Rabim sliko določenega prometnega znaka

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa si videl v časopisu pismo starejših občank, ki so se zahvalile gospodu Sitarju, ker jim je zrihtal omejitev 50?

Pri 70km/h so se namreč čutile vibracije zaradi tovornjakov.
priden.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

En tak znak (oziroma kombinacija) je še v Postojni (ko pripelješ iz ac). Takoj za tablo Postojna je znak za omejitev 70, niti 200 metrov naprej pa je 70 prečrtana, spodaj pa 50. Bom fotkal naslednjič, ko grem tam mimo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
ksz

En tak znak (oziroma kombinacija) je še v Postojni (ko pripelješ iz ac). Takoj za tablo Postojna je znak za omejitev 70, niti 200 metrov naprej pa je 70 prečrtana, spodaj pa 50. Bom fotkal naslednjič, ko grem tam mimo.

to bi blo super, se zahvaljujem že vnaprej

ful me *****, ker bo to 1000 eurov, 9 pik in najmanj 1 mesev brez vozniške, dejansko pa odkar so me tam štopali, da zdaj vem da je kao 50, nisem nikol več ko 60 tam peljal, pa še to kdaj zvečer, ko je prazno in če nisi pozoren takoj zlezeš čez 50

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Bolj kot berem bolj mi ni jasno ... kaj zdaj tebe muči ?

da probam .. Ti dejansko nisi vedu, da je hitrost omejena na 50 km/h, čeprav si V naselju, je bila prej omejitev 70 in potem karnaenkrat 50, za kar ti postavijo polmetrsko tablo , ti pa trdiš, da nisi vedel, da je omejitev 50 ? Ker kolkr sm js poste zastopu bi blo po vaše bolš, da je samo konec 70 omejitve , saj smo itak v naselju, kjer je 50 ? res ne razumem :D

aja BTW .. Tu pred fabriko so tud mene zanč dobl .. 82 na 50 v torek ob 2h zjutr... žive duše nikjer vse ravno , odprto, osvetljeno .. edino kak ingot bi lahk iz železarne prletu :D

Lp M .

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Bolj kot berem bolj mi ni jasno ... kaj zdaj tebe muči ?

da probam .. Ti dejansko nisi vedu, da je hitrost omejena na 50 km/h, čeprav si V naselju, je bila prej omejitev 70 in potem karnaenkrat 50, za kar ti postavijo polmetrsko tablo , ti pa trdiš, da nisi vedel, da je omejitev 50 ? Ker kolkr sm js poste zastopu bi blo po vaše bolš, da je samo konec 70 omejitve , saj smo itak v naselju, kjer je 50 ? res ne razumem :D

aja BTW .. Tu pred fabriko so tud mene zanč dobl .. 82 na 50 v torek ob 2h zjutr... žive duše nikjer vse ravno , odprto, osvetljeno .. edino kak ingot bi lahk iz železarne prletu :D

Lp M .

ne mene muči, da je v LJ, tam kjer so mene dobili samo prečrtana 70, in to je 300m preden se konča Ljubljana(tega takrat nisem vedel) brez tiste 50 spodaj, kot jo mamo v ravnah...

edit - taka je tabla tam:

Nazadnje urejeno:

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>ne mene muči, da je v LJ, tam kjer so mene dobili samo prečrtana 70, in to je 300m preden se konča Ljubljana(tega takrat nisem vedel) brez tiste 50 spodaj, kot jo mamo v ravnah...

Ta znak je kvečjemu 300 metrov pred križiščem, tabla za konec Ljubljane je pa še kar nekaj naprej ... ravnina s hišami na obeh straneh, pa križišče, šele potem je tabla za konec Ljubljane
smile-1.gif

Na kaj konkretno se pa misliš zgovarjati? Da si mislil, da pelješ izven naselja?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
>ne mene muči, da je v LJ, tam kjer so mene dobili samo prečrtana 70, in to je 300m preden se konča Ljubljana(tega takrat nisem vedel) brez tiste 50 spodaj, kot jo mamo v ravnah...

