Račun napisati ali ne

slavko3

Zelenc'
29. jan 2014
1
0
1
Pozdravljeni!

Danes je soseda klicala na davčno in dali so ji davčno inšp. Vprašala je zame.naslednje. Če lahko jaz , ki ima majhno kmetijo, ji prodam 4m drv in ji napišem račun. Gospa inšp, je rekla,da, če imam kmetijo imam tudi kataster, to vem, samo dohodnine nimam nič za plačati živim samo od mahjne pokojnine, jaz pa ne vem kakšen račun naj ji napišem in če to smem na roke napisati, ker nimam nobene dejavnosti registrirane, gospa pa bi račun rabila ker ga mora predložiti CSD ker bo od tam denar dobila. Zdaj sprašujem, če ji jaz tako kot je rekla lahko napišem da sem ji drva prodal in svojo davčno, kaj moram potem storiti, ali moram na davčno povedat in nesti to pokazat, ,ne mislim ji nekaj prodati, da bom potem imel sitnosti. Iskrena hvala za odgovor. Slavko
ne-ne-1.gif

Usika

Zelenc'
5. jan 2014
5
0
1
V osnovi je tako: vsi prihodki so lahko predmet obdavčitve, vendar šele, ko dosežejo določen prag.
Kar pomeni: sosedi prodajte drva, račun (oz. pogodbo) napišite kar na roko nap. takole:

"Spodaj podpisani ______ (vaše ime) potrjujem, da sem _____ (ime sosede) dne _____ prodal 4m2 drv, za kar mi je plačala ____ evrov."

in to oba podpišeta.

Davek se posebej ne plača, saj se davek na ta les plačuje preko katastrskega dohodka, ki gre v dohodninsko osnovo. Torej vam tega računa ni potrebno nesti na davčno.

Nazadnje urejeno: