Računovodstvo za 2010, ni računov

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če je 30€ problem dati računovodji, potem se je resno za vprašati 'KAJ K JAZ DELAM V PODJETNIŠTVU?'

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Če je tebi 30€ malo za dve minuti dela, potem se vprašaj kaj delaš na forumu. Tvoj čas je predragocen...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, ce rines v tako stvar, da racuovodja rabis, potem je to pac tako. Meni se zdi absurdno v tej temi, da bi sploh registruiral s.p., ce ne bi pricakoval nic prometa, oziroma da ce bi ga ze registriral zaradi kaksne druge koristi, za katero i se ne vemo, a ob tem ne bi bilo nic prometa, da ne bi potem vsaj sel na normirane stroske, pa nimas nic z racunovodji in kakrsenkoli prihodek ze pride (ce pride) v tem letu brez prometa, bo vsaj nekoliko zmanjsan, kar se tice dohodninske osnove. Ce dohodka ni, si pac na istem, z razliko, da ni stroska racunovodja. Naslednje leto (odlocis se ravno v novembru, v prvi polovici) pa lahko vseeno prestopis med tiste, za katere velja obveznost vodenja poslovnih knjig.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Dostikrat ne moreš drugače. Ko sem sam začel opremljati delavnico recimo sploh ne bi mogel dobiti transportnih koles za postavtev stroja če ne bi imel firme. Nadalje elektro priključek za obrtno delavnico, vsi papirji.... Pa nisi še nič naredil ,edino kup stroškov, delo se začne šele kasneje,potem pa dolgo nič, potem pa prvi priliv na račun... Do takrat vse častiš iz svojega žepa...
Je pa stvar taka da sem tudi sam čakal z računovodjo do zaključnega računa za lani, ker še ni bilo prilivov mi nekaj mesecev letos ni spet računala nič, ko pa se je pričelo resno obračat je tudi računovodkinja dobila vedno več dela ....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Če je tebi 30€ malo za dve minuti dela, potem se vprašaj kaj delaš na forumu. Tvoj čas je predragocen...

Ni šans, da to totalni začetnik vse naredi v dveh minutah, pa kazni so previsoke, da bi se šel riziko za 30€.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Pa si ti že kdaj to delal sam, se pravi si izpolni OPSVZ obrazec vpreko e-davko? Ker ne vem kje ti kaki riziko vidiš...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če si dovolj pameten da znaš sam ,ala ti vera,jaz raje delam svoj posel v tujega se pa ne vtikam... Jasno pa želim vedet kaj dogaja...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Pa si ti že kdaj to delal sam, se pravi si izpolni OPSVZ obrazec vpreko e-davko? Ker ne vem kje ti kaki riziko vidiš...

Najbrz je imel v mislih tisto, za kar se res placa racunovodja in kar tebi se sledi. OPSVZ izpolnjuje vsak, tudi tisti, ki nimajo racunovodja (npr. normiranci), res ni kaksna posebna znanost.