Hvala vsem za konstruktivno debato
)
Grand Picasso, Zafira in podobni so, kolikor vem, manjši od Sharana. Alternativa in konkurenca bi mu bila Galaxy (ki ima celo več prostora, nima pa drsnih vrat) in Espace (ki pa je bolj futuristično oblikovan). Letniki 2014/2015 teh vozil so glede na ceno primerljivi +/- kakega tisočaka.
Cena ponujenega vozila mi je načeloma OK, avto ima nenazadnje najzmogljivejši dizelski motor, DSG in še nekaj dodatne opreme, ne vem, če so bili taki res po 32.000 EUR, kot navaja
softi, bolj verjetno kakega tisočaka več. Poleg tega ima ogledano vozilo še garancijo, kar tudi nekaj doda k ceni.
In to da bremze primejo kasneje zaradi fix-a: prosim te no. Po moje sem imel blizu jurja avtov v rokah s fiksom, pa mi tudi en ni potožil o tem. So mi pa potožili o ostalih zadevah, ki si jih navedel. Če bi sam imel tak avto, vem kaj bi naredil.
To je tudi edini resni minus, ki ga vidim pri vozilu. Je še EURO 5 motor in ima popravek zaradi Dieselgata. Posledično me malo skrbi, kaj bo s prepovedjo vožnje po mestih v prihodnosti, popravek pa naj bi tudi imel nekaj slabosti, čeprav naj bi bilo teh pri 130 kw verziji manj.
mtl: te smem vprašati, kaj bi naredil? Programska odstranitev popravka? Ali se to doseže že z optimizacijo motorja? koga bi priporočal za popravek in koga za optimizacijo (RSR)? Malo me je strah zaradi garancije...
Se pa
mtl verjetno oglasim zaradi nadgradnje nekaterih funkcijonalnosti
Verjetno bi izklopil Start/Stop, omogočil daljinsko odpiranje stranskih ogledal, pa še kaj bi se našlo. Če ti pošljem na PM VIN, lahko pogledaš, kaj se pri tem letniku/opremi vklopi?
Toyota Hiace je tudi meni simpatično vozilo, vendar so zaenkrat še predragi, več kot sem v tem trenutku pripravljen dati za avto. Pa tudi pri ostalih članih družine bi težko dosegel konsenz
) Mislim, da bo za 5 člansko družino (in občasno prevažanje tašče
)) Sharan kar ustrezen kompromis...
LP U