Psička smrdi

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
poscalo mu smrdi
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
no toliko nisem seznanjena ker psov "ne maram" in se nisem poglabljala

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Kdaj se je pa nazadnje kopal (s šamponom ali v reki vseeno) in kako pogosto se kopa?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Na sprehodu skoraj vsak dan uide v vodo, samo potem je običajno doma nismo stuširali. Se bova v bodoče izogibali vode (no, ne obe)
smile-1.gif
.

mlecnik

Zelenc'
31. avg 2007
11
0
1
ksz...

definitivno je neprijeten vonj posledica vsakodnevnega "hlajenja" v vodi. Sam imam aljaškega malamuta, pasma je znana po tem, da nima značilnega pasjega vonja. Ampak poleti, po kopanju v reki, jezeru, dobi značilen "štumfast" vonj.
smile-1.gif
Res pa je, da se po nekajdnevni abstinenci od kopanja ta vonj razgubi. Prav tako v poletnih mesecih, ko pes menja dlako, ne smemo pozabiti na redno česanje, saj stara, odmrla dlaka smrdi še toliko bolj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Mi imamo tudi sedaj aljaškega malamuta pa ni šans da lahko njegov vonj, ko je "moker" primerjaš s suhim labradorcem ali pa zlatim prinašalcem. Enostavno tisti psi zaudarjajo, če ne vidiš (vohaš) ne moreš verjet. Sicer je tudi med psmi iste pasme razlika in samci itak bolj zaudarjajo kot samice, pa tudi od psa do psa je odvisno ..

Nazadnje urejeno:

RedBaron

Zelenc'
6. jun 2008
19
0
1
Hja, psi pač imajo svoj vonj (oz. smrdijo če hočete).

Rešitev je, da jih nimate v hiši (stanovanju), ker roko na srce, tja tudi ne sodijo!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Poznam kokeršpanjelko. Diši mogoče prve 1/2 ure po kopanju.
crazy1.gif

Čez kakšen dan je pa že takšna, kot da bi u topilnici delala...
stupid-1.gif
Pa v bližini ni vode, da bi se noter namakala in hladila.

Je*at ga, kot so pisali, eni psi smrdijo.
crazy1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Kot sem že rekel je kriva kombnacija psa + vode, za vse prinašalce (zlate, labradorske, ..) je značilno da smrdijo in hkrati da imajo radi vodo. Če se pes zmoči dobi vonj in to celo tisti, ki drugače ne smrdijo ...

Torej rešitev je samo da se s psom izogibaš vode par dni pa se bo videlo če je mogoče kaj bolje. Ampak 100% bo pes še vedno smrdel, mogoče samo malo manj ...

No, pretiravati pa tudi ni treba.
Zlati prinašalci imajo res močen vonj - tako mokri kot tudi suhi (mokri seveda veliko več)
Labradorci imajo veliko manj vonja, nekateri skoraj nič.
In potem imaš v istem košu (ti omenjaš "vse prinašalce") še Gladkodlake prinašalce (glej v mojem profilu), ki pa suhi nimajo vonja, mokri pa pač glede na vodo - kot vsi psi.

Torej ne moreš vseh prinašalcev metati v isti koš
wink-1.gif
.

Kaj se lahko stori proti vonju?
1. omejiti dostop do stoječe vode
2. bolj redno česanje (razčesati vse vozle, čim manj stare dlake, ipd.)
3. občasno kopanje z ustreznim šamponom

Pretiravati v pogostosti kopanja je lahko zelo slabo! Lahko pa psu smrdijo tudi ušesa, kakšni ekcemi na koži, vozli, ki se ne posušijo ipd.. Tako lahko vonj minimizirate, čisto odpravili ga pa verjetno ne boste. Danes smo v Savi "kopali" štiri pse... dva labradorca, dva gladkodlaka (oz. od vsake pasme eno psico in enega psa). Potem se nam je pa na pijači pridružil še kolega, ki ima goldna.... ko so se vsi posušili je imel "pasji" vonj le še golden a tudi ta nima pretiranega.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Off:

Zato pa hvala lepa za psa, pa da ga še v stanovanju gledam
crazy1.gif
bljak

alter01032010

Pripravnik
1. mar 2010
300
0
16
KSZ

OFF: kšn jagr bi znau rešt tak problem
evil.gif

ON: tudi samojedi NE smrdijo, pa še mal bol je psu podoben, kt čivavavava. Drugače pa smrada ne boš kar tako odpravila, žal ni učinkovitega 100% recepta...

Nazadnje urejeno:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.678
1.527
113
Še nikoli nisem srečal smrdljivega labradorca. Še policijski, ki so v pesjakih, ne smrdijo. V tvojem primeru je smrad definitivno posledica kopanja v sladki vodi in počasnega sušenja dlake. Psa moraš po kopanju v sladki vodi vedno temeljito obrisati z brisačo, v nasprotnem bo smrdel, pa še do različnih vnetij lahko pride. Po kopanju v morju in sušenju na soncu je vonj manj izrazit. Če pes smrdi je definitivno kriv lastnik, ne pa pasma.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Še nikoli nisem srečal smrdljivega labradorca. Še policijski, ki so v pesjakih, ne smrdijo. V tvojem primeru je smrad definitivno posledica kopanja v sladki vodi in počasnega sušenja dlake. Psa moraš po kopanju v sladki vodi vedno temeljito obrisati z brisačo, v nasprotnem bo smrdel, pa še do različnih vnetij lahko pride. Po kopanju v morju in sušenju na soncu je vonj manj izrazit. Če pes smrdi je definitivno kriv lastnik, ne pa pasma.
467716-post_slo.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
467716-post_slo.gif

Ja to vsi lastniki pravijo za svojega psa .. naš pa že ne smrdi ...

Dejstvo pa je da ima VSAK pes vonj, jasno ga ne zavohaš na prostem na 10 metrov, se pa lepo "čuti" vonj v zaprtih prostorih oz. sploh tam kejr se pes redno zadržuje (če ni v hiši pa v pesjaku). In vsi psi, ki so t.i. vodne pasme imajo precej izrazit in specifičen vonj, sploh ko so mokri.

Oz. če vrnem žogico, še nisem videl labradorca, ki nebi imel (specifičnega) vonja!
evil.gif

jezek

Guru
24. jul 2008
3.678
1.527
113
Bedarija. Imel sem tri labradorce. Skakali so po celem stanovanju/hiši, občasno tudi po posteljah. Vonja nobenega, kvečjemu rahel vonj sveže trave ali zemlje, ki pa je vse prej kot neprijeten. In ne, nimam nizkih standardov čistoče (par ljudi mi je že pripisalo bolestno nagnjenost h čistoči).

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ta vikend smo srečali enega prinašalca ob katerem sem se morala spomniti na to temo. Smo bili v Dobrovi in pride k moji psički en zlati prinašalec. Je zgledal dosti prijazen in ker je moja tudi takšna, sem pustila, da se malo igrata. Potem pa je bil čas za odhod in smo dali mojo v avto, casanova pa je seveda tudi želel skočit za njo v avto. Pri tem sem ga prijela za ovratnico, da mu slučajno ne bi uspelo. Potem pa, bog pomagaj, povoham roko in skoraj padem skupaj. Tak smrad, da me je skoraj pobralo. Nekje na poti smo se na srečo ustavili, da sem si lahko temeljito umila roke. Moja še nikoli ni videla šampona, pa nima kakšnega posebnega vonja, niti mokra ne, ampak tale pa ...
uf-1.gif