Ptuj in ceca

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Ceca res ne pase na kurentovanje. Je mnogo prefina. Za poleg te horde divjakov v kožuhih bi veliko bolje sedli kaki hardkor Krajišnici....

najbolje kar Rammsteini...
1674642764570.png

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
ta čefursko-šminkerska scena res ne paše med kurente.
Točno tako. IMHO je problem v glasbeni zvrsti in niti približno ne v tem, da kot Srbijanka na slovenski tradicionalni prireditvi nima kaj počet. Sem kar malo pobuljil, ko sem videl post od msenjurja, takšno razmišljanje bi bolj kakšnemu ksenofobnemu nacionalistu pripisal :D

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Očitno še noben od vas ni bil v šotoru na Kurentovanju v Ptuju.
Poguglajte si goste zadnjih let. ;)

2022 ki je bilo odpovedano potem zaradi kovid ukrepov:
Na letošnjem Kurentovanju v večnamenski »KARNEVALSKI« dvorani Campus Sava Ptuj bodo na desetih dogodkih nastopili številni domači in tuji glasbeniki: Ceca, Parni valjak, CoverLover, Tomislav Bralić in klapa Intrade, Dražen Zečić, Mambo Kings, Aktualova galama, Drugo Dugme, Rok 'n' Band, Buryana, Skupina Smile, Čuki in Ribič Pepe, MI2, Kingston, Jasmin Stavros, Natalija Verboten, skupina Gadi, Alfi Nipič, Zvita feltna, Petkova pumpa, Challe Salle, Joker Out, Nipke.

2021 - odpadlo v živo

2020 -
78112749_2408890572710135_5158676895578980352_n.jpg

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Res nismo bili in tudi vidimo razloge zakaj nismo bili in nas tudi ne bo.

Čeprav se moram popravit. Bil sem enkrat na Ptuju na kurentovanju. Od tega je že vsaj 20 let. Bilo je mizerno in dolgočasno. Spokali smo domov precej hitro še pred večerom.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Očitno še noben od vas ni bil v šotoru na Kurentovanju v Ptuju.
Poguglajte si goste zadnjih let. ;)
Eno so šege in običaji ter vse kar tradicionalno & geografsko spada zraven in balkanski frililili to pač ni, bodo to prej kakšne slovenske zadeve. Drugo je pa potem žuranje v šotoru kjer se pa dogajanje povsem logično prilagaja obiskovalcem in ker vemo da "samo milijon nas še živi" je potem scena takšna kot je - napol balkanska.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Eno so šege in običaji ter vse kar tradicionalno & geografsko spada zraven in balkanski frililili to pač ni, bodo to prej kakšne slovenske zadeve. Drugo je pa potem žuranje v šotoru kjer se pa dogajanje povsem logično prilagaja obiskovalcem in ker vemo da "samo milijon nas še živi" je potem scena takšna kot je - napol balkanska.
Kaj je pisec hotel povedati?

Saj ne bo Ceca skakala med kurenti - v "šotoru" aka festivalski dvorani bo - tam pa jo bo gledalo/poslušalo "izbrano" občinstvo, ki bo plačalo vstopnino.

A nimate ravno v Lj največjih jugo žurk v privat lokalih? Včasih vam "jugovičke" zapojejo kar pred magistratom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Kaj je pisec hotel povedati?

Saj ne bo Ceca skakala med kurenti - v "šotoru" aka festivalski dvorani bo - tam pa jo bo gledalo/poslušalo "izbrano" občinstvo, ki bo plačalo vstopnino.

A nimate ravno v Lj največjih jugo žurk v privat lokalih? Včasih vam "jugovičke" zapojejo kar pred magistratom.
Pisec je hotel povedati, da Ceca na kurentovanje ne spada niti približno a vseeno razume zakaj se kljub temu tam znajde.
Nam pa pred magistratom nikoli ne zapoje nobena "jugovička" saj na srečo ne živim v Ljubljani in sploh ne vem kaj ima to balkancev polno mesto ter žurke v privat lokalih veze z enim od najbolj poznanih tradicionalnih slovenskih kulturnih dogodkov.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Ja in? Vse dogajanje je v sklopu kurentovanja in ne gre za neke ločene ter slučajno časovno zaporedne dogodke. Posledično bi bilo nekako logično pričakovati, da je tudi vsebina oz. tematika tega dogajanja dejansko dogodku primerna ampak ja, kar folk želi to folk dobi in če imaš na kupu veliko ljubiteljev balkan glasbe se potem seveda lahko zgodi tudi to, da imaš Ceco na kurentovanju.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
hja, to je tko kot volitve
ljudstvo ima vedno prav

če želijo za največji slovenski praznik poslušat srbski cigumigu najnižje klase, pol pa nej ga
dokler mene nihče ne sili in dokler sami plačajo...

se pa čudim glasbenemu okusu svojih sodržavljanov, ampak... to se že vsaj 50 let...

sej bo bolš... konc maja pridejo iron maiden v lj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.823
113
Mile Kitić, Severina, Parni valjak, Jasmin Stavros, Grupa Vigor Mišo Kovač,... sami naše gore listi.

Ko voli nek izvoli. Jaz vem da tam mene ne bo.
Pa saj to pravim, kar narod želi, to narod dobi ne glede na neusteznost. Pa naj bo to Ceca na kurentovanju ali pa Golob na čelu vlade.