Ta znak je kvečjemu 300 metrov pred križiščem, tabla za konec Ljubljane je pa še kar nekaj naprej ... ravnina s hišami na obeh straneh, pa križišče, šele potem je tabla za konec Ljubljane
smile-1.gif

Na kaj konkretno se pa misliš zgovarjati? Da si mislil, da pelješ izven naselja?

erm tam kjer so merili nima nobena hiša kakršnega koli dovoza, samo žive meje in zidovi, in 2 izvoza iz industrijske cone...

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>erm tam kjer so merili nima nobena hiša kakršnega koli dovoza, samo žive meje in zidovi, in 2 izvoza iz industrijske cone...

torej si kasiral na standardnem punktu policajev na koncu Celovške?
smirk-1.gif
Od zadnjega semaforja naprej?

Tam je še konkretno naseljeno področje ... no, mogoče ti bo pa uspelo vsaj znižat kazen.

Zdaj valda veš, da se tam pelje največ 59?
grin1.gif
)

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik forgot pravi:
Off Topic :

Ista pizdarija - Krško, 1999 po sprejetju novega zakona.
Vpadnica je dobila omejitev 70, po mesecu in pol so jo odstranili in še pol leta kasirali.
Sam sem plačal ene 8x. Seveda imam vse slike v spomin.
Rekord je 2x v enem dnevu + 1x naslednji dan; niso ustavljali, dobil tri kuverte s slikami in položnicami v enem dnevu.

LP

off topic, razumem da te 2x praskenjo na isti lokaciji za prekoračitev hitrosti ker kao ne veš, samo 8krat? a si ti neprišteven?

Najprej sem 'grešil' nevede (6 ali 7 krat), potem pa so položnice s slikami začele prihajat .

Po tistem, pa še enkrat.

To je na relaciji cca 1500m, dve znani skrivališči, ostalo so bili skriti med parkiranimi avti na pločniku.

Na domači cesti te najlaže stisnejo, še posebno, če jim večkrat dnevno križaš pot.

Po tistem sem se začel voziti po drugi cesti, skozi mesto. Sicer je manj varno, a ceneje.

LP

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa si videl v časopisu pismo starejših občank, ki so se zahvalile gospodu Sitarju, ker jim je zrihtal omejitev 50?

Pri 70km/h so se namreč čutile vibracije zaradi tovornjakov.
priden.gif

Ma ja, saj vem, stara zgodba ...

Sicer pa bo kmalu obvoznica in upam, da bodo raje tam.

LP

PS : sva sokrajana ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
>erm tam kjer so merili nima nobena hiša kakršnega koli dovoza, samo žive meje in zidovi, in 2 izvoza iz industrijske cone...

torej si kasiral na standardnem punktu policajev na koncu Celovške?
smirk-1.gif
Od zadnjega semaforja naprej?

Tam je še konkretno naseljeno področje ... no, mogoče ti bo pa uspelo vsaj znižat kazen.

Zdaj valda veš, da se tam pelje največ 59?
grin1.gif
)

zdaj sem tam doma, takrat sem se pa 2. peljal na bajto, v soboto sred poletnih počitnc, valda, cesta prazna, js pa blage veze ne kolk je omejitev, še punci sem pokazal da je bil radar, čez 1 mesec pa šok po pošti

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Da obudim to skoraj 3 leta staro temo
grin1.gif

Oz. da povem kako se je zgodba razpletla. Eno (ali še več, ne vem točno) po tej temi, sem dobil zagovor pri sodnici v LJ (najprej sem moral podati izjavo še pri sodniku v SG, ki je samo poslal naprej). Tam sem ji pokazal te slike in vse skupaj v zvezi s prakso prometnih znakov drugod po Sloveniji. Zraven je bil tudi policist, ki je upravljal z radarjem v Fokusu. Ko sem mu postavil vprašanje, zakaj je povsod po Sloveniji tako označeno, samo tu ne, je odgovoril, da očitno drugod po Sloveniji ne znajo vozit.

