ja tale prata je lepo bogata in ne izgleda nič presuha kljub temu, da je "gorenjska prata".
@32: kje si pa slišal, da v okolici Šenčurja delajo najboljšo prato? A to si mislil lokalno gledano pri domačinih, al v kakšni pekarni?
Prata je odlična in enostavna stvar, sicer redilna, ampak je res res dobra... v njej je namočen kruh, koščki šunke ali kakega drugega mesa, jajca, začimbe, čebula....vse skupaj je ovito v svinjsko mrežico kjer je "zbita" skupaj in potem se da to peči v pečico (predhodno je dobro da kak dan stoji v hladilniku, da je bolj kompaktna). Na koncu narežeš na rezine in hladno poješ (če se sploh uspe ohladiti!). Kdor še ni poskusil MORA poskusiti... notri ni nobenih takih stvari, ki bi se človeku gabile. Meni osebno je boljša kot potica, paše tudi kot prigrizek ali malica. jumm jumm!
Jaz sem naši materi že naročil, da naredi te dni eno testno prato, da vidimo, če še zna
Še recepti:
http://okusno.je/recept/prata
http://www.24ur.com/gorenjska-prata.html