Hja čestitam za diplomo, upam da bo v bližnji prihodnosti enkrat tut meni za čestitat
Zdaj se pa moraš prodat na trgu dela. Veš česa si sposoben in približno kaj bi rad delal, ampak vsaj v SLO ne pričakuj da boš direktno točno to takoj dobil. Mogoče zastaviš malce širše, ne vem, kaj je tvoj foh točno... Je res dosti odvisno od vez, ampak to je vsaj pri meni pomagalo priti do razgovora, tam pa a smo se ujeli (so rabili moje sposobnosti) ali pa pač ne. Pošiljaš lahko na slepo ali odgovarjaš na oglase. CV ti ni treba dfelat iz pizde kozolca, ker mora bit simpl, jedrnat. Lahko omenjaš tudi študentska dela, vendar brezveze taka ki nimajo veze s tvojim poklicom oz. delovnim mestom, za katerega se odločaš.
Jaz nisem nikoli imel problemov priti vsaj na razgovor, pa mam samo srednjo in semm se prijavljal tudi na delovna mesta ki zahtevajo uni. Pač deficitaren poklic glede delovne sile, sem pa zaradi srednje šole slabše plačan kot bi lahko bil.
V Slo je tudi precej takih, ki študentsko delo spremenijo v redno zaposlitev - temu bi lahko rekli veze ampak če se nisi vsaj malo izkazal te ne bojo hoteli, pol te rešijo samo še taprave VIP
Sem pa bil tudi na strani, ko smo izbirali mojega naslednika in sem pomagal kadrovnici, bil sem tudi na razgovorih zraven, seveda pa sva najprej šla skozi več kot 50 prošenj in CV na papirju. Povem ti, da vsaj pri nama je delovalo najbolje če je človek poslal CV, zraven pa še en krajši odstavek, zakaj je primeren za točno to delovno mesto (še najbolj se je tu videlo a je kandidat resen ali ne). Na kratko opišeš da te delovno mesto zanima zaradi tega pa tega, in da glede na opisane izkušnje v CVju (ne opisovat CVja v prošnji, saj znajo vsi odpret priponko pa pogledat
) ustrezaš, in da se z veseljem oglasiš na razgovor da se lahko predstaviš podrobneje. Neki v tem smislu, saj so drugi tudi že dost nasvetov dajali.
Vrtet gobec je nekje dobro, nekje ne, pazi da ne preblefiraš, saj če te sprašujejo ljudje iz foha te bojo pogruntal.
Pa še nekaj, jaz sem hodil na razgovore tako kot da nimam nič izgubit - si bolj sproščen in se tudi bolje pogovarjaš, tudi boljši vtis narediš, seveda pa ne gobcat krneki, ali pa nastopati arogantno samozavestno. Saj te oni sprašujejo kar rabijo, potem pa te ponavadi še vprašajo kaj imaš ti za vprašat, zato potencialno firmo malce pregledaš na internetu njihov web, pogosto je vprašanje kakšno plačo pričakuješ tao da si tudi tu preuči kakšni so realni okvirji in kaj ti hočeš...
No, mislm da sem se potrudu že za kšn .mpeg al pa .avi