prva redna zaposlitev

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
torej, studentska leta so mimo, uni. diploma napisana, treba bo najti prvo redno zaposlitev.

kaksne so vase izkusnje, kaj je trenutno trend pri kontaktiranju delodajalcev (poslati CV po redni posti, po elektronski, kaj sploh vsebuje sodoben CV+prosnja?) in pa kako je s tujino? kateri zaposlitveni portal priporocate, za domac trg in za tujino?

vem da se poudarja, da so delodajalcu pomembne samo delovne izkusnje (s cimer se jaz le delno strinjam, pravih delovnih izkusenj prek studentskih del ne mores dobit, lahko dobis le raznovrstne, sigurno pa menim da se studijsko znanje zal zanemarja, razen morda v ITju).
kako pa na to gledajo v tujini? kaksno veljavo ima tam diploma iz nasih univerz, torej 7. stopnja?

hvala za pomoc, padejo *****, ali alti, ali gola slovenka na PM
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
tujina je sploh še bolj podvržena znanju

najboljša služba najde tebe, vendar to šele ko kje delaš. za začetek se spusti na "trda tla" pusti diplomo, pojdi delat karkoli v tvojem fohu samo da dobiš reference, znanje... če si sposoben se boš dvignil če si luzer ti tudi diploma ne pomaga.

drugače pa VSI zaposlitveni portali od mojedelo do zaposlitve ess... pač povsod poizkušaj...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Sem slišal da danes ful kandidate preverjajo preko facebooka in podobnih strani, tako da če imaš kaj takega malo "počisti" zadevo
smile-1.gif

Drugače je pa res težko dobiti pravo službo, probaj se kamorkoli iz "tvojega poklica" ugurati, da imaš vsaj pol leta delovnih izkušenj, ki še kako prav pridejo na razgovoru.

Vem da pri nas hočejo najmanj 3 leta delovnih izkušenj drugje, razen če si kakšen sin ali hčerka.....

LP

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kaj pa kaksni konkretni predlogi mogoce? glede prvega dela mojega posta, pisanje in posiljanje prosenj ter CVjev?

prijavil sem se na linkedin, rad bi pa nasel se nekaj konkretnih servisev za zaposlovanje. takih resnih
smile-1.gif

ok, moje delo sem scekiral, ess tudi, kaj pa za tujino? kaki evropski servisi?

naso 7. stopnjo uni potem za tujino oznacim kako...? = mag. boloncu?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Verjetno odvisno od firme in za kakšno delo se poteguješ.

Recimo pri nas sploh ni pomembna prošnja, Več ali manj samo ime pa priimek
grin1.gif

Ostalo se vse pozanimamo, te že kdo pozna
wink-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Za cv uporabi europass KLIK

Prošnjo pač prilagodiš glede na delodajalca. In ja delovne izkušnje so zelo pomembne, skorajda tako kot veze.

Sam sem iskal službo skoraj leto in pol, prijavil sem se pa na 30-40 prostih delovnih mest.

Res je pa da sem na koncu imel na izbiro 3 delovna mesta, kjer sem sam lahko izbiral najboljšega ponudnika.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Verjetno odvisno od firme in za kakšno delo se poteguješ.

Recimo pri nas sploh ni pomembna prošnja, Več ali manj samo ime pa priimek
grin1.gif

Ostalo se vse pozanimamo, te že kdo pozna
wink-1.gif

De ne bo še kdo mislu, da ste kaka SOVA

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Najbolj so pomembne veze, sledijo izkušnje na papirju, nazadnje izobrazba in ostali del CV-ja.

Če diplomiraš brez delovnih izkušenj je navadno brez vez težko dobit dober šiht..., tako da vso srečo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tvoj stavek je brca v temo. Če je kadrovnik dober hitro spozna tvoje lastnosti in odličen dokaz za to sem jaz. Prvo delo je bilo v eni veliki multinacionalki in to brez izkušenj vez ali kaj podobnega!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tud moje prvo resno delo je bilo brez izkušenj in brez vez, na podlagi 3-eh razgovorov in testiranj.

Sem pa bil študent prek napotnice in sem gradil potem znanje kot študent, tako da je bilo veliko lažje.

Vem pa da dobim zdaj po 3-eh letih v tej službi dokaj lahko drugje šiht (delovne izkušnje, referenca, veze, znanje).

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
meni se zdi da se ne pošilja več prošenj, ampak se pošilja ponudbe.
upam da poznaš razliko
grims-1.gif

najboljše je da odpreš s.p. in začneš delati, ker si sposoben (oblikovalec?).

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
s.p. graficni oblikovalec odpade, sem ze pretehtal pros&cons.
ne, saj imam nekaj raznovrstnega znanja, tako univerzitetnega kot lastnega, oz. lahko marsikaj ponudim, to ni problem.
(predvsem pa odlicno gobec obracam, brez zajebancije, tud to mogoce kje prav pride
grin1.gif
)

zanima me kako pristopit do podjetij, poslat email na kadrovsko ali napisat pismo in prilozit moje gole slikce
cheer.gif
, itd.
pac, kaksni so trenutni trendi v zaposlovanju.

daj razlozi tole razliko med prosnjo in ponudbo. v praksi ce lahko, da apliciram na moj primer
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Ponudba v smislu, da napišeš, kaj lahko ponudiš podjetju glede na njihovo dejavnost - kaj znaš oziroma kaj si že delal.

Zelo pogosto so prošnje za zaposlitev napisane tako obupno, da jih komaj prebiraš (ker jih pač tako učijo tiste nesposobne ženske na zavodu za zaposlovanje). Le redki se potrudijo in napišejo, kakšna znanja in sposobnosti lahko ponudijo podjetju.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no smo ze blizje
zmaga.gif

saj meni je to jasno, da moram na tak nacin pristopit, ampak vseeno me zanima neka forma... kaj po emailu posiljat je ok ali je premalo profesionalno?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.566
1.164
113
Jest mislim da prošnja preko elektronske pošte danes ni več nekaj neobičajnega. Vsaj v naši firmi ne. Pa sej se piše leto 2010. Le glej, da ne boš pošiljal iz kašnega "poskočni_žrebec@..." naslova. Tako dobiš hiter odgovor, pa še ti lahko nato hitro odgovoriš...

Življenjepis pa se napiše kratko in jedrnato... Pa recimo napiši da imaš ogromno volje in energije, ki bi jo rad preusmeril v delovne uspehe, ki jih lahko sedaj s pridobljeno izobrazbo realiziraš...

tako kot alkoholik tud jest pričakujem golo slovenko na PM
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.662
3.167
113
v lokalni ostariji
odvisno

če pravijp prošnja na mail pošlji po mailu

ponudba je nov "trend" kao da "ponujaš" znanje ne pa prosiš za milost:))) isto sranje drugo pakovanje

drugače pa prijavljaj se na VSE razpise. ne piši o domačih živalih če je delo npr web design. povej kaj znaš kakšne so tvoje prednosti...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v oglasu piše kako se prijavit na oglas. Preko maila je oravi način, če je omenjena tako navadna pošta kot tudi email. V nekaqterih oglasih pa je itak izrecno omenjeno, da moraš oglas poslati po pošti!
Če je le možno pošlji po emailu
zmaga.gif