RAM za Workstation HP

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
A lahko eno butasto vprašanje to je ram za Hišni računalnik al kaj drugega. Namreč prek e-baya sem naletu na HP-jev DDR2 ram 2x2GB za 20 Eur in ga kupil spodaj piše da je za workstation a to pol ne dela na navadnem računalniku hišnem ali pač?.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Meni je to tudi tako zvenelo zraven je napisal not for desktop computer tu me je zdelalo

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Workstation = delovna postaja = navaden hišni čarunalnik.

tole ne bo pravilno. workstation ima po definiciji not xeon/opteron proce in pro graficne, cene pa se zacnejo tm pri 1,5k EUR...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.451
113
Ponavadi se RAM kupuje glede na model računalnika.

Na hp.com pogledaš, katera oznaka ustreza in jo poiščeš na eBay-u. Uporabiš lahko tudi iskalnik, ki ga ima Kingston.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Nisem kupoval PC komponent že lep čas vsaj 6 let ne, eno mašino sem dobil pa sem otrokom naredil Media center, dal C2D proc ATI R HD , 4GB rama ko ga dobim plata je ASUS 5PKVM diska mata 1TB za risanke bo več kot dovolj za nekaj časa.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Prvo probaj če res ne dela
rolleyes-1.gif

Če je DDR2 in če je pravilna dolžina (imaš kratke za laptope in dolge za navadne računalnike) bi načeloma moralo delovati. Da pa je RAM za strežnik pa navadno pomeni, da ima še ECC, česar pa ti pač ne boš koristil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti jaz ponudim 6 palčk DDR2 RAM po 2GB vsaka za server. Pa da vidim v katerem PCju ti bo delal, ker meni do sedaj ni delal v nobenem kompatibilnežu niti v Lenovo NetVisti ne niti v HP Workstationu DC 7800 ne.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.028
1.835
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Uh že vidim sem se zahebal a rabi kdo za server 4 GB DDR2 rama fak.

Upam, da te nisem zavedel s svojim komentarjem.
O definiciji besede workstation je dovolj napisal R0KY. Izraz se pa pogosto uporablja pri imenovanju računalnika za rabo na delovnem mestu. To pa je lahko povsem navaden desktop oz. povsem podhranjen računalnik za pisarniško rabo.
RAM za workstation je v večini primerov (pod pogojem, da je ustreznega tipa) le dražji od tistega, ki bi ga namestil v desktop računalnik. Strežniški RAM (o katerem tu sicer ni govora), pa je, kot je omenil Philips, z ECC in je tudi počasnejši.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Workstationi kot ji poznam sam, niso običajni pisarniški računalniki, temveč uporabljajo večinoma Opteron/Xenon proce, ustrezne plate, ECC ram, ki ne deluje na običajnih desktop platah, in ostale namenske komponente.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Če piše workstation HP pomeni dejansko za serverje, kar pomeni počasnejši in ECC. LAhko preveriš ampak sem 90% da ti ne bo delal

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
ECC in non-ECC RAMi so načeloma fizično enaki in bi lahko delovali tudi na navadnih. Recimo na HP microserver imaš v splošnem not strežniške ECC rame, delujejo pa tudi navadni. Posledično bi pričakoval da bodo na navadnih desktop mašinah delovali tudi ECC (seveda brez ECC funkcionalnosti).

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ampak tista plata očitno podpira oboje, večina desktop plat pa ECC rama ne podpira (no so izjeme, v prajšnem desktopu sem imel eno Asusko, ki naj bi podpira ECC in non-ECC ram, nisem pa nikoli sprobal ECC rama gor).

Pa tudi fizično dvomim, da so rami enaki. Pomoje more bit vsaj 1 pomnilniški čip več gor kot sicer. No pa večina ECC rama je tudi registered, kar še nekoliko zakomplicira zadevo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če je ta RAM tipa DDR2 unbuffered in enako piše v navodilih za matično plato (kar 200% piše, ker imajo to vsi commodity plate take), potem bo pasalo in delovalo.

V filozofiranju pa ste prvaki, majkemi....

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
spodaj piše da je za workstation a to pol ne dela na navadnem računalniku hišnem ali pač?.
Joj, kot da bi od ustanovitve HP do danes imeli samo en model Workstation. Poleg tega obstaja Mobile Workstation, ki je notebook z Quadro grafiko (imam jaz).

Prenesi si CPU-Z program in tam ti piše, kak RAM imaš not - http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Lahko klikneš na export in potem pastaš informacije o "Memory" v Alter.