Psi (hrup)

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
eee, to mi vemo. Imam psa, ki laja ko je res kriza. Ponoči spi še bolj trdno kot jaz. Imajo pa sosedi psa, ki laja na vse kar se premika. Tudi na listje, čmrla....
stupid-1.gif

S sosedo smo se pogovorili, sicer zadevo razume, ampak pravi, da je pes zato, da laja. ok, mi smo se nekako sprijaznili in se navadili laježa. Niti na kraj pamet ni prišlo še nobenemu, da bi kužku kdo kaj hudega storil.

Je pa res, da tista fora z vodo dejansko vžge. Psu ne škoduješ, le malo se ustraši.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Prebral sem nekaj odgovorov, ne vseh...

Kaj narest, če ni učinka na miren, prijazen pogovor s sosedom? Če ti reče, daj odjebi, kupi si zamaške za ušesa. Pes je za to, da laja!

Kaj pa potem? Kličeš po 5x na teden policijo, verjetno ne edini.... policija ne naredi nič. Se ti začne še bolj mešat....rad bi se spočil čez vikend..., zjutraj imaš pomemben sestanek, zbudijo te sosedovi psi ob 4:00 zjutraj in lajajo vse do 7:00...itd... Ali pa imaš dojenčka..., ga komaj uspavaš, psi ga zbudijo....vstaneš ob 2:00 zjutri...guncaš do 3:00...zaspi, zopet psi lajajo...

Sicer zgoraj hipotetičen primer a verjetno kar podoben nekaterim resničnim. Jaz kar verjamem, da se nekaterim do te mere scufa, da ko ne vidijo več izhoda iz situacije, zastrupijo pse ali kaj podobnega...

Kaj če bi se človek vsak dan drl 24 ur na dan? Verjetno bi šel v kako od primernih ustanov. Pomojem pes ne more kar tako 24ur na dan lajat brez kakšne možne kazni za lastnika.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ja, zanimiva reč.

Enkrat sem domači psici na kratko spuščal neke visoke zvoke, ki jih sam niti slišal nisem. Reva je skušala navleči čez ušesa vse štiri tace, rep in jezik.
grin1.gif

In evo, še ideja: Napravico malce predelaš, tako da ima upravljanje na daljinca, vse skupaj vržeš sosedu v kakšen grm in iz svojega stanovanja lepo miriš mrcini.
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
prvo kot prvo, sploh ni normalno da pes laja cel dan. To je neki narobe z lastnikom, al ga ne zna zdresirat, al ga zanemarja,... neki je narobe. in tak človek itak ne bi smel imeti psa.

Potem... če boš na policijo klical 5x na dan, verjemi da se bojo hitro oglasili in se pogovorili z lastnikom. na živce jim boš šel toliko kot un pes tebi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
valda... zival je kriva, da je taka, a ne? pa ti - kao en lovec pa to... pa tak bedn razmišljanje.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
kva? če skoz laja, ima verjetno steklino a ne? in ga je treba koknit seveda
evil.gif

mal te dražim no, zaščitnik živali
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej... pol pa tole berejo kakšni k mislijo da je to ok, in si rečejo, "sej če bi še kdo očitno isto naredil, zakaj ne bi pa še jest"... in ti zastrupijo psa...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Nisem bral cele teme, zato se že v naprej opravičujem če je bil predlog že podan. Ponoči ( tudi čez dan če je šansa, tako te bo pes bolje videl
grin1.gif
), ko greš mimo vzemi s sabo še vedro vode. Ko bo najbolj glasen, zlij vedro na cucka.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ne rabi vedro....pištolca na vodo je dovolj...ko zalaja ga pošpricaš...če je to izvedljivo seveda.

če pa psi utihnejo ko slišijo tisto piščalko ,ki je ljudje ne.....pol pa vzami od enega starega hladilnika kompresor in namontiraj piščalko gor...vklopiš zvečer prej kot greš spat in bo mir......morda :D

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pokličeš društvo za zaščito živali ali pa daš prijavo inspektcijsi službi, da grdo ravna z mrcinami
mu bodo malo težili
in to je potrebno ponavljati, najbolje da različni ljudje to delajo
sicer to ne bo rešilo problema ampak kaj dosti drugega tio ne preostane
policija ne more narediti nič. načeloma ti lahko nekdo cel dan nekje od 7-22 nabija cigo-migo turbo govejo muziko pa mu nič ne moreš, dokler ne preseže nekih zakonskih decibelov. sem 1 x povprašal policaja o tej zadevi. lahko samo izmerijo db in če preseže mora zmanjšati...
če se z lepo - normalno besedo ne da, probajte zagnjaviti na vse po spisku - krajevno skupnost, razne inspekcije - ni vrag da nekaj nima postimano, vasega upravitelja bloka itd
ostele metode so ti pa itak že predlagali

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
KSZ

Kolegica in njen mož sta se ob polnoči spičila pred vhodom v hišo. Sama je poklicala policijo, in ko je prišla sta lepo oba dobil kazen za jrm cca 600 ojrov. Za koji k bi mel pa lastnik psov privilegije. Ko bo parkrat dobil kazen, bo že rešil problem.