Rabljen karavan, avtomatik

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
To je potem tistih mogoče 10% avtov, ki izstopajo iz oskubljen clio-golf + znucan uvoz scene v kateri živi večina populacije.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
Se bolj zanimivo postane ko dodas dejstvo da vecina povprecne place ne dosega.
Kako je realno stanje se lahko razbere iz tem na alterju. Novo se kupuje clio in golf razred, vse kar je vec je uvoz rabljenih z 125000km, ki so cenovno primerljivi z prej omenjenima

ekonomika je hitro jasna, ko dobiš 3 do 4 leta star za tretjino cene novega, pa še je noter polivinil. Avto kot iz tovarne. To je to. Nove cliote si lahko nekam zataknete ;) je pa favšija lepa reč, vsaj za opazovanje.
Ko k hiši prišelješ nekaj iz svete trojice pa tu noter še spada recimo novi passat,se začnejo oke sosedom in sodelavcema lepo sukat, pa jeziki sikat. Videno tudi na alterju. Favšija pač ne pozna meja. ;) ampak kdo bi se sekiral.
Je pa res da s korejcem, francozom , oplom, japoncem te ne opazijo in favšije ni, tudi če si ddal 2x več denarja.

• Všeč mi je
Reactions: sad, Malecky in B81

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
ekonomika je hitro jasna, ko dobiš 3 do 4 leta star za tretjino cene novega, pa še je noter polivinil. Avto kot iz tovarne. To je to. Nove cliote si lahko nekam zataknete ;) je pa favšija lepa reč, vsaj za opazovanje.
Ko k hiši prišelješ nekaj iz svete trojice pa tu noter še spada recimo novi passat,se začnejo oke sosedom in sodelavcema lepo sukat, pa jeziki sikat. Videno tudi na alterju. Favšija pač ne pozna meja. ;) ampak kdo bi se sekiral.
Je pa res da s korejcem, francozom , oplom, japoncem te ne opazijo in favšije ni, tudi če si ddal 2x več denarja.

Jaz sem načrtno kupil Toyoto namesto MB. Favšija pa taka :D Pa ne za to, ker bi €€€ bili problem. Grem lahko takoj po novega pa skeširam.
Ravno zaradi tega, ker ne maram sikanja pa predalčkanja - vsaka stara mama pozna znak zvezdo MB.
Pa še denarnica je bolj polna, ne crkuje toliko kot nemci :evil::evil: Pa pelje se tudi zelo dobro...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
ekonomika je hitro jasna, ko dobiš 3 do 4 leta star za tretjino cene novega

Dobiš za tretjino, znucana jajca ja. Pri večini ekonomika itak neha, ko je treba tisto potem na servis pelat. Če ne je pa vsaj strah pred tem, da bo treba ne servis pelat. Poleg tega kaj pa bo baba vozila, če ne novega cliota ali polota. Pa ne me jebat, da je itak cenovno vse isto. Že eno opel astro je konkretno dražje redno servisirat kot cliota, ko kaj crkne je pa vse 3x dražje. Mečka je pa najbrž pol cenejša.

Dosti nas je, ki nam ni za izstopat. In ne vem kaj bi bilo s tem narobe.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
hehe alter favšija. se ne oziram kaj drugi rečejo. Naj bo najboljše. ;)

"Dobiš za tretjino, znucana jajca ja. ",lahjko se tolažiš. V petek gremo še po eno "znucano jajco". :evil:

• Všeč mi je
Reactions: McGiver in Matey

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Lahko nas pa razvetliš in prilimaš kak link ali podatke o dotičnem vozilu. Da ne boš samo nabijač.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
V Njemački je avto s 150-200k za odpis, četudi star 3-4 leta, na sončni strani alp pa kot nov, negovan, z odlićnimi voznimi lastnostmi. :evil:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Temu jaz pravim znucan, sajkek pač ne. Za tretjino cene pri tej starosti ima sicer prej 300k prevoženih :D

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
svojga ne bom limal, lahk sicer ti pod privat. če je srčna želja

Drugače pa:
https://www.autohus.de/autosuche/#?...e":{"from":"2015-01-01"},"km":{"max":150000}}

tole so stari 3,5 leta, ravno ven iz lizingov, novi so stali med 60 in 80 k€. Če ga je imal "picajzlasta" oseba v oskrbi, je avto dejansko kot nov. Recimo tale Autohus ima za vsak avto Dekra poročilo, kjer točno piše kje je kakšna praska , če je pred rednim servisom itd.. V glavnem za kupovanje na daljavo in se načelno ne moreš zajebat.

