Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če prav razumem so problem prispevki? Če preideš za 1 EUR čez potem padeš za naslednje leto v višji razred? In to ni zgolj akokntacija, temveč dejansko končna davčna stopnja? Obstaja kje ta lestvica?
Ni akontacija, ampak dejansko visji znesek prispevkov, ki jih placas sproti vsak mesec.
Lestvica obstaja in jo najdes tukaj (klikni na tabelo za zadnji mesec, jaz namerno nisem dal linka nanjo, tako da bo povezava tudi v bodoce enako aktualna).
Tukaj je se dodaten problem, ker je lestvica vezana na visino minimalne place in ne mores vnaprej vedeti kako bo postavljena. Klikni na tabeli za februar 2010 in marec 2010, pa bos takoj videl kaj mislim. Sicer je precej verjetno, da minimalna placa ne bo sla nikoli navzdol (torej ce si enkrat v enem razredu, bi lahko tekom leta padel kvecjemu v nizji razred, ne v visjega), a ni nobene 100% garancije za to ...
Stevilka, katera se uposteva za uvrstitev v dolocen razred, je tvoj dohodek v prejsnjem letu, kar je ena od vmesnih stevilk v izracunu dohodnine (preden odstejes stran olajsave), uposteva pa se onaprej en mesec od takrat, ko postane zadnja odlocba pravnomocna. To je spet ena fina komplikacija, katera se lahko obrne tebi v prid ali skodo, odvisno od informativnega izracuna dohodnine in napak v njem ter tega ali bos podal ugovor ali ne.
@cbb: ce je slo res za 250 EUR, te je zvisanje plac spomladi menda prestavilo spet v nizji razred ?
Ne da bi jaz vedel. Iz dursa je prišlo samo obvestilo, da je moj dobiček za 239,40€ višji od mejnega, da spadam v višji razred in da moram prispevke plačevati najmanj toliko in toliko Ferttik