Razlike med mladimi

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Problem je izključno v vzgoji. Pač je nekja mladih ljudi, ki imajo nekaj v glavi, večina pa rabi nekoga ki bo bedel nad njimi. Če starši delajo cele dneve, kdo se ukvarja z njimi? Sami! Pa že čez vikend, ko vidiš 13-14 let stare otroke recimo v enem diskaču do jutra, bi take starše samo
10.gif
Potem pa se nekomu kaj zgodi, pa spet vsi v luft skočjo kje je bila država in policija... Če je starš neodgovoren, potem bo tudi otrok. Saj so starši največji vzroniki otrokom in od njih se vse navadiš. Sem mnenja, da je šola zato, da te kaj navadi. Vzgoja je izključno naloga staršev. In špartanska vzgoja ni rešitev, otroke je treba navadit ene odgovornosti. Sem tudi jest v 7. razredu bluzil okoli, sem imal pač starejšo družbo, ki so jim starši zaupal in ni bilo nikoli problemov. Ajde si se ga nasekov, neumnosti pa nismo počel. Danes pa folk misle, da si potem car! Sej čez par let bo takemu žal, da je to počel.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Če bi bili pri nas čiki in alkohol tako dragi kot v skandinaviji tudi naša mladina be bi pijančevala in kadila...

Japajade!
Sem bil v skandinaviji in celo nekaj časa bival pri enih "mulcih", starih 16 let, ki so hodili v šolo. Pijančujejo tako, da si samo zvarijo brozgo iz sladke vode in kvasa (konkretno zadane), kadijo pa ogorke, ki jih najdejo na tleh.
Zjutraj se vsi zmačkani zbudijo in natočijo pol litra brozge za v šolo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Malkom je menda nekje v svojih dvajsetih, pa če bereš njegove poste vidiš, da se mu pitje še vedno zdi nek poseben dosežek, nekaj s čimer se je potrebno redno pohvalit. Težko potem od enih mulcev pričakuješ bolj konstruktivno razmišljanje.

24, 6 stopnja končana, pišem diplomo az sedmo, hodim v sluzbo in to je to. Pa če pijem al ne.
Je pa res da grem vsako soboto ven in se ga ulijem tako treba, ampak to ni nič takega, alkoholik je tisti
ki pije naskrivaj. Jebat ga, v mariboru je moda da se hodi ven, pije in žura. Sicer pa si pocelem tednu to tut zasluzim,
40 ur šole in 88 ur šihta tedensko pač rabi svoj dan za sprostitev.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sicer pa si pocelem tednu to tut zasluzim, 40 ur šole in 80 ur šihta tedensko pač rabi svoj dan za sprostitev.

Tale zadnji stavek te pa res naredi za alkoholika ali vsaj na dobri poti.
Edini pacient, katerega sem slišal nekaj podobnega reči je že ene šest let "srečno ločen". No ja... srečna je ona, ker se je znebila alkoholika, malo manj so srečni njegovi otroci, njemu se je pa tako ali tako čisto odpeljalo (po kozarcu).

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

40 ur šole in 88 ur šihta tedensko

hysterical-1.gif

Ta pa je bosa celo za tebe ...

Si pa zgrešil point. Če si ti star 24 in solidno izobražen, pa še vseeno čutiš, da se moraš s pijančevanjem redno hvalit (ne da piješ, ampak da to okoli razglašaš kot veledosežek), kaj pol lahko pričakujemo od mulcev?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sicer pa si pocelem tednu to tut zasluzim,
40 ur šole in 80 ur šihta tedensko pač rabi svoj dan za sprostitev.

120 ur od pondelka do petka, torej - kdaj pa spiš?
grims-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kaj bos pa pol reko za tiste, ki jih poznam malo morje, ne hodijo ne v šolo ne v sluzbo, cel
dan se potikajo naokoli in pijejo cel teden, petek sobota pa itak še dost bol.

Halo, študentsko živlenje? Najbolj nora leta v živlenju? Koristim jih kolko gre.

Da ne začnem govorit o kokainskem mladem folku, travi tak al tak, pol pa mene tu okronate
za alkoholika ko v soboto spijem 6 piv pa 3 tekile.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sicer pa si pocelem tednu to tut zasluzim,
40 ur šole in 80 ur šihta tedensko pač rabi svoj dan za sprostitev.

