Rabljena stvar garancija

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
ksz...

kaj pa za rabljen telefon, ki naj bi (po oglasu sodec) delal in bil dobro ohranjen, po dnevu uporabe pa ugotovis, da par stvari ne dela...

garancijo ima, v oglasu je pisalo (+ v trgovini so rekli, da velja pri njih) da ima garancijo, ko sem ga prinesel nazaj, sem izvedel da je garancija v HR..

se lahko po 45 dnevih bunim za kupnino?

Če si kupil v firmi te nima kaj pošiljat v HR, mora on vzet.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ne, sej so oni vzeli, ampak predali naprej na servis v hrvasko (tam je bil originalno kupljen gsm)..

mene bolj zanima, ce lahko zahtevam kupnino po 45 dnevih...v oglasu ni pisalo, da je garancija v HR, ampak da garancija JE in ko sem isto vprasal v trgovini so rekli, da je garancija pri njih..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Po pretečenih 45 dneh, odkar si oddal telefon v trgovino, ti ga morajo zamenjati z novim, ali pa vrniti kupnino!
Če imaš kakšen dokument, kjer je napisan datum oddaje telefona v servis nebi smelo biti problemov.
Če nebo šlo drugače, se pa obrni na urad za varstvo potrošnikov.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ja in kako naj mi zamenjajo za novi telefon, ce se je slo za rabljenega? meni je edino smiselno kupnina... oz. ce mi dobijo enak enak telefon takoj oz. ko pridem 46. dan zatezit..

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce gre za pravno osebo (trgovina)... in imas kje napisano, da je v garanciji ter koliko casa... potem morajo ravnat po zakonu... Predvidevam, da gre za kaksno trgovni z rabljenimi mobilniki (Komm Data?)...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Gre se za trgovino z rabljenimi mobilniki ja, ni pa KommData..

Zal nimam nikjer napisano kako je z garancijo (pisalo le v oglasu), niti nisem dobil papirja ob predaji na servis (moja iber napaka, da nisem zahteval :/)

Mah, kakorkoli, ko pride 46. dan bom zahteval denar nazaj in ce ne bodo hotli, bodo pac vsaki dan fasali inspekcijo.... nisem tecne sorte ampak ze da so mi prodali zaklenjen telefon (nisem imel moznosti probati z mojo sim kartico), pa ceprav so mi 3x rekli pred nakupom, da je odklenjen, mi je cisto mimo!