Računovodski servis

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Kako ste kaj zadovoljni s svojim?
Sam bi še najraje vzel nekoga, kateri mi ponuja, da zadeve sam vnašam noter (recimo potne naloge, izdane račune) in mi on le kontrolira. Malo sem gledal okrog in bi radi za to (torej dejansko jaz več ali manj delam večino ročnega dela) cca. 80 EUR in še nekaj za MiniMax. In to za minimalni obseg poslovanja: 2 izhodni fakturi mesečno in do 10 vhodnih. Potnih bo pa kar precej.
Se mi zdi rahlo pretirana cena za to. Kaj menite?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Za to kar boš imel ti je moja meni takrat računala 50€ pa še to ne vsak mesec.
Danes pa plačujem skor 120 z ddv. Seveda se je obseg močno povečal.....

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ne sprašuj koliko je na mesec. Vpraši koliko je na leto, ker te konec leta čaka en kup dodatnih poročil, ki jih nekateri znajo lepo zaračunat.
Pa kaj ti za ta denar nudijo? Samo knjiženje, kaj pa opozarjanje na spremembe zakonodaje? Kakšen nasvet?

Je isto kot s trgovci. Eni ti znajo samo robo dati na pult in ti zaračunati, drugi ti pa še svetujejo in morda celo povedo po pravici.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Ne sprašuj koliko je na mesec. Vpraši koliko je na leto, ker te konec leta čaka en kup dodatnih poročil, ki jih nekateri znajo lepo zaračunat.
Pa kaj ti za ta denar nudijo? Samo knjiženje, kaj pa opozarjanje na spremembe zakonodaje? Kakšen nasvet?

Je isto kot s trgovci. Eni ti znajo samo robo dati na pult in ti zaračunati, drugi ti pa še svetujejo in morda celo povedo po pravici.
Hvala za nasvet in se strinjam v celoti z njim. Zato sem tudi najprej vprašal kako so zadovoljni s svojimi računovodji. Namreč ja, rabil bit tudi kakšne nasvete, za knjigovodjo bi pa plačal največ 20 EUR na mesec. Ampak ne rabim tega. In ja, tudi treba je gledat zaključna poročila, itd.

Torej, rabim korektnega računovodjo za pošteno ceno. Še enkrat pa, preferiral bi, da sam čimveč delam. Verjetno se da na ta način potem tudi kaj znižat strošek, ampak to ni primarni razlog.

PS: A boste navedli svoje računovodje
smile-1.gif
. Pa fajn je, če se pove kakšne pozitivne in negativne izkušnje ste imeli z njimi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
minimax je jajc

jaz imam rač ki dela vse..plačuje, prenaša denar..vse..račune izdajam sam

zdej tuhtam v smeri fineanucleus, ker imajo se izdajanje računov in zalogo po njihovem sistemu
pa scan in upload računov, ki pridejo na naslov.

pač računovodkinje ne maram gledat. sploh k je v pisarni 25 nadpovprečnih bab

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ena off topic ... zadnjič sm se peljal mimo brezovice, ker imajo tam nek teden računovodij al nekaj podobnega in so vn pršle same hude babe ... dec pred mano se je skor zaletu hi hi hi :D šlo je za milimetre

lp Avi

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pa kje je to????

Računovodja sem več kot 15 let in na vseh seminarjih (pa sem jih že veliko oddelal) sem bil zelo vesel če je bila kakšna samo 10 let starejša od mene ali pa če je bil med prisotnimi kakšen osebek moškega spola ki ni kokodakal ali drk.al telefona.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Pa kje je to????

Računovodja sem več kot 15 let in na vseh seminarjih (pa sem jih že veliko oddelal) sem bil zelo vesel če je bila kakšna samo 10 let starejša od mene ali pa če je bil med prisotnimi kakšen osebek moškega spola ki ni kokodakal ali drk.al telefona.

če si med samim baba ti ne ostane drugega kot da kokodakaš al pa drkaš telefon..če bi kaj drugega bi blo še labse

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ena off topic ... zadnjič sm se peljal mimo brezovice, ker imajo tam nek teden računovodij al nekaj podobnega in so vn pršle same hude babe ... dec pred mano se je skor zaletu hi hi hi :D šlo je za milimetre

lp Avi

Skoraj preprican sem da si videl tecajnice pri Uniji...
smile-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kako ste kaj zadovoljni s svojim?
Sam bi še najraje vzel nekoga, kateri mi ponuja, da zadeve sam vnašam noter (recimo potne naloge, izdane račune) in mi on le kontrolira. Malo sem gledal okrog in bi radi za to (torej dejansko jaz več ali manj delam večino ročnega dela) cca. 80 EUR in še nekaj za MiniMax. In to za minimalni obseg poslovanja: 2 izhodni fakturi mesečno in do 10 vhodnih. Potnih bo pa kar precej.
Se mi zdi rahlo pretirana cena za to. Kaj menite?

Boš moral pa še kakšno zadevo več izdat:
- kakšna dejavnost
- DDV zavezanec ali ne?
- poslovanje s tujino ali ne?
- prijave v obv. večstranski pobot ali ne?
- približno kakšen poslovni proces imaš, način poslovanja....
- kaj pričakuješ od računovodje (predvsem omenil si določena svetovanja.....kakšna?)
- kakšno povezavo z računovodstvom pričakuješ, omenil si direktno faktiriranje, potni nalogi ipd.

