Rabljen karavan, avtomatik

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
človek ne ve ali imaš preveč nizko ali noro visoko samopodobo... samo nekaj ni čisto dihtih

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
aja, to tudi pride zraven ja, ce vozis drazji avto ,imaš v očeh drugih kup psihičnih problemov. :Evil:

ja, vsi bi morali voziti poceni nove avte sive barve. živel KPJ in ostala šara. pa če kdo ven pogleda iz množice, hop hop goli otok.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
ne razumeš

ti voziš poceni staro šaro in druge prepričuješ (ali živiš v prepričanju), da so ti fouš. v resnici ti je fouš samo sosesodov 7 letni potomec bosancev, pa še on je bolj za bmwje.

pa ne, da je s takim avtom kaj bajno narobe ali da je slab nakup. samo malokdo ti je pa fouš. v resnici.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Dobro ajde tu gre za "nove" avte ne 10 let stare s 300 k km vsaj kolikor sem videl pri autohus...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dobi se Mečke iz Junge šterne programa, pregledano z veljavno vsevropsko garancijo. Cene zelo ugodno, pogosto tudi malo kilometrov.

Malo sreče/brskanja pa gre. Je pa gadno poslušat ko bi ob prodaji razni hermanni radi Slovensko poreklo.... pa kje ste cepci še videli mečko made in Slovenija. No ja.. pri Audiju sem menjal en kos iz made in Slo na made in germany. :valjamse:

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
ne razumeš

ti voziš poceni staro šaro in druge prepričuješ (ali živiš v prepričanju), da so ti fouš. v resnici ti je fouš samo sosesodov 7 letni potomec bosancev, pa še on je bolj za bmwje.

pa ne, da je s takim avtom kaj bajno narobe ali da je slab nakup. samo malokdo ti je pa fouš. v resnici.

Roko na srce, na cesti še vedno raje pogledam C klaso 2015 kot novega clia.
Če je z mano kaj narobe, ne bi vedel. Fovš pa nisem ne enemu, ne drugemu.

To je tko, kot bi gledal "frendovo" bejbo: fovš mu nisem, naj jo kar sam "vzdržuje" ... ampak podrl bi jo pa vseeno ... :evil:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
gre za star model avta, ki že tako ne izgleda ravno frajerski. ob taki ceni je pa sploh težko kaka foušija.

ti pač nisi tipični slovenc,ostalih 99% pa pač je. Jaz ti pač povem kako je. Pač ljudje drugače reagirajo na človeka ki se pripelje z "dragim" avtom ali pa "cenenim" avtom. Enako je z oblekami. Nekoga ki je lepše oblečen (velikokrat je to pogojeno tudi s ceno) se drugače tretira kot nekega capla.. fakt, žal, tako je.

Sicer si sam napisal kako gledaš na neke bosance, ki jim je mečka svetinja ;) :evil:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Tudi sam sem pred kratkim kupil avto iz nemčije. Dejansko pri 3.5 letih kot nov. Brez prask, pregledan na servisu, cel v prvi barvi, ravno narejen servis, komplet nove zavore. Cenovno približno tretino novega..

Do sedaj sem kupoval nove avtomobile in ga ne kupim več...

Ste me zrajcal zdej..kaj se splača uvozit karavanskega pa na bencin po možnosti al so pocen samo dizli? Kot berem vsi uvažate sveto trojico, se pravi C, A4, 3ke..al se splača uvozit tudi kaj rang nižjega (Octavia, Golf TSI)? Je kakšen model avta, ki v tujini nima ravno cene, pri nas pa ni veliko izbire? Kako po slikah preveriš, da nima prask, pregled na servisu si naredil pri nas, ko si že kupil? Kaj če se pokažejo napake (posle karanja nema kajanja)? A to sam v lastni režiji vse opraviš al maš kakšnega posrednika, ki ti najde željen avto, ti pove kateri autohaus je al kupiš od fizične osebe? Kako se zmeniš vse skupaj, greš tja z mehanikom al sam, kaj če avto ni ok ob ogledu?

Vem, da sem vse skupaj zložil kot kakšen softi, ampak upam, da se razume kaj bi rad zvedel. Bi kaj pripeljal pa "nemam muda". Malecky ti imaš že par uvozov za sabo, kot berem. Vse do zdaj štimalo? Malo izkušenj prosim in postopek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
sodelavec gledal leona..cca 2 do 3 jurje bi ga prišel cenej, rang 15 k€...(ampak zdaj so mu enega speljali pred nosom, išče dalje)

Preveri,kaj te zanima, in primerjaj s ponudbo pri nas. Potem gledaš avtohiše ki imajo "dosti zvezdic" vsaj 4,5. (mobile.de) in si že na dobri poti.
Lahko pa tudi plačaš nekomu pa ti za cca1500, posredujejo, pripeljejo itd. In s tem prevzamejo tudi delni riziko, pač stvar dogovora in €€€. In takrat s tem iskanjem ti nimaš posla.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ste me zrajcal zdej..kaj se splača uvozit karavanskega pa na bencin po možnosti al so pocen samo dizli? Kot berem vsi uvažate sveto trojico, se pravi C, A4, 3ke..al se splača uvozit tudi kaj rang nižjega (Octavia, Golf TSI)? Je kakšen model avta, ki v tujini nima ravno cene, pri nas pa ni veliko izbire? Kako po slikah preveriš, da nima prask, pregled na servisu si naredil pri nas, ko si že kupil? Kaj če se pokažejo napake (posle karanja nema kajanja)? A to sam v lastni režiji vse opraviš al maš kakšnega posrednika, ki ti najde željen avto, ti pove kateri autohaus je al kupiš od fizične osebe? Kako se zmeniš vse skupaj, greš tja z mehanikom al sam, kaj če avto ni ok ob ogledu?

Vem, da sem vse skupaj zložil kot kakšen softi, ampak upam, da se razume kaj bi rad zvedel. Bi kaj pripeljal pa "nemam muda". Malecky ti imaš že par uvozov za sabo, kot berem. Vse do zdaj štimalo? Malo izkušenj prosim in postopek.

Nemci so se "znebili" dizlov in je novih samo še 32-34%, tako da ja... dizli so cenejši postali, čeprav je bilo pri novem avtu ravno obratno. Kot sem že pisal tukaj je kolega moral za i3 dati enako kot bi za isti avto 1 leto prej. Ves ta srednji rang zelo težko najdem ugodnega bencinerja ni važno BMW, Merc ali Audi. Ušel mi je en A6 TFSi, ker sem takrat gledal samo mečke.

Kar se ranga tiče...tako je nažalost, dražji ko je bil avto v osnovi, "ceneje" se ga da potem dobit. Mali avti so gor dražji z uvozom, pri srednjem rangu pa je veliko šare vmes. Mobile.de ocene so malo tako tako, si jih turčini in poljaki pišejo med sabo in spet ne veš pri čem si. Še kaj več ti pa dam nasveta privat.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
PS. So tudi neke izjeme, recimo Audi A6 so jih toliko zvozili "naši" dol, da zgleda so popolnoma nasičili trg, se bi lahko kater celo nazaj gor prodal prej kot v Slo. :valjamse:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
res je, ampak so stari 5 in več let, kar je tako tako, mejno... 3 do 4 leta starih pri nas ni,oziroma je boga bera. Če se greš uvoz je verjetno smiselen Euro6, vse ostalo ne vem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey