Razlika kabelski in žični internet

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Zanima me razlika med kabelskim dostopom do interneta in pa navadnim dostopom prek navadne teelfonske linije .
Na internetu sem prebral da je ponekod kabelski še počasnejši.Sam imam trenutno 10 mb povezavo pri amisu in z njimi sem zadovoljen .
In mislim , da ne bom potreboval višje hitrosti mogoče v prihosnosti do 50 mb mi bo to omogočila navadna telefonska linija.
Namreč ponujajo nam kabelski internet , za katerega pa sem sam mnenja da je že zastarel ,ker sedaj se polaga optični internet če se ne motim s tem nisem najbolj seznanjen . Kje bi opazil razliko med navadnim in pa kabelskim internetom . Oziroma razložite mi prosim kje sploh je razlika med navadno telefonsko linijo in pa kabelskim internetom. Že sedaj dobim na 10 mb hitrosti 1 gb film v pol ure.
rolleyes-1.gif

Hvala in lepo pozdravljeni

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti boš zdaj pameten, a si sploh naredil inteligenčni test?
10.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
"Kabel" gre do 100 Mbps, "žica" pa tam 20-30, zelo odvisno od lokacije, ponekod niti 6 Mbps ne gre.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
glede na to, da sprašuješ v podforumu avtomobilizem, bi rekel, da bo zate uporaben le mobilni internet
confused-1.gif

drugače pa glede tvojega vprašanja: vse tri tehnologije (bakrena parica, kabelski internet, optika) omogočajo bistveno višje hitrosti, kot jo imaš trenutno ti. dejansko pa internetni ponudniki tržijo nižje hitrosti zaradi takšnih in drugačnih razlogov (marketinških, tehničnih, ...). v končni fazi je kvaliteta storitve v prvi vrsti odvisna od kvalitete infrastrukture in manj od vrste tehnologije.
moj nasvet: če si zadovoljen z amisom, potem ne menjaj!

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Nope. Parica ne omogoča več. Razen če si v neposredni soseščini centrale.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
avtor ima 10Mbit/s, parica pa omogoča bistveno več (teoretično). recimo konkretno, pri mojem očetu sem enkrat testiral VDSL: dva televizorja, na enem HD, na drugem SD program, internet je še vedno delal s hitrostjo ~4Mbit/s. pa je centrala 4 ulice stran (če je v prostorih pošte)

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Torej bi mi v prihodnosti delal internet do 50 mb ?. Jutri pridejo napeljevat po vasi kljub nekaterim odgovorom sem še zmeraj skeptičen glede kabelskega interneta , da naj bi bil hitrejši verjetno drži ,ampak sam gledam v prihodnost , napeljuje se sedaj v tem trenutku kasneje verjetno ne bo več možnosti ali pa bi moral za napeljavo odšteti konkreten znesek , sedaj mi naj bi to napeljal baje brezplačno , in imajo verjetno tudi soglasje občine da lahko "rijejo" po tujih travnikih .Kasneje bi bilo verjetno dobiti soglasja skratka postopek . Sedaj če bi mi amis omogočal hitrost do 50 mb v prihodnosti , potem res ni dileme , ostanem pri njih. So ugodni in zanesljivi. se opravičujem.Alter >> Računalniška strojna oprema kje si ti našel avtomobilizem?

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Pogledal sem na amis in je maksimum do 10 ms . Pogledal sem tam kjer vpišeš hišno številko itd.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Amis ima čudno preverjanje priključkov na svoji spletni strani.
Sem tam preverjal za neke sorodnike in je pri vseh izpisalo 10M. Po pravem povpraševanju pa se je izkazalo, da internet in IPTV sploh ni mogoč - odnosno samo internet 1M / 256k.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Aja a to potem pomeni , da mi bi lahko zagotovili višjo hitrost sedaj imamo tel kable napeljane po lesenih nosilcih . Koliko časa nazaj je približno to bilo?

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.393
1.647
113
124
Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Torej bi mi v prihodnosti delal internet do 50 mb ?. Jutri pridejo napeljevat po vasi kljub nekaterim odgovorom sem še zmeraj skeptičen glede kabelskega interneta , da naj bi bil hitrejši verjetno drži ,ampak sam gledam v prihodnost , napeljuje se sedaj v tem trenutku kasneje verjetno ne bo več možnosti ali pa bi moral za napeljavo odšteti konkreten znesek , sedaj mi naj bi to napeljal baje brezplačno , in imajo verjetno tudi soglasje občine da lahko "rijejo" po tujih travnikih .Kasneje bi bilo verjetno dobiti soglasja skratka postopek . Sedaj če bi mi amis omogočal hitrost do 50 mb v prihodnosti , potem res ni dileme , ostanem pri njih. So ugodni in zanesljivi. se opravičujem.Alter >> Računalniška strojna oprema kje si ti našel avtomobilizem?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.