120 ur od pondelka do petka, torej - kdaj pa spiš?
grims-1.gif

Zamešal 20 in 40 tedensko, 40 in 80 v polovici meseca. 80 in 160+ mesečno. Spim pa med 5 in 6 ur dnevno.
V zamikih, ne v enem kosu.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ena varianta nasproti špartanski vzgoji je tudi, da so starši otrokovi frendi...da jim vse k riti prinašajo, se igrajo z njimi, jim vse pustijo...za voljo tega, da bodo za mulčka najboljši starši...pri tem pa pozabljajo, da morajo svoje otroke naučit odgovornosti, zavedanja kaj je prav in kaj narobe, socializacije, itn. In pol ko mulc pride v puberteto, je totalno podivjan...oči pa mami nista več najboljša frenda, ker ima zdej mulc svoje najjaæe frende, mami in oči postaneta "fotr in mat, ki samo težita, najedata, itn" in med njimi ni nobenega starševsko-otroškega odnosa.

Vsekakor podpiram to, da se približaš svojemu otroku, ampak otrok vse prej kot drugo potrebuje starša. Ne prijatelja, ne nekega bluzija ki ga je naštepal in se mu ne da ukvarjat z njim in mu namesto sobotnega druženja kupi igračo in ga posede v kot, itn. Starš ga mora naučiti kaj je prav in kaj narobe, kako deluje sodobna družba, kakšna pravila veljajo. In če ne gre z lepa je treba včasih tudi malo bolj ostro poprijet. Z otrokom je treba vzpostavit spoštljivo razmerje. Vse preveč se dogaja, da otroci nimajo nobenega spoštovanja do staršev...kar verjetno izhaja iz dejstva, da so ga tudi starši obravnavali kot neko "stvar" v družini.

Poleg tega vsi govorijo samo o otrokovih pravicah. Kaj pa njegove obveznosti - do družine, družbe...? Na to pa vsi pozabljajo. In potem je stanje tako...otrok pametuje, da je njegova pravica, da dela tko pa tko, da njemu noben ne bo vsiljeval volje, da on je dost star, da se odloča...
bonk.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ma ne gre se za zelo strogo vzgojo (kar je še vseen zelo delč od špartanske). Gre se za to da otroku privzgojiš spoštovanje. Preveč mamo vsega in pol je tko kot je. Dons se mi zdi da velik staršev ne upa rečt ne svojem otroku al pa da bi celo kdaj glas povzdigl. Se mi prou hecno zdi učas, ko se kej ukvarjaš kdaj s kakšnim tamalim od žlahte pa mu rečeš čist normalno "ne" pa kr nazaj stop ves prestrašen.
hysterical-1.gif
Ko da bi prvič slišu to besedo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pa še vseen maš čas skos na alterju tipkat razne dogodivščine, ki so se ti zgodile v tistih 6-ih urah spanja.
grin1.gif

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Mislim, da si zadela bistvo
cheer.gif

Otroke je potrebno od vsega začetka naučiti odgovornosti, reda, ter ga usmeriti v razne dejavnosti, katere ga veselijo. S tem dobi neke cilje, za katere se mora potruditi. In tako preko ½igre½ prenese razmišljanje za življenje. Sem pristaš, da mora otrokom zmanjkovati časa
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ

Mene pa zanima od kod te otročaji dobivajo denar. Pri 14ih sem imel kvečejmu kakšnega jurčka, da sem si lahko kupil kakšen priboljšek. Danes ti pa otroci mahajo z denarjem, ki ga dobivajo od staršev. Če ne bi imeli denarja se tudi ne bi potikali. Otrok bi bil več doma in tako bi se lahko bolje posvetili vzgoji njega samega. Dokler pa otroci dobivajo mesečno žepnino 400€+ (ja poznam take) bo pa tako kot je.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Sam sem tut mel v petek jurja, pa sn bil pijan v petek in soboto. Vedno ma kdo kak RD, za jurja se je pa
dobilo tut po 3 litre vina in kokakolo... :/

Denar tu ni nekega primarnega pomena. Je pa res da ni gut če ga je preveč, 14 letnik in 100€ tedenske žepnine
se recept za katastrofo...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Meni se zdi denar zelo pomembna zadeva, ker z omejeno količino denarja ne morejo praktično ničesar.

Še en absurd:

Ko sem plčaeval račun za mobilni telefon pred mano nekaj smrklj, računa pod cca. 70,00 € ni bilo. Da se golfja otresa za 70,00 € na mesec je pa tudi zanimivo, bolje ta porabljeni čas preusmeriti v kaj pametneješga (hobi, šport, učenje, izobraževanje,...), danes ni več vrednot, ki bi jih mladi spoštovali.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Tut jst sm na teden dobila jurčka, dva (za kako revijo, sokec)...pa če smo šli za vikend ven še jurčka, dva...pa smo se imeli čist super
smile-1.gif