raus!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...jaz sem videl eno komplet zastrto razen okic v BTC, samo dvomim, da bomo zapirali. Mislim, da ne sme iti tako daleč.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.219
16.506
113
pri nas ni šans za kaj takega. smo preveč....evropski.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Jah, lej... če je grda, naj ostane zastrta, zakaj komplicirati?
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tole je tudi malo čudno:

Citat:
Zakon je vzbudil veliko razburjenja. Številni so prepričani, da Francija v imenu varnosti in zaščite žensk, ki jih možje silijo nositi burke, tepta človekove pravice do svobode izražanja in izražanja verskega prepričanja.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Če je cela družina iz npr Bosne in se vsi doma pogovarjajo bosansko. Oče dela na gradbišču med 50imi bosanci in se tam pogovarjajo po srbohrvaško, mati tudi v službi pozna samo sodelavke iz domovine in se tudi ona pogovarja le v srbohrvaščini.
Tudi živijo v okolju, ki večinoma govori srbohrvaško(Fužine-Lj) Družijo se s sosedi, ker domačini povečini na njih gledajo z viška...
Otroci so al niso rojeni v sloveniji, ko enkrat pridejo v vrtec ali šolo počasi le začnejo govoriti slovensko.

A mislite, da če bi bila ta družina slovenska in bi prišla v npr francijo imela popolnoma iste pogoje kot ta bosanska družina v sloveniji, da bi imela zgodba drugačen konec?

Ah nehi, je bilo na 24kur vceraj o trenerkarjih pa je kazalo zlatkota pa se dva njegova kolega, vsi rojeni v Sloveniji, zlatko itak z njegovim bebastim L in gheto naglasom, un njegov drugi kolega celo ce se ne motim neki solan, govoril pa tako slabo da nevem kako je tip lahko rojen v sloveniji in kdo ga je spustil cez z njegovo slovenstino.

Hkrati pokaze zdravnika ki zivi pri nas 4 leta, slovensko je govoril da si mislit nemores da bi bil kej drugega kot slovenc dokler ne vidis imena in priimka. V takih prispevkih si ze sami naredijo sramoto.

Gradzevinac v nemciji zna nemsko zelo hitro ker ga drugace nebi nihce nic razumel, mi se pa delamo mirovnike pac znamo tolk da nekak razumemo in ko so to gradzevinci spoznali, se lepo naprej menijo v njihovi polpismenscini.

To pa da so sami na slabsem ker jih starsi niso naucili in jim pojasnili da zivijo v Sloveniji pa tudi ni res, kajti v soli so jih spuscali s takim slabim znanjem naprej, isto kot imajo navodila da na uradih na take maile kot ga je sestavil uporbnik iz foruma ne odgovarjajo.

Skratka sami so si krivi da je tko kot je, starsi jih niso ucili, sami se nocejo, potem se zacne nestrpnost ker drzavljanom dopizdi potem pa pride do tega da so se ponosni na to kar so in furajo trenirke, kic, slovensino na L in dretje po Ljubljani Srbija in pricakujejo da jih bo folk toleriral.

Gradbenik gastarbajter v Nemčiji verjetno govori nemško brez napak in brez naglasa? Aha to bo to...
bonk.gif

o ostalem ne bom izgubljal časa
tongue-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.089
6.276
113
blizu močvirne prestolnice
Saj ne rabi govoriti brez napak, problem je ker nič ne znajo oziroma nočejo! Me zanima kako bi lahko v tvoji bosni posloval Slovenec s svojim jezikom? Poznam kar nekaj ljudi kateri imajo korenine z juga in večina sploh mladi se močno trudijo, pa kaj če ima naglas, bistvo je v matranju in s tem pokaže odnos do njegove nove države!

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.943
2.350
113
za šankom
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj ne rabi govoriti brez napak, problem je ker nič ne znajo oziroma nočejo! Me zanima kako bi lahko v tvoji bosni posloval Slovenec s svojim jezikom?

povsem normalno.v bosni smo slovenci kar precej cenjeni in recimo kolega ki ne zna besedice njievega jezika je v Sarajevu povsemnormlano funkcioniral.porblem je pri ljudjeh ki gredo dol z predsodki kakršni so tukaj na forumu in potem beremo kako so bili recimo hrvati nesramni do slovenskih turistov na morju,jaz pa v 20 letih nisem imel nikjer problem ne zaradi jezika,vere,narodnosti...

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
off

Pred leti sem nekaj pacal s fajmoštri okrog uvažanja izseljencev iz Argentine. Pričakoval sem, da bo sledila cela serija španskih prevodov (leposlovja), saj so imeli izvrstno slovenščino. na žalost pa samo to. Dejansko je tistih nepovezanih 10 ljudi, ki sem jih imel priložnost srečati, govorilo samo napol arhaično slovenščino s "čefurskimi" osnovami španščine... pa je ja tko fajn ko pa mamo slovensko mašo u klivlendu pa zadnjič u minkenu isto... vidi strica ko slovensko zastavo obešajo u bruslju pa se po naše menjo... pa furajo s kombijem na 10 dni gres in ješpren gor, pa jogurte pa vsega boga. A se ne morjo že asimilirat...

hočem sam rečt, da je v vsakemu narodu enak procent govna. Včasih se ga pa kje več skoncentrira...

