PVC okna

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jebeš les, mi imamo alu že 20let, samo par kljuk smo zamenjali in eno okovje mal pošravfal.

Tisti ki sanjajo, kako lesena okna vsake par let malce osvežiš s čopičem, tega še niso počeli.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa še država ti iz eko sklada nekaj prispeva, 25%?

bombon

Zelenc'
2. jun 2011
2
0
1
malo bi ukradel temo ker me nekaj zanima, v stanovanjskem bloku bi radi menjali okna, zdaj pa sem slišal oz. bral po naših medijih da naj bi zunanja barva oken morala biti takšna kot je bila prej (v našem primeru rjava)
zdaj sicer bi rad dal bela znotraj in odzunaj, samo nebi rad zaradi tega imel kasneje probleme, čeprav ima bela okna večina ljudi
smile-1.gif

prosim če kaj veste o tem se malo razpišite
hvala
lep pozdrav

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
mislim...poglej blok od zunaj. Tak kakršen je pred obnovo naj bo po obnovi.

Gledem iz pisarne na en blok..cel blok okna bele barve, en pacient pa si zamenja z oranžno/rjavo
13.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
kaj pa če je bil blok nov pred 40 leti in so imeli vsi rjava lesena, v zadnjih desetih letih je pa že več kot polovica vrgla belo plastiko?
avtor: so sosedje že kaj menjali?
kaj pa če bi hišnika oziroma upravnika vprašal

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Rjava pvc okna so nekoliko dražja od belih....ve kdo, kaj je tisti rjavi sloj čez oz kako ga naredijo?

bombon

Zelenc'
2. jun 2011
2
0
1
@Hanzi nekaj sosedov je že menjalo ja, večinoma pa imajo bele :D
sicer je rjava 10 % dražja samo to se ne pozna toliko če menjaš vsa okna, saj jih menjaš za naslednjih 20 let, jaz samo nebi rad imel kakršnih problemov zaradi barve oken
smile-1.gif
, ker je res da je vedno več belih, čeprav je bila originalna rjava na bloku

lp

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
jaz imam "rjava"-mahagonij in so po 8-ih letih enaka kot prvi dan, sicer sem na začetku bil tudi sam skeptičen, da mi bodo zbledela na soncu ampak se jim prav nič ne pozna, tako da priporočam IZDELOVALEC
zmaga.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Barvna PVC okna sta dveh tipov.
1 - Zunaj je samo termično zalepljena rjava dekor folija na belo ogrodje. Okno je zunaj rjave barve, znotraj je lahko belo.
2 - Celotni profil okna je namesto bele iz rjave plastike. V tem primeru so vsi plastični delo okna rjave barve.

Prva varianta je dražje 10 procentov, druga pa 30 procentov od standardne bele izvedbe.

AnaFlis

Zelenc'
29. okt 2011
6
0
1
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pri nas se odločamo za menjavo oken. Odločamo se za PVC. Ima morda kdo kakšna priporočila za izvajalca. Zahteva je troslojna zasteklitev (tri stekla) in pa dvojno odpiranje za prezračevanje, klasičen kip in tisto ko okno malo izstopi iz okvirja. Ponudba rolet mora biti tudi zraven.
Trenutno bomo iskali ponudbe pri Satlerju, AJM in Secomu. Pozna še kdo kakšnega ugodnega ponudnika? Gre se pa za komplet hišo.
_________
Mi smo sicer vgradili nazadnje lesena okna na zunanji strani z aluminijom, samo so 100% dražja od pvc oken. Sicer dobimo subvencijo v višini 25%, ampak ni kar tako smoumevno, vlogo smo dali že pred 8 meseci!! pa še vedno čakamo na odobritev, pa so zahtevali že drugo dopolnitev na eko skladu ipd. Upam, da dobimo. Smo pa dali lani vgraditi PVC okna na terasi (z videzom folije lesa) in smo našli res ugodnega ponudnika na PVC okna . Pa še dobri nasveti so zraven, na kaj je potrebno biti pozoren pred in med montažo oken!

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
jaz imam "rjava"-mahagonij in so po 8-ih letih enaka kot prvi dan, sicer sem na začetku bil tudi sam skeptičen, da mi bodo zbledela na soncu ampak se jim prav nič ne pozna, tako da priporočam IZDELOVALEC
zmaga.gif
Pozdravljeni, njihova bela PVC okna imamo na hiši staršev že 8 let brez problema, pred 2 leti 5/6 prekatna troslojna ponovno naročili za taščo; izvedeno kot dogovorjeno brez vsakršnih problemov; ugodna cena glede na konkurenco tako da priporočam; glede odločitve PVC les pa je večna dilema - pri nas ponavadi prevladala cena -30% za PVC za kar bomo pač 2x na dan prezračevali.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
zmaga.gif
Pozdravljeni, njihova bela PVC okna imamo na hiši staršev že 8 let brez problema, pred 2 leti 5/6 prekatna troslojna ponovno naročili za taščo; izvedeno kot dogovorjeno brez vsakršnih problemov; ugodna cena glede na konkurenco tako da priporočam; glede odločitve PVC les pa je večna dilema - pri nas ponavadi prevladala cena -30% za PVC za kar bomo pač 2x na dan prezračevali .

A to ti zaradi splošno razširjene ljudske "modrosti" da PVC okna "preveč dihtajo" in je treba zračit?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
glede odločitve PVC les pa je večna dilema - pri nas ponavadi prevladala cena -30% za PVC za kar bomo pač 2x na dan prezračevali.

Ha ha ha...ta je ena boljših v zadnjem času!