Računalnik Medion - Hofer

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
...- ne moreš kupovat kompjutra v trgovini z živili...

In to zaradi tega, ker so ga naredili peki, mesarji, mlekarji in se kaksen tic tvoje sorte. Trgovec je samo trgovec, izdelovalci so povsem nekaj drugega!

Lp

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
pretiravaš... vendar ob tem pozabljaš da je njihov motiv drugačen od specializantov in tukaj je razlika. hoferja ne zanima ali boš ti zadovoljen z računalnikom in boš prišel k njim kupit novega ker sploh ne vejo če ga bodo takrat, ko ga boš ti rabil imeli, njih zanima da se ti sprehodiš skozi trgovino in kupiš vse tisto kar si ti naštel, medtem ko nekdo, ki živi od tega prisluhne potrebam in sestavi nekaj kar je primerno (nebi rad, da je tole slišat kot utvara vendar kdor od tega živi naj bi tako delal)

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ti pa pozabljaš, da ljudje, ki so potencialni kupci računalnikov v živilskih trgovinah, še sami dobro ne vedo, kakšen računalnik potrebujejo. "word bi radi imeli, pa da bo internet hitro delal, pa kako igrico (tipa gamehouse) bomo igrali". in takšen ne bo opazil razlike med hoferjevim računalnikom in tistim, ki mu ga bodo sestavili v specializirani trgovini.
mi je pa zabavno brati reklamne prospekte za hoferjev računalnik:
* briljantna grafika
* ogromnih 640 GB trdega diska
* AMD Quad Core Power
* izjemni 4 GB delovnega pomnilnika
* dobrodošli v letu 2007
grin1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.267
113
ravno to hočem reči... njihov pogled na računalnik je daleč zadaj in oglas kot si ga tudi sam napisal za moje pojme zavaja in ena mala skupina potencialnih kupcev nasede... predvsem tisti računalniško nerazgledani in nebi rad bil tukaj nacinalističen vendar kupec takega računalnika ali pa vsaj pobudnik takega nakupa je južnjaški par nad 45 z otroki, ki redno kupuje v hoferju in posledično stoji ob posebnih akcijah tudi v vrsti pred trgovino za pralni in sušilni ter tri lcd plazme... tako tudi računalnik za sina kupijo tu saj če so menenja da jim je hofer čez celo leto za špecerijo najcenejši potem tudi tu ne morejo zgrešoiti.

opis tega računalnika je ravno njim na kožo pisan... mogoče v 95% celo res ne rabijo nič več in 500eur je znesek, ki si ga lahko privoščijo, ne vedo pa, da bi za isti denar dobili kvalitetnejše ali novejše komponente ali pa za manj tudi nekaj zmogljivega, ki bi še vedno zadovoljeval njihove potrebe

da nebi kdo ta post vzel za nacionalističnega, ker ni gre samo za razdeljevanje tržnih niš in ne vem kako bi to drugače poimenoval kot sem

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
lahko dobijo boljše, lahk pa še slabše komponente. prijateljica je šla pred par meseci v računalniško podjetje z ravno takimi skromnimi željami, kot sem jih prej omenil. sestavili so ji kišto za 300€. čez mesec dni si je kupila 20" LCD monitor in nastal je problem: imela je on-board grafično, ki ni podpirala resolucije 1680x1050, potem je morala dokupit še novo grafično. hočem ti povedati, da tudi v tvojem poslu obstajajo šalabajzerji in ni samo Hofer tisti, ki prodaja "šrot"

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Dajte se že navadit, da je večina raje dokaj nezahtevne. In da je nakup računalnika v lokalnem supermarketu v tujini že dolgo cajta nekaj samoumevnega. Če si zahteven greš pa v specializirano trgovino in si spet kupiš že velikoserijski model recimo Dell X ali pa HP Y. Po naročilu sestavljenih računal se v tujini proda kvečjemu kak procent.

Ogo

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Resno delo z catio z omenjenim računalnikom enostavno ni mogoče, tako da to pozabi, autocad pa itak ne rabi nevemkaksne moci. Za catio je zelo pomembna graficna kartica in to je ponavadi Quadro, ati je tu zal zelo dalec odzadaj. Za resno delo z catio (ne igrackanje doma) rabis graficno postajo cene so na pamet od 1200€ naprej. Kot je ze en omenil je dobro ce je harware certificiran iz strani proizvajalca softwerja, lahko si na tisti strani pogledas zahteve. Za word in internet je pa dandanes itak skoraj vsak računalnik ok. Sicer pa se za podoben denar sigurno kjer drugje dobi boljši računalnik, vprašanje je tudi kako je z garancijo. Aja v službi uporabljam grafično postajo na bazi p4 seveda z dobro grafično (quadro) in zadeva dela b.p. tudi pri večjih sestavih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ti pa pozabljaš, da ljudje, ki so potencialni kupci računalnikov v živilskih trgovinah, še sami dobro ne vedo, kakšen računalnik potrebujejo. "word bi radi imeli, pa da bo internet hitro delal, pa kako igrico (tipa gamehouse) bomo igrali". in takšen ne bo opazil razlike med hoferjevim računalnikom in tistim, ki mu ga bodo sestavili v specializirani trgovini.
mi je pa zabavno brati reklamne prospekte za hoferjev računalnik:
* briljantna grafika
* ogromnih 640 GB trdega diska
* AMD Quad Core Power
* izjemni 4 GB delovnega pomnilnika
* dobrodošli v letu 2007
grin1.gif

Kaj pa ti imaš ko si za razliko od Hoferja v letu 2009? 5x Core Quad procesor ter 4TB diska in 20GB rama? Za normalnega userja je zgornji računalnik več kot top. Je pa logično da ni gamerski računalnik. Tisti ki bi rad mel gamersko igračo bo razkiral pač 1000€ ali več, jeba*tga... Jaz imam še vedno Core2Duo 2.16GB in živim normalno kot vidiš, tudi bolan nisem... Iger ne igram za vse ostalo pa je več kot dovolj. Torej sem še jaz nekje v letu 2005?
smirk-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ej, si sfalil poanto.. nima veze, kaj imaš ti ali jaz za eno staro opremo, ampak nova grafična kartica za 40EUR ni ravno brilijantna, ravno tako dandanes disk 640GB ni več ogromen, 4GB RAM je pa že povprečje, ne pa izjemnost

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
4GB rama je povprečje?
smile-1.gif
In vsi normalni userji imamo 32 bitne XP ki podpirajo 3GB. Mater si ti as! hehe

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.744
113
EU
Eno dobro zadevo ima Medionov računalnik.
Integrirane konektorje na ohišju za prikop prenosnega diska. Ne potrebuješ napajalnika za disk..
To zadevo bi bilo pametno standardizirati, da bi bila obvezna za vse izdelovalce ohišja.
Tako bi lahko prenašali sabo samo diske, brez napajalnikov
zmaga.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Tale Hofer mašina sploh ni slaba, dandanes zadovolji 90% uporabnikov, razen takih, ki igrajo igre. 640gb diska in 4gb rama pa tudi v letu 2009 sigurno nima vsak, daleč od tega.