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj ne rabi govoriti brez napak, problem je ker nič ne znajo oziroma nočejo! Me zanima kako bi lahko v tvoji bosni posloval Slovenec s svojim jezikom?

povsem normalno.v bosni smo slovenci kar precej cenjeni in recimo kolega ki ne zna besedice njievega jezika je v Sarajevu povsemnormlano funkcioniral.porblem je pri ljudjeh ki gredo dol z predsodki kakršni so tukaj na forumu in potem beremo kako so bili recimo hrvati nesramni do slovenskih turistov na morju,jaz pa v 20 letih nisem imel nikjer problem ne zaradi jezika,vere,narodnosti...

467716-post_slo.gif

upam da bodo to pokapiral tisti, ki jim je to namenjeno

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj ne rabi govoriti brez napak, problem je ker nič ne znajo oziroma nočejo! Me zanima kako bi lahko v tvoji bosni posloval Slovenec s svojim jezikom? Poznam kar nekaj ljudi kateri imajo korenine z juga in večina sploh mladi se močno trudijo, pa kaj če ima naglas, bistvo je v matranju in s tem pokaže odnos do njegove nove države!

bosna žal ni moja se mi pa dopade tam.
sarajevo, mostar, brčko, travnik, bjeljina...
ljudje so 1A.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Ah nehi, je bilo na 24kur vceraj o trenerkarjih pa je kazalo zlatkota pa se dva njegova kolega, vsi rojeni v Sloveniji, zlatko itak z njegovim bebastim L in gheto naglasom, un njegov drugi kolega celo ce se ne motim neki solan, govoril pa tako slabo da nevem kako je tip lahko rojen v sloveniji in kdo ga je spustil cez z njegovo slovenstino.

Hkrati pokaze zdravnika ki zivi pri nas 4 leta, slovensko je govoril da si mislit nemores da bi bil kej drugega kot slovenc dokler ne vidis imena in priimka. V takih prispevkih si ze sami naredijo sramoto.

Gradzevinac v nemciji zna nemsko zelo hitro ker ga drugace nebi nihce nic razumel, mi se pa delamo mirovnike pac znamo tolk da nekak razumemo in ko so to gradzevinci spoznali, se lepo naprej menijo v njihovi polpismenscini.

To pa da so sami na slabsem ker jih starsi niso naucili in jim pojasnili da zivijo v Sloveniji pa tudi ni res, kajti v soli so jih spuscali s takim slabim znanjem naprej , isto kot imajo navodila da na uradih na take maile kot ga je sestavil uporbnik iz foruma ne odgovarjajo.

Skratka sami so si krivi da je tko kot je, starsi jih niso ucili, sami se nocejo, potem se zacne nestrpnost ker drzavljanom dopizdi potem pa pride do tega da so se ponosni na to kar so in furajo trenirke, kic, slovensino na L in dretje po Ljubljani Srbija in pricakujejo da jih bo folk toleriral.

Odgovor na odebeljeno: tebe so isto. Označene napake so samo vrh ledene gore. Ne vem, ali ne znaš pisat ali samo ne spoštuješ jezika dovolj, da bi se potrudil s pisanjem - saj je bolj ali manj vseeno - v tem si pač podoben nekaterim priseljencem.

Vse oznaceno se pise skupaj ali narazen. Sploh je pa to forum in nerabim pisati slovnicno 100% pravilno, za normalnega osebka je napisano cisto zadostno. S takimi dripcki ki nimajo povedati na temo nic drugega kot se spotikati v slog pisanja se pa itak nimam volje sploh pogovarjati.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:

Ne pasejo vam fuzine, siptarji, srbi in Jankovic a pasejo vam cevapi, Samir Handanovic in Branko Djuric Ðuro.

Nevem od kje tebi sploh ideja da mi pasejo nastete stvari? Cevapcici so mi top od slovenskega mesarja ki zalaga Handanovice po Ljubljani, siptarske lepinje s cebulo nemaram, za fuzbal mi dol visi, posledicno tudi za Handanovica kater je preko kluba placan in kater ga je ustvaril da dela kar dela in bo spizdil v drug klub takoj ko vidi vecje eure in ko si v nasem klubu ustvari ime, Branko Djuric Dzuro tle pa sploh nevem kaj naj napisem da nebom zaljiv.

Sicer moram pa pohvalit Zlatkota ki je rekel v prispevku "Slovenija mi je dala CD" dobro da se tega zaveda, da bo pa on dal kasneje kej sloveniji zarad tega njegovega talenta pa tudi dvomim.

Nevem tudi kaj se tako razburjate napisanemu? Vrjetno vam capci ki hodijo v trenErkah, ker neznajo prestopiti iz kicaste sportno ulicne mode, ker jih doma niso znali nauciti starsi ki niso sposobni evropskega zivljenja,kulture in razmisljanja niso v ponos, ker ce so vam, potem smo tukaj kjer smo in se potem ne cudit in razburjat.