Razcvet gostinstva na Hrvaškem

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Zanimivo kakšne novinarje imamo, da niso sposobni iti par ljudi odgovornih za te zadeve v Sloveniji povprašat kdaj mislijo pri nas to uvesti in kaj počnejo že 20 let, da se utajuje davke na veliko. In jih drezati toliko časa, dokler se zadeve ne premaknejo, ali pa priznajo da so gnilobe, ki ne delajo nič in se praskajo po riti :S

Vse kar uspejo sproducirati je to, da povzamejo ugotovitve iz Hrvaške...

Skrajni čas je že, da se v Sloveniji začne delati pošteno. Jamrajo in si izmušljujejo vse mogoče izgovore zakaj to ni dobro, pa itak večinoma tisti, ki goljufajo in imajo od tega koristi. Tako da uvesti to zadevo in močno kaznovat lopove. Brez izjem.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se popolnoma strinjam. Toliko je sive ekonomije, da nikomur ni v interesu naredit red ali kaj poizvedovat, ker imajo vsi kaj od tega. Da vsi skupaj delajo škodo vsem, tudi sebi, pa jim tako ni jasno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem za. Čeprav kratkoročno bo veliko folka prisiljeno večere preživeti s familijo/frendi... (Najljubšo kafano bodo zaprli zaradi uraje.press)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Katastrofa res. Namesto žuljenja poscanega pira in lajanja po politikih za šankom se bo nekdo moral zaposliti s hobijem, familjo ali prijatelji.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Frizerke, maserke, osebni trenerji .... ne izdajajo računov sploh. Razen ob prvi seansi, kasneje ne več, al pa fora račun bom pa na koncu izdala, če se gre za zakup več seans ....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kzs...

no, jest sem pa opazil, da ponekod tudi račune vestno pobirajo, ko plačaš... pa ga ne pospravi, da ga ne opihne, pač pa gre v denarnico in ne vem kam naprej...

Pa ste pogledali kaj piše na računu?

Ravno včeraj sem se pogovarjal s kolegom gostincem, ki je bil na dopustu malo bolj pozoren na te zadeve.

Na računu je pisalo "provjera mize".
evil.gif
Ta račun bi pa rad videl, da je dol pisalo " mize "
hysterical-1.gif
Pa ja hrvaščina ne postaja povsem podobna obmejni slovenščini?

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Zakaj pa ne, pač slovenski program za blagajne.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Frizerke, maserke, osebni trenerji .... ne izdajajo računov sploh. Razen ob prvi seansi, kasneje ne več, al pa fora račun bom pa na koncu izdala, če se gre za zakup več seans ....
Pa zobarce,pa......
Če bi bil interes narediti red bi ga že naredili, ne da nas Hrvati šišajo po levi in desni, žal se uresničuje tisto kar mi je napovedal znanec pred več kot desetimi leti ko je rekel da nas bodo v nekaj letih povozili, samo srečni ste lahko da smo imeli vojno, je rekel, drugače bi bili že veliko pred vami....Evo danes so naprej.
Pa še nekaj je ! Korupcija. Dol ne upam nikomur več ponudit pol zame pol zate,tle pri nas pa.... Ljudje glumijo navadne uslužbence, vozijo neke neopazne C3 pikasije, Zefire...na Hrvaškem pa si kupi novi novcati apartma za 120.000+. Madžar se je vsaj z BMW-jem pripeljal, Belgijec tudi z neko zverino, naši pa z jajčki. Prepričan sem da ti ljudje v svojem okolju ne smejo pokazat denarja ker bi vsi strigli z ušesi, češ od kod jim, dol pa jih itak nihče ne pozna....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sprijaznimo se. Eni in drugi so imeli vse vzvode da ustavijo korupcijo, klientelizem, vse neumnosti, pa niso. Vsak si samo še bolj omasti prste.
Če si sposoben preseči ideologijo zadnjih 70 let ... Stopimo skupi in naredimo nekaj v stilu Die Hard franšize... Raz.fukaj.mo vso golazen in postavimo zadeve na novo. Brez pogrevanja zgodovine, preštevanja kosti in povilečevanja ene religije...