No daj še kako predelavo mi pripopaj. V tem avtu je od Lade samo del karoserije.Tale mi ne zgleda ravno iz 80-tih
No daj še kako predelavo mi pripopaj. V tem avtu je od Lade samo del karoserije.Tale mi ne zgleda ravno iz 80-tih
ja ker ostali bodo pa "nekaj let" češljali.Američani se z blokado izvoza tehnologij na Kitajsko niso ničesar naučili iz svoje zgodovine. Po ameriški revolucije v 18. stoletju, ko so se osamosvojili od Anglije, so prepovedali ves uvoz iz Anglije. Angleži so jim dokazovali, da je veliko ceneje kupovati od njih, kot pa razvijati lastno proizvodnjo, pa jih niso uspeli prepričati. Že nekaj deset let kasneje so svoje boljše in cenejše proizvode prodajali po vsem svetu.
Isto se bo zgodilo s Kitajsko. Prisilili jih bodo v lastno proizvodnjo, nekaj let bodo res zaostajali, potem pa bodo z boljšimi in cenejšimi proizvodi morda izrinili Američane s svetovnih trgov.
Ja ker ostali bodo pa "nekaj let" češljali.
V ZDA je ŽE bolje. Na veliko delajo tovarne za izdelavo čipov, baterij, itd. Glede nafte so pa itak neto izvozniki. So s subvencijami to dosegli, saj bodo le stvari izdelane v ZDA upravičene do subvencij. In vsako leto mora biti večji delež iz ZDA.A ne bodo?
Kitajc bo imel to kot prioriteto na državni ravni.
V EU bodo pa en drugega nekaj let jebali v glavo, predno se bo kaj premaknilo. V ZDA bo mogoče malenkost bolje. Mogoče.
no ja... ne en ne drugi nista terencaUhjoj, ti pa si zaspal nekje v 80tih. Že Dacia Duster je boljši terenec kot Niva.
V ZDA je ŽE bolje. Na veliko delajo tovarne za izdelavo čipov, baterij, itd.
Jp, koliko je meni znano imata Halliburton in Shell primat kar se tega tiče, Sibirija in termafrost ni mačji kašelj. Takoj po kolapsu SZ je kolaprsirala tudi proizvodnja, kolikor je meni znano so takrat močno priskočili Američani na pomoč, jasno poslovno.Pa ne da misliš, da znajo opremo za črpanje nafte delati samo Američani in da bi Rusi brez Zahoda še vedno s kamni rezali kruh.
Do samozadostnosti bo še trajalo, to, da malo migajo, se pa samo tebi zdi.Ma ni ravno na veliko. So pa začeli malo migati ja. Ma do samozadostnosti je še dolga pot
ja prej se zbudimo iz te woke pravljice, pa damo na vodilna mesta spet odrasle, prej bo spet boljše.A ne bodo?
Kitajc bo imel to kot prioriteto na državni ravni.
V EU bodo pa en drugega nekaj let jebali v glavo, predno se bo kaj premaknilo. V ZDA bo mogoče malenkost bolje. Mogoče.
Seveda to delajo Kitajci. Da zaobidejo sankcije.Kitajska podjetja na polno kupujejo hale v ZDA in Mehiki za proizvodnjo. Torej ne samo, da ameriška podjetja vlečejo nazaj proizvodnjo v ZDA (in Mehiko/Kanado), ampak KITAJSKA podjetja to delajo
No sedaj imajo Rusi prepoved mi pa ne, to je razlika. Drugače stroje za proizvodnjo najsodobnejših čipov pa delajo Danci ali Nizozemci. Fabe, tovarne za čipe pa se sedaj gradijo v ZDA, Izraelu in Evropi je pa res da ta izgradnja traja ni to ena garaža....Zato ne delamo.
Zato tudi Rusi ne delajo in raje uvažajo.
Ma ni ravno na veliko. So pa začeli malo migati ja. Ma do samozadostnosti je še dolga pot
Meni pa tale ne zgleda ravno serijska, z nadgradnjami pa lahko konkretno izboljšaš vsako vozilo. Sklepam, da je bila debata o primerjavi nive z drugimi vozili pa mišljena kot serijsko proti serijskemu tako da sorry, ta primer iz YT ne gre zraven in danes nive res niso več tako vsemogočne kot so bile pred desetletji.Tale mi ne zgleda ravno iz 80-tih
Jebi ga, imajo v krvi da se kadi tam kjer se ne smeVolgograd 2020, big boom:
Explosion at Volgograd Gas Station || ViralHog
Occurred on August 10, 2020 / Volgorgad, Russia"Today, in the Traktorozavodsky district of Volgograd, a gas tank exploded at a gas station, after which a fir...www.youtube.com