Ravnatelji bi višje plače.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
So pač sposobni, sej vsaj za dva telovadca ven da sta župana .. torej?!
evil.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sploh pa ravnateljevo delo sploh ni neka odgovornost. To potrjuje dejstvo da so izvoljeni ravnatelji povprečno bivši učitelji telovadbe. Toliko o njihovi strokovnosti.

Sem mislil, da je samo pri nas tako.
bonk.gif

Same here..
cheer.gif
Sedaj je samo ravnatelj.. Ko sem jaz obiskoval OŠ, pa je bil učitelj telovadbe..

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sem ravno srečal bivšega sodelavca, ki dela pri privatniku in se je hotel javiti za hišnika v vrtec na nek razpis. Ga je na rit vrglo kakšno plačo so mu ponudili. Ima sicer samo poklicno šolo je pa priden in sposoben tako, da mu privatnik plačuje 1500€ +100€ za malico in prevoz. On je pa mislil da bo vsaj 1200€ dobil za hišnika
hysterical-1.gif

Ponudili so mu pa ene 600, a
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mi ni povedal. Sem pa šel gledat nazive v javni upravi in se začnejo pri Hišnik-ekonom IV. st. izobrazbe 11.plačni razred 708€ bruto. Pa še ta znesek bo veljal šele, ko bodo odpravljena plačna nesorazmerja. (zadnji dve četrtini)
frown-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hišnik če se znajde, ma lohk več ko prfoks.
crazy1.gif

Kako? S kakim povečanim obsegom dela in napredovanji pride na jurja neto, potem je pa na stavbah veliko za nardit, hišniki dobijo od privatnikov od 10-30% posla.
crazy1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sigurno
hysterical-1.gif

Pri večjih delih še direktor nima kaj dosti besede pri izbiri izvajalca, ampak lastnik stavbe, tj občina ali država.

Hišnik ima pa od teh zunanjih samo probleme in MORDA kako flašo konec leta
smile-1.gif

OK na ZD Kranj se je obnavljalo vrhnje nadstropje...torej je hišnik pobasal cca 20% dnernega toka v svoj žep
bonk.gif
c'mon

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jah...ta omenjeni hišnik bo poleti delal, uradno bo na dopustu, zaslužil bo pa 5k€ zase brez da bi se pretegnil.
smirk-1.gif

Misliš da to kar iz riti ven vlečem al kaj?
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No očitno poznaš nek tak primer, ampak to mora imeti zaslombo od kakega nadrejenega

sam ne poznam takih primerov, pa tudi najbolj mi ni jasno, kako bi on zaslužil

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Zato sem pa napisal...nič ravnateljem višje plače, samo vsa napredovanja raznih priseskov črtat, enostavno resetirat.

Izobraževat se bi moral itak skoz, za kaj hudiča bi ta profesorca Slovenščine napredovala za 650€ oz. dobi toliko več kot na novo zaposlena marljiva prfoksa? Izkušnje?
hysterical-1.gif

Točno tako. Če učiš (čisto za primer) 1. razrede je čisto vseeno (seveda pod pogoje, da je delo opravljeno enako kvalitetno) ali imaš 5 ali 50 let delovne dobe pri tem. Nobenega rauloga ni, da ljudje na istem delovnem mestu vsakih par let napredujejo ...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Se strinjam s tabo. Virant ga je malo polomil, ko je omogočil toliko napredovanj. Učitelji lahko skupaj z nazivi napredujejo 13 plačnih raz. in pride do razlike 40% (1000€ bruto) na istem delovnem mestu. Vendar je to samo osnova, razni dodatki k plači pa to razliko še povečajo.
Pri nas je možno napredovanje 10PR kar je absolutno preveč. Po starem sistemu je bilo max. 5 razredov in se mi je zdelo primerno. In sedaj, ko so ustavljena napredovanja je pa vse porušeno. Tako, da ima sodelavec z več ali manj enakim znanjem kot jaz 1/4 manjšo plačo, ker je zabetoniran na začetku plačne lestvice. Je pa pet let starejši od mene vendar predhodnih znanj ne upoštevajo in vsak, ki pride v javni sektor pa četudi je star 50 let bo začetnik, kot kakšen 18 letnik direkt iz šole.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Mlad učitelj je plačan malo več kot čistilka? Vsak učitelj ima na začetku nekaj več kot jurja plače, tolko o tem...

