Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ker je na bankah velika razlika pri pridobivanju kredita me zanima kako je s tem v praksi. Je sploh kaka razlika razen tega, da pri zaposlitvi za določen čas nimaš odpravnine?
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Se vidi, da še nikdar nisi kakega (večjega) kredita jemal.
Moraš prinesti od službe poštempljan papir o tvojih zadnjih plačah in izjavo, da si zaposlen za nedoločen čas.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kar pa ni težko "spremenit"? ali pa sam podpisat
In zakaj bi rabile kakršen koli dostop do teh podatkov? Predvsem pa me zanima, v kateri bazi se sploh hranijo podatki o statusu zaposlitve? Kdo vodi te baze? Ali pa morda gre zgolj za pogodbo na papirju med delavcem in podjetjem? Kaj češ potem banki dati drugega kot potrditev s strani podjetja, da si res pri njih zaposlen na nedoločen čas.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nisem rekel, da bi, samo poudaril sem kakšen dostop imajo banke do teh podatkov.
Nimajo, sicer pa na podlagi česa pa bi oni prišli do tega podatka? Aja, na podlagi pisne izjave delavca in delodajalca ... te iste pisne izjave, ki se ti ne zdi dovolj verodostojna za banko, bi bila najbolj verodostojen dokument za kakšno nepotrebno bazo za ZZZS in ZPIZu.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče ima ZZZS ta podatek ali pa ZPIZ?
Prijaviš ga ko ga zaposliš in odjaviš ko ga odpustiš. To je vse. Kakšne kršitve pa imaš ti v mislih, razen da ga sploh ne prijaviš?Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Delodajalci "prijavljajo" delavce v te sisteme in za njih bi bil kršitve hujše, kot za kreditojemalca na banki.