Nekako je tako, da nekdo pričakuje vse, plačal bi pa 20€ mesečno. Sicer računovodja ima z nekom lahko res minimalno dela in je postavka na računu minimalna. Nekako pa ni logično, da se bo računovodja s tabo zamudil 10 ur mesečno in ti bo računal 50€, poleg tega pa ti bo omogočal še 24/7/.... dostop do programa za fakturiranje, pregled postavk, potne naloge in ipd.

Če te še karkoli zanima, sporoči in bom poskusil odgovoriti.
No nekaj vas je zanimalo.....Na Brezovici je bilo nekaj mladih kolegic, kakšne pretirane sile pa ni bilo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.831
113
- kakšna dejavnost: d.o.o.
- DDV zavezanec ali ne? JA
- poslovanje s tujino ali ne? NE, razen kaksen uvoz iz Hrvaske mesecno, pa 1 nabava mesecno iz Anglije.
- prijave v obv. večstranski pobot ali ne? pojma nimam, po moje ne
- približno kakšen poslovni proces imaš, način poslovanja....: a je to pomembno?; sicer pa ene 15 vhodnih in izhodnih faktur
- kaj pričakuješ od računovodje (predvsem omenil si določena svetovanja.....kakšna?): predvsem kako zadevo davčno optimizirat
wink-1.gif
; sej ko enkrat zadeva zlaufa in se ustali, potem po moje ne bom rabil več svetovanj
- kakšno povezavo z računovodstvom pričakuješ, omenil si direktno faktiriranje, potni nalogi ipd.: to je zgolj prednost, če lahko sam direktno v program vnašam: sem mislil, da bi to še kaj pocenilo zadevo, ker prihranim na ročnem delu računovodji, pa vidim, da se strošek zgolj prenese v licence

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
- kakšna dejavnost: d.o.o.
- DDV zavezanec ali ne? JA
- poslovanje s tujino ali ne? NE, razen kaksen uvoz iz Hrvaske mesecno, pa 1 nabava mesecno iz Anglije.
- prijave v obv. večstranski pobot ali ne? pojma nimam, po moje ne
- približno kakšen poslovni proces imaš, način poslovanja....: a je to pomembno?; sicer pa ene 15 vhodnih in izhodnih faktur
- kaj pričakuješ od računovodje (predvsem omenil si določena svetovanja.....kakšna?): predvsem kako zadevo davčno optimizirat
wink-1.gif
; sej ko enkrat zadeva zlaufa in se ustali, potem po moje ne bom rabil več svetovanj
- kakšno povezavo z računovodstvom pričakuješ, omenil si direktno faktiriranje, potni nalogi ipd.: to je zgolj prednost, če lahko sam direktno v program vnašam: sem mislil, da bi to še kaj pocenilo zadevo, ker prihranim na ročnem delu računovodji, pa vidim, da se strošek zgolj prenese v licence

Sem pisal en zelo dolg odgovor, pa mi ga sistem ni oddal in sem ostal brez napisnega...povzemam na kratko...

- Kot kakšno dejavnost opravljaš sem imel v mislih bolj storitveno, proizvodnjo, trgovino.... Od tega je namreč tudi različno za kakšno računvoodenje gre. Obračun storitev bo po vsej verjetnosti lažji, kot računovodenje proizvodnje ali trgovine kjer bo zraven verjetno še en kup blagovnega, materialnega računovodstva.

Glede na to da si d.o.o. torej minimalno en obračun plače oz. en obračun prispevkov za lastnika podjetja + obračun pogodbe o poslovodenju (od 01.01.2012 bo možna samo še druga verzija.

DDV obračun najmanj trimesečno oz. možno celo mesečno nekaj malega specifike zaradi poslovanja s tujino.

Svetovanje.... če bo to kakšen krajši nasvet, ki bo razviden že iz samega poslovanja oz. računovodenja to verjetno ne bo dodatno zaračunano in bo v sklopu samega mesečnega pavšala. Če boš potreboval daljši nasvet povezan s specifičnim primerom, ki bo zahteval daljšo obravnavo, dodatne analize.....bo po vsej verjetnosti tudi dodatno zaračunan.

Optimizacija preko priklopa direktno na računovodski program.
Računovodski servisi ponujajo že marsikaj....je pa od primera do primera odvidno ali to časovno in finančno optimizira tvoje poslovanje:
- Potreben je zakup licence s katero se ti kot uporabnik povežeš v sam rač. program.
- Potrebena je postavitev ali zakup dobrega serverja, ki bo online 24 ur dnevno vse dni v letu. Bo varovan pred vdori nepridipravov, morebitnega potresa ali požara.
- Če boš želel še vso dokumentacijo imeti digitalizirano je potren še sam sistem za digitalizacijo dokumentacijo in arhiv.
- Običajno je potrebno tudi izobraževanje uporabnika samega sistema.

Vse to stane. Sicer uporbnik takega sistema ne nosi vseh stroškov sistema, zagotovo bo pa za navedene zadeve moral nekaj plačati. Preračunaj ali omenjena zadeva pri 5-10 izdanih fakturah mesečno res časovno in finančno optimizira sam način poslovanja ali ga ne.