojnice pred prazniki..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
En sosed (kmet) se je ravnokar odpeljal cisterno gnojnice na svoj travnik, ki je žal blizu mene, z namenom, da mi z razlivanjem gnojnice zasmradi cele praznike. Nekje sem zasledil, da naj se to ne bi počelo kar tako ? Ve kdo kaj konkretnega ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Žal ne moreš nič...
tongue-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
En sosed (kmet) se je ravnokar odpeljal cisterno gnojnice na svoj travnik, ki je žal blizu mene, z namenom, da mi z razlivanjem gnojnice zasmradi cele praznike. Nekje sem zasledil, da naj se to ne bi počelo kar tako ? Ve kdo kaj konkretnega ?

Ma sem danes opazil isto, pri teti v vasi baje to nekdo dela namenoma, kakšen dan pred prazniki....posebno rad ko nažiga sonce

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
razlivanje gnojnice je dovoljeno takrat ko vremenska napoved kaže na deževje,zato da se zadeva čimprej spere v zemljo,če pa je njiva/travnik na vodovarstvenem področju,pa je razlivanje strogo prepovedano,preveri in če je ga prijavi na 112
sicer pa je tako početje klasično podje***** med sosedi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
ti kar policajem delaj trapasto delo. POlivanje gnojnice je prepovedano med 15.11. in 15.2. pa še to samo tistim ki upoštevajo "nitratno direktivo" tisti ki pa niso v subvencijah pa ne vem če za njih drži ta omejitev. Vse ostale omejitve so bolj ali manj "zrasle" na meščanih ki so se priselili na lepo, zeleno in urejeno podeželje....

Je pa res da naj bi se to delalo pred dežjem ali med njim, da čim manj dušika izhlapi v ozraæje...
Pa to ne zaradi smradu ampak zaradi tega ker dušik potrebujejo rastline, in več ko ga izhlapi manj učinka ima potem polivanje....

KO ima lokalno gasilsko društvo veselico, se tudi najde kmet ki mora nujno gnojiti travnik. PO možnosti tisti dan ki je veselica....

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Vse, ki jih to početje tako moti, sprašujem, če kdaj kaj jedo ali živijo od prane?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
No jaz štartam takoj po praznikih na njive, pa še to se bo takoj zadelalo v zemljo, travnike pa imamo večinoma vse dokaj stran od hiš, tam kjer pa so v bližini pa gnojimo z gnojnico le enkrat na leto ali še to ne, pa raje potrosimo umetna gnojila, le zaradi ljubega miru.

Sploh svinjska ima tako močno aromo, da se širi po celi vasi, neglede na to kje je travnik :) no te mi nimamo

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Vse, ki jih to početje tako moti, sprašujem, če kdaj kaj jedo ali živijo od prane?

koliko hrane pa pokupis pri nasih kmetih? ker, ce se ne ves to kar je v supermarketih je vse komplet uvozeno in razne bolgarije, poljske itd... celo mleko vozijo iz tujine nasega pa v z evropo, ker se tako izplaca.

se pa strinjam, da jamrajo povecini mestni otroci, ki se zaradi cenejsih stanovanj v zadnjih letih na veliko selijo iz mest in jih potem vsaka gosenica moti.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Po eni strani res, da se ljudje iz mest ne znajo prilagoditi na življenje na vasi, po drugi strani pa je to da kmet liva gnojnico sedaj ko ni napovedanega dežja še vsaj 5 dni čisto podje...anje sosedov. Vsak količkaj pameten kmet bo vedel, da si s tem v takem sončnem vremenu na travniku naredi več škode kot koristi, saj mu dokaj močno sonce za ta letni čas travo polito z gnojnico "zažge" in jo tako ustavi v rasti.
Numy: jaz bi poklical na 112 pa naj ga malo obiščejo policaji (če se jim bo sploh dalo). Drugače pa počakaj po praznikih pa mu pošlji kako inšpekcijo ker si videl, da slabo ravna z živalmi ali pa ker je nekaj čudnega lival okrog hiše in zelo smrdi ter se bojiš za zdravje svojih otrok.
smile-1.gif
Se pa pripravi ker taki kmetje so ponavadi trdoglavi in se bodo raje skregali z vsemi okrog sebe kot pa da bi nehali s takim početje. Pri nas poznam enega, ki je tako dolgo zezal in lival gnojnico po travniku, da je potem sosed enostavno kupil ta travnik od lastnika (oni kmet je bil samo najemnik) in ga dal v najem enemu drugemu.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:

koliko hrane pa pokupis pri nasih kmetih? ker, ce se ne ves to kar je v supermarketih je vse komplet uvozeno in razne bolgarije, poljske itd... celo mleko vozijo iz tujine nasega pa v z evropo, ker se tako izplaca.
V tistih državah pa nič ne gnojijo. Torej tudi nič ne smrdi, njihovim novodobnim betonarjem, ki so še do včeraj živeli v jebinah brez gat.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
inšpekcijo ker si videl, da slabo ravna z živalmi ali pa ker je nekaj čudnega lival okrog hiše in zelo smrdi ter se bojiš za zdravje svojih otrok.
smile-1.gif
Inšpektor mu bo pa povedal, da je tisto kar je legalno polival, gnojnica, ki je namenjena prehrani rastlinja in naj otroke preseli v center mesta, kjer je bolj čist zrak, tako bo 2x izpadel butelj.
stupid-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Neumen je lahko samo odgovor, ne vprašanje. Torej kravica samo na krožniku ne smrdi?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Si kdaj pomislil, da ima mogoče polno greznico in če je ne bi spraznil, bi teklo preko in povsod.
In potem ga bi ti spet podjebaval in mu pošiljal policijo in inšpekcijo za vrat... Mislim...
stupid-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
najbrž ne leti tole name, bom samo dopisal, da je to prav možno, in potem bi živali res bile v nemogočih razmerah, pa bi inšpektor še celo sam naročil odvoz gnojnice...
evil.gif