Prvi test zimskih gum za sezono 2014/2015

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.259
4.841
113
Evo, pravkar premontiral gume pri Vujašinoviæu nasprot Petra Držaja (LJ), www.avtogume.com, zadnjih par let vedno kupim in zamenjam pri njemu, nekako ima najboljše cene pa ugodno menjavo...

Sedaj sem po dolgem času vzel Semperitke, pa da vidim kako se obnesejo, na testih letos so zelo visoko, cena pa pride 72,9€ za 205/55/16...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
na 1977kg quattro pogona gredo 225/50/17 Nokian WR A3 - sporočim, kako se obnesejo
cheer.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
im kdo izkušnje z liderpnevmatik?
na maile ne odgovarjajo:( imajo pa mojo gumo konkretno najceneje.
pa nikjer ne piše, da bi bila kak starejši letnik.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Nikjer ne najdem teme, sigurno obstaja, glede celoletnih pnevmatik. Nekako se mi ne kupuje zimskih gum, ker ne vem, koliko časa bom avto še imel. Nisem neki dirkač, zato sem mnenja, da bi gume morale biti ustrezne. Kaj mislite?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
kaj pa Uniriyal ms plus 77 v dimenziji 505/55r16 91T ali H?

Ima kdo kkašne izkušnje in lahko poda mnenje?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Dobra guma na mokrem, na suhem povprecna, visoka obraba in sneg/led slabo (na tej gumi se mi je ESP kar dostikral vklopil). Ista dimenzije sem imel/imam Continetal in Michelin in sta obe razred boljse. Ne bi kupil vec Uniroyala.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Nikjer ne najdem teme, sigurno obstaja, glede celoletnih pnevmatik. Nekako se mi ne kupuje zimskih gum, ker ne vem, koliko časa bom avto še imel. Nisem neki dirkač, zato sem mnenja, da bi gume morale biti ustrezne. Kaj mislite?

Hm, celoletne so bs, raje vzemi zimske Sava, se dobijo precej ugodno ... če se boš znebil avta, ga pač daš na zimskih.
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
im kdo izkušnje z liderpnevmatik?
na maile ne odgovarjajo:( imajo pa mojo gumo konkretno najceneje.
pa nikjer ne piše, da bi bila kak starejši letnik.

Nope, a si preveril na gumax.si ??? Tam sem vedno dobil najugodnejšo ponudbo.
zmaga.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...

Jaz imam že tretjo sezono Goodyear Vector 4Seasons, na dveh različnih avtih. Obnesejo se odlično, lahko si prebereš tudi review-e in boš videl da je večina pozitivnih. Poleti jih ne pobere toliko kot zimskih in niso tako glasne, pozimi pa brez problemov, tudi ko je bil žled in metre snega. Pa nisem človek ki bi šparal na gumah, da imam zato celoletne.

Ne pa poslušat nasvetov raznih negativcev, ki celoletne gume od daleč še videli niso, kaj šele da bi jo probali. In taki imajo največ povedati za čez njih. Pač brainwashing dobro deluje od gumarske industrije, v Kanadi ter nekaterih predelih USA npr. tudi lepo shajajo s celoletnimi gumami pa so precej bolj na hladnem kot mi.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
205/55 r16
continental wintercontact 850 ali goodyear ultragrip 9
se gre za voznjo vec ali manj po obali,in nekajkrat na smucanje...kaj predlagate?
Sam sem bolj za conti....se kaksen drug predlog?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Michelin A4 (ne A5, ker ima slabše ocene kot predhodnica).

Enostaven razlog: ob obali so temperature relativno visoke, zato ti bo ostale mehkejše gume zelo hitro pobralo.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ne bi kupoval starih modelov saj se bojim da dobim stare gume....npr pirelli sottozero suv ki je zelo mehka guma mi je zdrzala bp 4 sezone