Sodnica je bila bolj razumevajoča, vendar je (pravilno) ocenila, da kljub praksi zakoni pravijo drugače, in da je tam pač po zakonu (pravilno) omejitev 50 km/h. Zaradi tega pojasnila, sem tudi pričakoval polno kazen, torej 1000€, 9 pik in 1 mesec začasni odvzem vozniške. Po enem mesecu, ko sem dobil odločbo domov pa šok, 500€ (+150€ sodnih stroškov in potnih stroškov za policaja, ki se je, mimogrede, pripeljal iz vukojebine, 30 km iz Ormoža, v Ljubljano, kjer mu je stalno delovno mesto, ampak je ravno tisti dan imel dopust
bonk.gif
), 9 pik, brez odvzema vozniške.

Še večji šok poznate vsi, ki se redno vozite po tej cesti (torej po Celovški proti Medvodam) - 1 mesec po tem, ko je postala zadeva pravnomočna, SO DODALI ZNAK 50 KM/H pod tistega s prenehanjem 70 km/h.
hysterical-1.gif

Očitno so rabili tistih 500€ v proračun, da so lahko plačali nov znak
hysterical-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
verjetno ti je jasno, da je v naselju lahko maximalno dovoljena hitrost 70 km/h.
verjetno ti je jasno, da v naselju velja splošna maximalna hitrost 50 km/h - razen če ni s prometnim znakom drugače določeno.
in v kolikor je v naselju tabla prenehanje zgornje omejite hitrosti ( recimo 70 ) NI potreben še dodaten znak za omejitev 50 .
V kolikor pa ti to ni jasno pa idi še 1 x na tečaj CPP.

Je pa res, da naš narod ne pozna CPP in imamo zato poplavo prometnih znakov ob cesti, tako kot nikjer drugje na svetu - ameri so izvzeti , ker so maloumni

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
verjetno ti je jasno, da je v naselju lahko maximalno dovoljena hitrost 70 km/h.
verjetno ti je jasno, da v naselju velja splošna maximalna hitrost 50 km/h - razen če ni s prometnim znakom drugače določeno.
in v kolikor je v naselju tabla prenehanje zgornje omejite hitrosti ( recimo 70 ) NI potreben še dodaten znak za omejitev 50 .
V kolikor pa ti to ni jasno pa idi še 1 x na tečaj CPP.

Je pa res, da naš narod ne pozna CPP in imamo zato poplavo prometnih znakov ob cesti, tako kot nikjer drugje na svetu - ameri so izvzeti , ker so maloumni

Vem da ni potreben, ampak če boš še enkrat prebral, so ga potem še na tem mestu dodali, čeprav je popolnoma nepomemben.
cheer.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
saj vem, da so ga dali, ker sem prebral , kar si napisal.

pač sodiš med tiste, ki ne poznajo CPP in kot tak pravzaprav ne sodiš v promet ampak v ponovno učenje CPP.
saj to ni nič hudega. v Slovenistanu. 90% prebivalcev tu ne pozna CPP, vključno z policaji ne.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
saj vem, da so ga dali, ker sem prebral , kar si napisal.

pač sodiš med tiste, ki ne poznajo CPP in kot tak pravzaprav ne sodiš v promet ampak v ponovno učenje CPP.
saj to ni nič hudega. v Slovenistanu. 90% prebivalcev tu ne pozna CPP, vključno z policaji ne.

Hja v tem primeru je zadeva lahko malce dvomljiva... vsaj zame... če se ravnam po znakih, bi po prečrtrani 70, dvignil hitrost na 90. Zdej, ali je še naselje ali ne, pa iz tega ne vidim. In da moram spremljati zgodovino znakov za xx kilometrov nazaj, pa tudi nisem zasledil v CPP.
A ne bi bilo bolje v takšnem primeru postaviti samo znak 50? potem sploh ni dvoma, da je 50.