Razlivanje gnojnice pred prazniki..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sam kmetje so res trmoglavi. Oni so najbolj pametni, vsi ostali nimamo pojma, ne vemo nič, ves čas bi solili pamet, vtikujejo se v tuje stvari in podučujejo, kako je prav in kako ni, dopovedati se jim ne da nič.
Skratka ja, imeti žlehtnega kmeta v soseščini je prava nočna mora. Pa še težko mu kaj narediš, itak je naštepal kakšnih 5 mulcev, da bo dosti zastonj delovne sile in ponavadi so vsi podobno zagovedani kot foter.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Oni so najbolj pametni, vsi ostali nimamo pojma, ne vemo nič, ves čas bi solili pamet, vtikujejo se v tuje stvari in podučujejo, kako je prav in kako ni, dopovedati se jim ne da nič.

Ja enako pametni kot ti samo v tejle temi naprimer: https://www.alter.si/tabla/show...e=0&fpart=4 , ti bi itak vse kar ne diši po tajkunstvu zradiral, kot tam omenjaš, če ni priden ga je treba nekam zabrisat, če je kmet priden in dela, ti spet ni prav. Vso hrano pa najbrž sam pridelaš in si samozadosten?
smirk-1.gif
Pa redno delaš s temi tupimi kmetavzi, da imaš toliko izkušenj?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kmet kar naj dela, ampak nihče mi ne bo rekel, da v Sloveniji dela racionalno. Razdrobljenost obdelovalnih površin je obupna, strnjene površine so nekajkrat manjše kot drugje v EU, stroški obdelave pa posledično visoki. Premalo je združevanja pri nabavi potrebnih resursov in delovnih strojev, premalo združevanja pri prodajni strani, v pogajanjih z velikimi trgovci. Slovenski kmetje so razdrobljeni, Slovenija pa pridela manjši delež potrebne hrane. Brez uvoza bi stradali ker nismo samozadostni.

Kmet kar naj bo priden in dela, a naj ne trdi, da s tem prehranjuje meščane. Prehranjuje jih zelenjava in sadje iz uvoza. To kar pridela on zadošča za kakšno desetino potreb. Torej slovenski kmetje so sicer potrebni, a dejansko v tem hipu NE zagotavljajo samooskrbe Republike Slovenije. Posledično smo še vedno izpostavljeni uvozu in ne bi bilo velike razlike, če bi namesto 90% uvozili 99 ali 100% zelenjave in sadja, slovenske kmete pa skenslali iz vaeh subvencij in jim pustili le tisto, kar je nujno za ohranjanje narave.

Redno sem v stiku z vaščani, ja. In vsakič znova sem razočaran. Imajo se za povsem pametne, požrli so vso modrost sveta, niti se ne znajo brigati zase temveč svojo logiko vsiljujejo še drugim, ko jim kaj povedo nazaj pa so največji bebci.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kmeti (ne vsi, ampak nekateri), so še hujša golazen kot cigani. Pri ciganu še imaš vsaj kakšno možnost, da ga civiliziraš. Če mi je danes vse zasmradil, pa jutri ni napovedan dež, jaz takoj policijo pokličem. Jaz rečem tako, če veljajo pravila za mene ali kogarkoli drugega, naj veljajo tudi za kmete. Eni se dobesedno imajo nekaj več, so najbolj pametni, najbolj pljuvajo čez mladino in čez ostale, povrh še pa širijo različne laži Vem, da smo od kmetov odvisni, samo ne od takšnih, ki imajo 1 praščia, 1 kravo, 1 kuro, 1 kozo, 1 ovco pa 5 otrok, pa oba brez službe, pa živijo na naš račun. In ravno takšni pri nas peljejo največjo pi*darijo, vsepovsod kjer je možno. Meni so poleti poslali policijo, ko sem avto pral sredi največje suše (vodo sem pa iz našega vodnjaka imel). Potem se je ta isti kmet vozil, kar čez moje zemljišče, ne da bi me vprašal. Sem jaz postavil ograjo in vrate. Kaj je bilo pol ? Tožil me je. Ker mu je njegova kurja pamet pravila tako, da če se je lahko 30 let vozil čez naše zemljišče, da je to avtomatsko njegovo. Vsaj pri nas je tako, da se še drugi večji kmeti zgražajo zaradi smrada. Imamo enega kmeta 150 metrov proč, pa ima 100 glav živine. Če od njega kdaj prismrdi se to zgodi 2x ali 3x na leto. Pa gre čisto vedno gnojnico v dežu polivat. In tudi, če se mora peljati čez naše zemljišče, pride vedno vprašat čeprav sem mu že rekel, da se on lahko kadarkoli pelje čez. Eni bi me še pa tožili, če prepovem da se nima nič po svojem za vozit. Lansko leto je model pri 35 stopinjah polival gnojnico. Res so bile napodevedane lokalne plohe in nevihte. No potem od tega ni bilo nič. In nam je 1 teden tako smrdelo, da ni bilo za živet. In isto je naredil včeraj ob 23.30, da ga ja nebi kdo videl. Vohal bomo pa vse do prvega deža.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Že celo življenje živim praktično na vasi. Po vseh razglabljanjih v tem topicu mi ni jasno zakaj se sploh pritožujete čez navadne gnojničarje. Me zanima, kaj bi rekli na kakše kup odpadkov (dreka) iz kakšne kuje farme v vaši bližini. Tisto šele smrdi. Poleti se človeku želodec obrača. Gnojnica od govedorejcev (to poznam) ima samo malo arome.

