Še jaz imam eno vprašanje. V hiši je enocevni sistem, obtočna črpalka pa
Wilo Yonos PICO 25/1-4, številka artikla
4215513, v Oventrop Regumatu:
Visokoučinkovita črpalka Wilo-Yonos PICO, elektronsko regulirana. Obtočna črpalka s potopljenim rotorjem, ki ne potrebuje vzdrževanja, z navojnim priključkom, sinhronim motorjem, ki je odporen na tok pri blokiranem rotorju in skladen s tehnologijo ECM, ter vgrajeno elektronsko regulacijo...
wilo.com
Tehnične specifikacije so tukaj:
www.dropbox.com
Črpalka je za enocevni sistem s cevmi notranjega fi=16mm in dolžino kritične veje 54m s 5 radiatorji menda preslabotna. Inženir s sosednjega foruma je izračunal, da bi se za zahteve potrebovalo črpalko z diferenčnim tlakom 0,92bar. Našel sem črpalko z 1bar in sicer
Wilo Yonos MAXO 25/0,5-10, številka artikla pa
2120640:
Visokoučinkovita črpalka Wilo-Yonos MAXO elektronsko regulirana, Obtočna črpalka s potopljenim rotorjem, sinhronim motorjem po ECM-tehnologiji in integrirano elektronsko regulacijo zmogljivosti za brezstopenjsko regulacijo tlačne razlike. Uporabna za vse vrste ogrevanja, prezračevanja in...
wilo.com
Tehnične specifikacije pa:
www.dropbox.com
Navoj menda enak (
G 1½), vgradna dolžina tudi 180 mm. Bega me PN. Prva ima
PN6, druga PN10. Ne vem kaj konkretno PN tukaj je, rad bi samo vedel, če lahko eno odmontiram, drugo namontiram. Električno pa bom seveda znal priključiti.
jurga , Hanzi , Gonzo
Hvala