BLABLABLA
meni je cisto jasno, da niti elektricne ultegre, niti elektricnega srama, niti bicikla od 8 kg ne rabim.....tudi ne naredim toliko kilometrov, da bi se mi splačalo vlagati v vsak gram... mi je pa všeč, da poveš po pravici, kaj je OK in kaj ni.... nazadnje sem imel tako izkusnjo pri Andreju v A2U v Tacnu ... sva z ženo v desetletjih tam kar nekaj biciklov kupila (prej pa še pri Udovču)
Bicikel kupujem iz veselja in zato ker si to lahko privoščim, pa še mir bo v hiši (pri ženi) če sebi kupujem igračke pod pretvezo športnosti, kot pa da bi pri krizi srednjih let sedaj začel iskati kabrio/SUV...
Mislim, da ste prodajalci sedaj precej ubogi. Konkurenca velikih, ki prodajajo po netu je ogromna in enostavno ne morete priti nasproti individualnim željam.
Vidim tudi, da veliki proizvajalci (rose, canyon, cube, spezialized) šparajo na komponentah.
BTW: velikost okvirja zame je idealno M pri giantu, 55 pri Rose, z Merido se pa nikoli nisem mogel sprijazniti. Zmeraj sem bil med dvema okvirjema. Enkrat sem tudi naredil "bike fitting" ko sem si dal zamenjat prednjo fajfo na Giantu, ampak imam sedaj 15 kg vec in bi tiste številke ne ustrezale več..