A mam lahko v kovinski škatli? In če kje bi jo lahko kupil? No vseeno če ja ali ne kje dobim menežnarka varijanto take škatle?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Na tehničnem preverjajo prvo pomoč ker jo v pisarni zraven prodajajo. Ko se je iztekel rok (mislim da je 5 let) odkar so uvedli novo prvo pomoč so veselo preverjali vse in jih pošiljali "po nakupih".
Policist preveri obvezno opremo zato da se sprehodiš do prtljažnika in da vidi če še lahko stojiš (upravičenost alkotesta) ter če mogoče ne prevažaš 10 ilegalcev zadaj. Briga njih za rok in obliko prve pomoči.
Problem kopičenja prvih pomoči je čisto preprost, kupi se eno na širšo družino vsakih 5 let in tisto se pokaže na tehničnem. Za policiste kot rečeno je pa samo potrebno brez spotikanja naredit tistih 5m, odpret prtljažnik brez da bi 5 min iskal kljuko in nato brez kolcanja povedat "obvezna oprema je tule".
Ker je lažje to pokazati policaju, kot pa mu razlagati, da avti nimajo več sveč v lučeh.Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Ena neumesna: meni nikoli ne bo jasno, zakaj proizvajalci dajo H7 ali H4 kot rezervne žarnice novim vozilom, ki imajo xenon/bixenon/LED žaromete?
Itak da je bolj ugodno za njih, če ti porinejo zraven navadne žarnice namesto xenon rezerve.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Ker je lažje to pokazati policaju, kot pa mu razlagati, da avti nimajo več sveč v lučeh.Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Ena neumesna: meni nikoli ne bo jasno, zakaj proizvajalci dajo H7 ali H4 kot rezervne žarnice novim vozilom, ki imajo xenon/bixenon/LED žaromete?
Citat:
komplet rezervnih žarnic mora vsebovati žarnice z žarilno nitko za najmanj polovico žarničnih mest podvojenih zunanjih svetlobnih in svetlobno–signalnih naprav in po eno žarnico z žarilno nitko za zunanja nepodvojena žarnična mesta, pri katerih je mogoča zamenjava samih žarnic."
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
To verjamem, ampak moje vprašanje je bilo mišljeno v smislu, kako naj uporabim H4 ali H7 žarnico, ko mi recimo leva xenonka pregori?
Zapeljem se do servisa in jim na pult dam H7 žarnico in rečem, če mi lahko zamenjajo, ker mi je leva luč pregorela
Da se vrnemo na temo: ali bi ta prva pomoč ustrezala standardom naše dežele?
http://www.avtotrgovina.com/ob...a-avtomobiliste
Namreč cena 7 EUR se mi zdi smešno nizka za obdobje 5 let.
Kje je pa potem tukaj varnostni vidikCitat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
komplet rezervnih žarnic mora vsebovati žarnice z žarilno nitko za najmanj polovico žarničnih mest podvojenih zunanjih svetlobnih in svetlobno–signalnih naprav in po eno žarnico z žarilno nitko za zunanja nepodvojena žarnična mesta, pri katerih je mogoča zamenjava samih žarnic."
Tujina, z izjemo večine držav iz "bivše" vzhodne Evrope, ne pozna več "obveznih rezervnih žarnic".
Da bo zgornji citat jasen - za kSenonke in LED žarnice ne rabiš rezerve, saj nimajo žarilne nitke.