Lahko je narobe velik banalnih stvari k jih lah doma v garaži al pa pred blokom popravš! Drugač nisem mehanik me pa te stvari zanimajo že od nekdaj......delu med drugim tud kot študent na enem servisu pa sm se menu z mehaniki ker me je zanimal!
Velik razlog da s fotrom sama "šravfava" take stvari je biu tud razlog da smo na eni prejšni lantri (fotrovi) mel konstantno probleme z cukanjem in so pol menjaval use kar se jim je zazdel mi smo pa plačval....seveda je še vedno cukal! Od bencin filtra...2x kable....5x svečke....sam računalnika niso hotl kje biu avto še v garanciji...pol kasnej k bi šlo na naše stroške so hotl pa še to
Problem na teh servisih je k majo mehaniki norme za popravila...in se nima noben časa ukvarjat z tvojim avtom!
Use bl poteka na način...prideš s problemom...prklučjo na računalnik.....use kaže uredu.....mal pogledajo preventivno kable pa kj mal naokol mašine....zaračunajo in ti se odpelš z istim avtom!
Najlepše so pa zgodbice ko kdo prpele turbo dizla na servis k m nikamor ne gre...ga mal pogledajo....etak je pr turbačih že po difoltu kriva turbina in ti jo zamenjajo...seveda za ceno 2000eur in avto isto gre.....pol nakonc k si pa že ta tretjič na servisu pa k že težiš pa ugotovijo da ti je šou en navadn EGR ventil za 60eur....al pa da si meu zapacan oddušek na ubrizgu al pa da ti je šou senzor za pretok zraka.....umazana loputa az gas.....itd itd same banalne stvari pač
Ti maš pa praktično nov avto prešraufan po dougem in počez zarad enga navadnga EGR-ja!