Psička smrdi

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Imam zlato prinašalko, ki je v pasjih srednjih letih. Psička posebej poleti zelo smrdi in ker jo imamo v stanovanju, je to zelo moteče, saj se vonj čuti praktično po celi bajti. Poskusila sem že veliko: od tega, da ji je vet spraznil analne vrečke, klorofil tablet, sprejanja z dišečim avtanom, razčesavanja in šamponiranja.......v bistvu nič ne pomaga. Ko pride poletje, pride z njim tudi ta vonj.
Ali ima kdo kakšno podobno izkušnjo ali nasvet, kaj naredit, da se tega znebimo?
uf-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Kupi drugega psa .. teli vodni psi (vsi rinašalci) smrdijo, ko stare štumfe pa če jih cele zaviješ v PVC foljo za zavijanje živil.

Sploh smrdijo če so mokri oz. če jih redno kopaš in češeš - tako da bolj kot so zanemarjeni manj smrdijo!
tongue-1.gif

Sicer pa je nenaden smrad lahko tudi posledica bolezni ...

Pomoči ni, pri nas smo imeli smdljivega psa in pač ni imel vstopa v hišo. Sedaj imamo pa drugo pasmo, ki nima vonja, je pa lahko v hiši. Tako pač je, to moraš tudi vedet preden kupiš/vzameš psa ...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Nimaš kaj, taka pasma je ... mogoče bi bilo dobro pogledati še ušesa, da ni prišlo do kakšnega vnetja. Ali pa zobki? Koliko je pa star/a?

Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
vzem jorkija al pa čivavo !
york tudi smrdi
grin1.gif
Pudlji so brez vonja

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
enostavno postriži !

Ja kaj in koliko naj pa postrižem? Da bo nazadnje taka, kot tiste, ki jih ti tako vneto limaš v dotični kotiček?
shocked-1.gif

Ste pa tud face: nabavim naj novega psa, ki ne smrdi; in kam naj dam tega? Kakšnemu jagru za ustrelit?
crazy1.gif

Drugač je pa psica stara 6 let.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ja, saj sem vedno uporabljala šampone za psa, po možnosti za dolgodlake pse, tudi take proti bolham itd. Nč ne nuca, čist nč. Žal.
rolleyes-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Na pse se sicer ne spoznam toliko, ampak morda je tudi od prehrane odvisno, + redno menjavanje posteljnine oz. ležišča... Spremembe verjetno ogromne ni za pričakovat ampak nekaj pa lahko dosežeš, sigurno.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Saj zato pa sem tudi napisal drugo hrano ( almo nature ). Ker po raznih mainstream hranah ( pedegree,.. in ostala nesnaga ) pes zaudarja

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
enostavno postriži !

Ja kaj in koliko naj pa postrižem? Da bo nazadnje taka, kot tiste, ki jih ti tako vneto limaš v dotični kotiček?
shocked-1.gif

Ste pa tud face: nabavim naj novega psa, ki ne smrdi; in kam naj dam tega? Kakšnemu jagru za ustrelit?
crazy1.gif

Drugač je pa psica stara 6 let.

postriži kolikor gre na kratko .... sej je poletje , še manj ji bo vroče....dlaka pa tako hitro spet zraste !!
No "dotični kotiček" ti pa ne bom komentiral
smile-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Sem ji menjala tudi hrano, ležišče redno perem itd.....ne vem, zakaj smrdi ravno poleti. Mogoče od kopanja v reki.....najbrž bo res to, kot je nekdo omenil, da je kriva voda.....

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Lahko je tudi zaradi vode. Pes je moker, na vročini se posuši
crazy1.gif
.
Tudi striženje zna biti koristno in izogibanje vode
wink-1.gif
pa boš videla. Hrana pa je ogromno!!!

Jaz imam sicer dihurja in ga hranim z najboljšo hrano za dihurje, kar se je da dobit pri nas, čeprav je 3x dražja od mačje, ki bi jo dihur tudi lahko jedel, ampak je razlika med dihurjem hranjenim z mačjo hrano ali s hrano za dihurje. Hranjen z mačjo hrano ima močnejši vonj, trdo dlako in ni v tako dobri kondiciji... hranjen z kvalitetno hrano za dihurje pa ne smrdi ampak diši! ima mehko in svetlečo dlako....

Verjetno je pri vseh živalicah podobno.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
glej - cucek se ti kopa v nekih rekah v katere se zliva čuda nekih stvari. Ga stuširaš ko prideta domou? Se ti nebi zasmradila če bi se kopala v jezeru/reki in se potem doma nebi umila??

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
malo zašvica pa imaš kombinacijo
tongue-1.gif
.

Pes zašvica fulll!
hysterical-1.gif
.. skoz jezik!

Kot sem že rekel je kriva kombnacija psa + vode, za vse prinašalce (zlate, labradorske, ..) je značilno da smrdijo in hkrati da imajo radi vodo. Če se pes zmoči dobi vonj in to celo tisti, ki drugače ne smrdijo ...

Torej rešitev je samo da se s psom izogibaš vode par dni pa se bo videlo če je mogoče kaj bolje. Ampak 100% bo pes še vedno smrdel, mogoče samo malo manj ...