To je pač en od primerov. Riziko je pa vedno, tudi če greš novega kupit. Takole roko na srce, je več mojih znancev imelo težave z novimi kot rabljenimi. Žal. govorimo o tem rangu vozil, torej dražjimi.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Smo pa tudi ljudje, ki zarad sihtov ne smemo izstopati. Mene mika malo boljsi avto, samo mi bo posel padel 1 2 3, ce se sveta trojica pojavi na parkingu.

• Všeč mi je
Reactions: Generik

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Priznam, da so kar dobre cene (glede na nove) in ne delujejo znucani. Najbrž so cene super ugodne tudi, ker gre za star model, pa ga hočejo samo še balkanci :D Če ti je za met tak avto ne zgleda slab nakup.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Pa ta Autohus je imel vedno drazje rabljene, zgleda da so mercedesi izvzeti (gledal kake trojke itd...).
Priznam, da so kar dobre cene (glede na nove) in ne delujejo znucani. Najbrž so cene super ugodne tudi, ker gre za star model, pa ga hočejo samo še balkanci :D Če ti je za met tak avto ne zgleda slab nakup.
Hmm...videl Cja "zadnji" model 2015 za 17 pa nekaj...bestbuy po moje. Je pa res kar klekej pravi, predober avto pa lahko imas preiskavo v pisarni :bonk:

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Tudi sam sem pred kratkim kupil avto iz nemčije. Dejansko pri 3.5 letih kot nov. Brez prask, pregledan na servisu, cel v prvi barvi, ravno narejen servis, komplet nove zavore. Cenovno približno tretino novega..

Do sedaj sem kupoval nove avtomobile in ga ne kupim več...

• Všeč mi je
Reactions: Malecky in Matey

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
ja to je to, sem bil sam tudi skeptičen, po par dobrih izkušnjah, temu ni tako. Pa pazi to, noben udrtine od vrat nič, novo ... ko gledam od znancev nove avte stare1 ali dve leti, vsi pobunkani od vrat itd.. v glavnem...ne vem no. Itak da je stvar tudi kako naletiš...pač gor je izbira ,pri nas je pač ni - sploh ko se zapičiš v željene opremo.

Sej to je norišnica..kupiš avto za 20k€ od svete trojice, si takoj na tapeti. če bi pa za večji denar kupil pižoja 3008, ne bi noben niti trznil. Ravno za to. BMK, kaj si drugi mislijo, naj pridejo. Zavist bo ostale požrla, mene ne.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
j

Sej to je norišnica..kupiš avto za 20k€ od svete trojice, si takoj na tapeti. če bi pa za večji denar kupil pižoja 3008, ne bi noben niti trznil. Ravno za to. BMK, kaj si drugi mislijo, naj pridejo. Zavist bo ostale požrla, mene ne.

To okrog zavisti ne razumem najbolj. Če si jaz kupim novega pižoja za 20k sem potem tebi fauš, ker voziš uvoženo meco za 20k? Meni se bolj zdi da bo prej tebe obremenjenost z zavistjo požrla, ker logike v tvoji teoriji ni.

• Všeč mi je
Reactions: klekej

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
ne ne razumeš..Če boš pripeljal ti domov pižoja za 20 kilo€ novega zlatega, karkoli. se noben v to ne bo obregnil. niti na alterju. Če boš za isti denar pripeljal zvezdo/bmwja/audija si gotof. :evil:

Je pa tudi res, ko pripelješ domov 2. mercedesa pa 3. itd, se pa ljudje navadijo in ni več bolečine. :evil: