Da obudim to skoraj 3 leta staro temo
Oz. da povem kako se je zgodba razpletla. Eno (ali še več, ne vem točno) po tej temi, sem dobil zagovor pri sodnici v LJ (najprej sem moral podati izjavo še pri sodniku v SG, ki je samo poslal naprej). Tam sem ji pokazal te slike in vse skupaj v zvezi s prakso prometnih znakov drugod po Sloveniji. Zraven je bil tudi policist, ki je upravljal z radarjem v Fokusu. Ko sem mu postavil vprašanje, zakaj je povsod po Sloveniji tako označeno, samo tu ne, je odgovoril, da očitno drugod po Sloveniji ne znajo vozit.
Sodnica je bila bolj razumevajoča, vendar je (pravilno) ocenila, da kljub praksi zakoni pravijo drugače, in da je tam pač po zakonu (pravilno) omejitev 50 km/h. Zaradi tega pojasnila, sem tudi pričakoval polno kazen, torej 1000€, 9 pik in 1 mesec začasni odvzem vozniške. Po enem mesecu, ko sem dobil odločbo domov pa šok, 500€ (+150€ sodnih stroškov in potnih stroškov za policaja, ki se je, mimogrede, pripeljal iz vukojebine, 30 km iz Ormoža, v Ljubljano, kjer mu je stalno delovno mesto, ampak je ravno tisti dan imel dopust
), 9 pik, brez odvzema vozniške.
Še večji šok poznate vsi, ki se redno vozite po tej cesti (torej po Celovški proti Medvodam) - 1 mesec po tem, ko je postala zadeva pravnomočna, SO DODALI ZNAK 50 KM/H pod tistega s prenehanjem 70 km/h.
Očitno so rabili tistih 500€ v proračun, da so lahko plačali nov znak