Računalniku se je čisto zmešalo!

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Zadevo sem popravil!

Samo vse diske sem formatiral in particije odstranil v eno. Potem sem vse formatiral na novo in naredil nove particije. Zaj pa dela brez problemov.

Očitno je mogel biti neki virus v nekem drugem disku .. ali kaj jaz vem. Glavno je, da zdaj dela.

Zaj še samo probam nazaj dobiti seminarske, ki jih nimam. Upam, da bo program, ki mi ga je popotnik predlagal, povrnil to.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
po formatiranju bo bolj težka.... zgubit nimaš kaj tak da probaj

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Zadevo sem popravil!

Samo vse diske sem formatiral in particije odstranil v eno. Potem sem vse formatiral na novo in naredil nove particije. Zaj pa dela brez problemov.

Očitno je mogel biti neki virus v nekem drugem disku .. ali kaj jaz vem. Glavno je, da zdaj dela.

Zaj še samo probam nazaj dobiti seminarske, ki jih nimam. Upam, da bo program, ki mi ga je popotnik predlagal, povrnil to.

Kaj prej nisi formatiral diske in si samo naložil windowse na novo?
Nekateri virusi se lahko naselijo v sistemsko particijo diska in je najboljši način za njihov izbris formatiranje.

Za seminarske in podobne zadeve pa drugič delaj rezervne kopije ali na USB ključek, cd ali drug disk. Nikoli pa na isti disk, kjer je sistem, pa čeprav imaš na njem več particij. Ko crkne, crknejo vse particije z njim.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Take zadeve kot so seminarske itd. je bolje imeti kopije na zunanjih diskih ali pa na kakem dropboxu.

Priporočam dropbox oz. nekaj v "luftu".

Crknil mi je zunanji disk. Itak, ne bom zdaj kupoval diska, ker so dopusti pa to, bom septembra...
V roku meseca in pol mi crkne še disk v prenosniku. Nekaj je bilo obešenega po oblakih, mariskaj, kar bi se do zdaj izkazalo kot koristno (na srečo ne nujno) pa je ostalo kdo ve kje
smile-1.gif

(btw, še vedno nisem kupil zunanjega diska
hysterical-1.gif
)

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Zadevo sem popravil!

Ti si en bumbar, bootaš v live linux in posnameš na usb...

Po formatiranju in ponovni instalaciji sistema bo dosti podatkov že prepisanih.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Sam res, ti biser si dvakrat šel nalagat sistem na novo in upaš, da boš dobil nazaj podatke?
smile-1.gif

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Če bi z nekaterimi predlaganimi programi v tej temi najprej poiskal vzrok, to je virus bi danes imel nas računalniku vse kar si seminarskega delal in shranil, vendar sem žre v enem prejšnjem članku napisal da si trmast in sedaj si naredil točno vse kontra, najprej bi poiskal vzrok in takrat šele bi formatiral.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Meni je pa smešno
smile-1.gif

Kako je lehko nekdo še vedno optimist po dveh formatiranjih?
Jaz še po enem ne bi več bil :p
Ta seminarska je izgubljena, če nisi imel še kakšne kopije, lahko kar danes začneš pisat znova :p

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Po dveh formatiranjih
bonk.gif
Lepo je vprašal za nasvet in naredil nasprotno.
No, če napiše nanovo seminarsko, bo vsaj utrdil znanje
nahrung002.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
ja, ničesar mi ni našlo. Sem z googla vrgel veliko programov dol, pa nič.

Dve seminarski sta tak že oddani, problem je, da sem za to četrto seminarsko komaj nekje našel neke podatke, zaj pa sem v p.m.

Spet bom mogel par tednov porabiti, za to, da dokončam. Sem si že kupil 3 ključeke 2gb, za faks in ostale podatke.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Brez zamere, samo jaz imam občutek, da preveč hitiš, da bi rad vse takoj naredil. Imam občutek, da pride celo do tega, da stvari neprebereš pozorno, čeprav se gre zate.
Kot je že omenjeno, inštaliraj si dropbox, pa ne boš potreboval nobenega ključka. Za ta namen.

LP

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Ja, tako se mu mudi, da nima niti časa skočit na kolo, ki ga rine ob sebi.