Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Zelo spoštujem tiste bogate starše, ki navkljub temu, da bi otroku lahko privoščili, kar si le-ta zaželi, tega ne storijo. Da poskrbijo, da se mora otrok za tisto, kar mu nekaj pomeni, potruditi in si to zaslužiti. In tudi v dobi odraščanja, da jim ne nudijo vsega možnega razkošja, čeprav bi jim ga lahko. Tako otrok zna ceniti tudi to, kar so nekoč morali starši zaslužiti.
Bullshit.
Mene niso nikol vzgajali "joj ceni to, ceni ono" Foter mi je pri 15ih rekel: "Sine, osnovna šola je mimo, srednja je tu,
hodil boš v mesto v šolo, in rabil boš kar nekaj denarja. V sluzbo ti med vikendom ni treba hodit, naj bo šola tvoja
služba, jaz bom pa tvoj šef." In dokler sem šolo fural gut, sem tut petek in soboto lahko trošil. Tut ko sem dobil hakl
je žepnina ostala nespremenjena, ampak sem v roku enega tedna moral šus popravit. Če ga nisem (v 4ih letih 2x)
je tastari zategnil finančno pipo. Dok so ble 3ke in 4ke za videt na roditeljskem, sem dobival kar solidno plačo.
Mel sem pa druge izgredne probleme, saj smo se večkrat stepli, tako da mi ocene in žepnina nista kaj pomagali,
če sem hausarest fasal vsak mesec vsaj enkrat
In foter mi je tut vedno rekel; "Ne spoštuj denarja, spoštuj svoje delo ki ga opravljas, sebe, saj si ga ti zasluzil."
In tako smo se kar orng (ne sicer v komo) napijaval petek in soboto, dok so ble ocene v šoli kul, sem lahko delal kar sem hotel.
Videl sem pa sošolce z takšno in onakšo špartansko vzgojo, pa so bli 3x večji barabini od mene, travca, exi, alko med
odmori, špricanje...
Jaz sem med bolj labilnimi, se me da kar hitro kaj napizdit, ampak jaz sem se nekak držal šole in nisem šprical
ter nasploh "sral" med tednom, ker sem vedel da pride petek in sobota, ko se bom lahko "znorel"...