Načeloma je takole, oz.vsaj pri meni je bilo: sprva se mi je pojavila majhna bula, bolelo ni nič. Sčasoma se je to večalo, a sem jo z roko lahko "potisnil" nazaj. Če veš, kaj se pri kili dogaja, potem boš vedel, da to je mogoče. In tudi zato dopoldan, ko se zbudiš, te bule ni, ker se čez noč tole "uleže". Ampak ...
sčasoma se bo ta bula povečevala, ker se bo opna vse bolj trgala, na koncu pa začne bolet ko pri hudiču. Ne bo ti pomagalo nič, tudi z roko tega ne moreš več potisnit nazaj, ker je odprtina pač preveč natrgana (se opravičujem, če pišem po domače, ne znam napisat bolj znanstveno).
Vsekakor se ti splača čimprej k zdravniku, jaz sem čakal skor 4 leta, na koncu je bla pa štala ... predvsem bolečine so bile strašno neprijetne. Ne moreš stat, ne sedet, tudi ležat ne ... sem se zbujal premočen, kot da bi se tuširal. Operacija je rešila vse, vgradili so mi (po mojem da) kevlar mrežico. To je blo 2000, od takrat je vse OK. Sem pa moral kake pol leta pazit, da nisem pretiraval z dvigovanjem težjih bremen (pa to ne pomeni 100 kil, gre za bistveno manjšo težo, cca. 10 kg). Kot sem že rekel, od tadaj vse OK, sedaj je enako, kot da ni bilo nič ... aja, nekaj let po operaciji se mi je zdelo, kot da me še zmeri malo bodi, zbada ...ko se je spreminjalo vreme. Malo smešno, tako pač govorijo starejši ljudje, da jih jebbe vreme, ampak je bilo res. Zadnjih 10 let pa ne čutim nič več, popolnoma nič, tudi "navidezne bolečine" ne ...
Torej, moj nasvet je, čimprej obišči zdravnika. Ni mus, se ti bo pa slej ko prej obrestovalo (EURIBOR je trenutno negativen, bo pa sčasoma - žal - zrasel/narasel
)
EDIT: v mojem primeru je šlo za dimeljsko kilo (hernijo) , obstaja jih namreč več, tudi hrbtenična ...