racun za plin

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Koliko kaj dobite poloznico za plin? Jaz sem ta mesec dobil 285eur za 85kv
uf-1.gif
i

tu je več faktorjev zato ne moreš primerjati porabe plina na kvadraturo
eni več drugi majn

pozdrav.gif

Pismo a mora vednonekdo pametovati
bonk.gif
Verjetno je razlika če ogrevaš 200 kvadratov ali 50. Tako mi je eden zadnjič razlagal kako ima samo 90 eur na koncu sva ugotovila da ogreva 42kv stanovanje.

Sicer mi pa še vedno ni jasno, kako je lahko 100 eur razlike v ceni saj je bilo novembra hladneje kot decembra, ob istih temperaturah? Sem paugotovil da sosedje bolj malo grejejo svoja stanovanja,jaz imam naštimano na 22st.

to ni pametovanje
bonk.gif

če ti blok nima fasade je že prva stvar
če imaš 22 stopinj ,drugi 20 ali celo manj je že druga stvar
če se eni tuširajo enkrat na teden ti pa vsaki dan je tretja stvar
če ti kuriš cel dan drugi pa samo ko so doma je tretja stvar in tko dalje
zato imajo eni višje položnice drugi manjše. Zato so razlike in bodo razlike in tu ni primerjave pa čeprav inato z enim enako kvadraturo nikoli ne bo enek račun za plin pa tudi od distributerjev je odvisno katerega imaš

pozdrav.gif

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Koliko kaj dobite poloznico za plin? Jaz sem ta mesec dobil 285eur za 85kv
uf-1.gif
i

tu je več faktorjev zato ne moreš primerjati porabe plina na kvadraturo
eni več drugi majn

pozdrav.gif

Pismo a mora vednonekdo pametovati
bonk.gif
Verjetno je razlika če ogrevaš 200 kvadratov ali 50. Tako mi je eden zadnjič razlagal kako ima samo 90 eur na koncu sva ugotovila da ogreva 42kv stanovanje.

Sicer mi pa še vedno ni jasno, kako je lahko 100 eur razlike v ceni saj je bilo novembra hladneje kot decembra, ob istih temperaturah? Sem paugotovil da sosedje bolj malo grejejo svoja stanovanja,jaz imam naštimano na 22st.
sinhroniziraj se s sosedi na 20 st.C
cool-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Moje merilo je, da sem lahko v stanovanju v kratkih hlačah, mikici in bos brez nogavic. To je pa nekje od 22,5 do 23°C.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Edino merilo je termometer. Ker se človek vse dni ne počuti enako...
Mar ogrevaš stanovanje zato, da je v njem neka temperatura ali ogrevaš (ali hladiš) stanovanje, da se sam dobro počutiš?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Edino merilo je termometer. Ker se človek vse dni ne počuti enako...
Mar ogrevaš stanovanje zato, da je v njem neka temperatura ali ogrevaš (ali hladiš) stanovanje, da se sam dobro počutiš?

Ogrevam zato, da mi je udobno. In zato imam neko ciljno temperaturo, ki je 22 stopinj v dnevni sobi. 90% časa se pri tej temperaturi počutim udobno, če pa me pri tej temperaturi zebe, pa dodatno nekaj ogrnem, ali pa se spravim v pogon...