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
5 let?

Danes imajo večinoma ravnatelji manjših šol nižje plače od nekaterih (starejših) učiteljev. To je dejstvo!

V bistu so že od uvedbe teh čudnih plačilnih razredov ravnatelji (pa tudi ostali vodstveni delavci javnih ustanov ki padejo sem noter) želeli spremembe.

Sistem je kratkomalo čuden, ne zagovarjam dviga plača samo če si plačan na podlagi nekih enotnih razredov naj se vsaj uredijo razumsko! Torej v pravičnem sistemu ne more imeti 55 let stara učiteljica slovenščine, ki več ali manj ne dela nič, brez odgovornosti, večjo plačo od ravnatelja, ki skrbi za kolektiv, funkcioniranje cele šole in ima na sploh veliko odgovornost. Pač ni fer!

Pa sem spadajo tudi nekateri mlajši učitelji ki so inovativni se trudijo in imajo neko pespektivno, ampak plačajo jih pa malo več kot čistilko. Torej javna uprava je postala lederzic za ostarel in neproduktiven kader (po logiki, starejši so svoje že dosegli naj imajo višje plače!) medem ko si tisti ki bi lahko kaj spremenili belijo glavo zakaj sploh delat v JU (ker bo kmalu v tovarnah boljša plača, pa regres in božičnica)!

Toliko o tem kako na pamet govoriš. V srednji šoli imajo plače 1000+ samo učitelji, ki so prišli not po starem sistemu, torej tisti 55 let in več. Med seboj so si podpisovali mentorstva in nazive.. ter napredovanja. Zadnja 4 leta sploh ni več možno napredovati, plače pa dobijo tisočaka tisti, ki imajo vse od pedagoško-androgoških izpitov in 10+ let učenja za seboj... in to z malicami in potnimi stroški vred. Ne govoriti na pamet.
Pa še plače imamo zamrznjene že 2 leti, čeprav so rekli, da bodo poračuni v drugi polovici 2011. Poračunov ni bilo, pa še 15% od tistih (povprečnih) 800 EUR bi radi vzeli stran.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Na faksu kot kaže jih prav pohvalno napumpajo te bodoče učitelje, morajo kar delat za pedagoško/androgoško izobrazbo in tisto prakso potem, tako da se "izkušeni" učitelji bolj norca delajo iz ta svežih, kako veliko se pripraljajo za eno uro poučevanja (učni načrt, priprave, powerpoint prezentacije, skripe...).

V preteklosti je bilo veliko lažje to pridobit in zato so na šolah zaposleni osebki, ki tega zdaj ne bi bili sposobni še enkrat opravit po "novih" standardih. Če ti učijo za 600€ bolje pa...
hysterical-1.gif

Sam imam opravka s prfoksi z delom na računalniku. Mnogi majo napredovanje ali 2 samo iz računalniških tečajev, pa nimajo osnovnega znanja za delo z računalnikom. ECDL ne vem koliko profesorjev bi naredlo...

Potem imajo pa "pametne", "interaktivne" table za 1300€+ projektor.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Spet malce zavajaš. Majo tafriški tudi tam 950-1000€ plače, je pa res da "tastari" majo pa tudi po 1700€+ neto v srednjih šolah in so na istem kot ravnatelji in direktorji.

Učitelj dobi v štartu 30 plačilni razred 1.472,13€ bruto.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Malo poznam napredovanja v šolstvu in moraš za vsako napredovanje mentor, svetovalec,svetnik zbrati ustrezno število točk, ki jih pridobiš z raznimi izobraževanji, ki jih predpiše ministrstvo. Vsa zbrana dokazila moraš poslati na ministrstvo za šolstvo, kjer jih pregledajo in ti potem odobrijo napredovanje v nazive. Nisem še slišal, da bi si nazive, učitelji kar med sabo podpisovali. Napredovanja v plačne razrede (5 razredov) ti pa odobri ravnatelj.