Je pa res, da so nekateri kmetje tumasti do amena in prepričani da so kralji na vasi. Takim je potrebno kakšno oviro popolnoma legalno postaviti.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
žal ima tip kar se tiče prehoda čez tvojo parcelo prav,seveda v primeru,da se dejansko vozi čez že 30+ let,mislim da se temu reče uporabniška ali priposestvovalna pravica (nisem 100%)..take zadeve so ponavadi največji kamen spotike med mejaši,ponavadi takrat ko zemljišče zamenja lastnika
je bil primer po tv-ju ko so kupili bajto in jih prejšnji lastnik ni opozoril,da je možen dostop z avtom samo preko sosedovega dvorišča....sosed je nato postavil plot z argumentom,da tujci ne bojo čez njegovo zemljo vozili in tko sedaj puščajo avto ob cesti in pešakajo 500m do bajte
uf-1.gif

kar se gnojevke tiče je pa najhujša kombinacija kurja+prašičja..kravja je naspram temu brez vonja

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
dkivi, z prejšnim lastnikom sta imela ustni dogovor (pač dobra volja prejšnega lastnika). Tako, da ni bilo nobene uporabniške ali priposestvovalne pravice. In ko sem se pozanimal, kako je na stvari sem okoli parcele postavil ograjo z vrati. Ker drugače nebi do zemljišča naprej imel nihče dostopa ( travnik, njiva ipd). Sedaj imajo dostop vsi, razen enega kmeta (tega, ko me poskuša zjebat). Ker vsak je imel kanček kulture, razen enega. Po naravi nisem taka ku*ba kot nekateri kmeti, ampak znam biti za koga, ki me izzove. Pa bolj ko mu sodnik govori, da tam ni njegovo, slabše je
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Sedaj cela slovenija govori o neki recesiji in jamra kako je hudo.
Me prav zanima kaj bodo govorili ko bodo tujci rekli da ne bodo več izvažali hrane....
POzanimajte se na komunali koliko letno stane vzdrževanje 100m2 zelenice in potem še koliko dobi kmet za košnjo 100m2 travnika....potem pa pljuvajte po kmetu in subvecijah....

Sem že napisal nekajkrat na tem forumu. Če je kdo fouš kmetom in njihovim subvencijam naj proda stanovanje v LJ in naj kupi lepo kmetijo s precej poslopja...http://www.sodisce.si/mma_bin.php?id=20090217151543&set=auction

Pa da ga potem vidim.....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.946
113
v lokalni ostariji
ma vsi brihtni... samo pač včasih se ne da vsem ugodit...

je pa tako da imaš in tečne "meščane" in kmete.. seveda pa smo (so) kmetje najbolj zagovedani ko kakšnemu pasjelubcu povejo da naj pobere iztrebek za svojim psom ne pa da potem te dreke dobis primešane v krmo..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
dkivi, z prejšnim lastnikom sta imela ustni dogovor (pač dobra volja prejšnega lastnika). Tako, da ni bilo nobene uporabniške ali priposestvovalne pravice. In ko sem se pozanimal, kako je na stvari sem okoli parcele postavil ograjo z vrati. Ker drugače nebi do zemljišča naprej imel nihče dostopa ( travnik, njiva ipd). Sedaj imajo dostop vsi, razen enega kmeta (tega, ko me poskuša zjebat). Ker vsak je imel kanček kulture, razen enega. Po naravi nisem taka ku*ba kot nekateri kmeti, ampak znam biti za koga, ki me izzove. Pa bolj ko mu sodnik govori, da tam ni njegovo, slabše je
stupid-1.gif

Preko ceste je doma stric, ima soseda ki je že starega fotra jebal v glavo in si počasi, decimeter za decimetrom, prisvajal zemljo s tem da je vsako leto poleg zaoral eno vrsto več na njivi, reči se mu ni nič dalo, no je šlo vse skupaj na sodišče in vsaj pred 20 leti (ne vem kako je sedaj) je sodnik šel tudi na teren pogledati dejansko stanje...... ko je videl kako in kaj je rekel staremu : Oča, kaj vi ste pa ponoči orali
bonk.gif
je bil 3m, ponekod celo 4m čez mejo, so noter dali konkretne mejnike,tožbo je stric dobil, na srečo stari ne gnjavi, čeprav je res da tudi pozdraviti noče.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
BMK, jaz tak živim med kmeti pa se ne pritožujem čez smrad. Redkokda smrdi, pa še to ne močno, niti ne dolgo, največ kak dan.