Radiator trese

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Mi lahko kdo razloži zakaj moj radiator trese? :confised: Včeraj me je dvakrat ruknilo, ko sem hotel zapreti radiator. S kazalcem pipnil železnega ventila in štrom je šel po celem kazalcu skoraj do zapestja. Probal še enkrat za foro, spet isto.

Predvidevam, da to ni ok?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Nekje ti prebija
smile-1.gif

Kakšen bojler je v hiši?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Bojler v kopalnici (star) in v kuhinji (nov). V kuhinji je ugasnjen, ker imamo pomivalca, pa ga niti ne rabimo.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Imaš doma "faznprifer?"
smile-1.gif
, da ne boš s taco šlatal po radiatorju. To je običajno izoliran "izvijač", ki ima "lučko" v sredini...

Izklopi bojler s stikalom pa poglej če še trese.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Če imaš kje multimeter izmeri z njim napetost med radjatorjem in ozemljitvijo v vtičnici.
Če bo neka napetost, vsaj veš kje je problem. Če ne bo razlike napetosti, si pa globje v riti
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.973
113
pri taščici
A to ze v novem flatu, v katerega se selis? Ker najbrz ne bos imel 220 v radiatorju ti zna fazenbrifar samo zabrleti. Delaj v temi da bos videl.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tega pa nimam.

Itak grem čez teden dni ven iz stanovanja, toliko da me ta teden ne zdrma štrom (nisem še probal z mokrimi rokami prijeti
bonk.gif
), pa javim potem najemodajalcu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Hmmm....nič jasno. FazenBRIFer nič ne pokaže. Sem probal s prstom, tudi trese nič več. Nobeden od radiatorjev, ki sta včeraj tresla.

Mogoče je pa od kake sosedove naprave odvisno?
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Saj bojler vedno ne dela, greje samo, ko se voda shladi.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ali vzrok ni pri tebi, ali pa ne trese dovolj. Se ne hecam, ti si čutil, pa lahko spustil. Recimo da si v nogavicah na parketu. To pomeni sicer lahko direktno fazo, a zaradi parketa je učinek majhen. Za tak efekt faznbrifer ali sploh ne zabrli ali pa zabrli tako malo, da moraš gledat v temi. Če si upaš ( ne bo nič narobe s tabo, verjemi) se nasloni z eno roko na steno, z drugo roko pa prisloni faznbrifer na radiator - tam kjer je brez barve pri ventilu. Upam tudi da veš, da moraš s prstom prijeti kovinsko kapico na koncu ročaja, če želiš da bo kaj pokazal!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Hmmm....nič jasno. FazenBRIFer nič ne pokaže. Sem probal s prstom, tudi trese nič več. Nobeden od radiatorjev, ki sta včeraj tresla.

Mogoče je pa od kake sosedove naprave odvisno?
tongue-1.gif

zakaj ne probas z voltmetrom? radiator in omrezna sponka v vticnici ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
No sem se še malo igral. Prislonim fazenbrifer in nič. Pa spet probam in nič...spet in nič. Potem se pa ponesreči z drugo roko dotaknem Macbookpro-ja (aluminijasto ohišje) in zažari precej močno.
hysterical-1.gif

Vsakič, ko sem se pipnil macbooka je zažarelo, ko sem spustil je ugasnilo.

Nekako mi je jedva uspelo slikat, sem se z bokom naslonil na macbooka, z eno roko prislonil fazenbrifer, z drugo roko pofotkal.

wtf.jpg

Zdej verjamete, da me je zdrmalo?
grin1.gif

Ideje?

Nazadnje urejeno: