Oče je nekaj desetletij nazaj bil operiran na eni strani, potem čez nekaj let se je pojavila kila še na drugi strani.
Jaz sem bil na vrsti ene dobri dve leti nazaj. Dvigal škatle cca 22kg težke... Dimeljska kila, čreva so "padla dol" in se zataknila.
Sem šel na urgenco zaradi bolečin, je rekel doktor da mi bodo dali injekcijo in pospravili čreva nazaj noter. Potem pa bomlahko čakal na operacijo. Inekcijo sem dobil, a čreva niso mogli porinit nazaj.
Tako sem bil premeščen v sobo, čez 20 minut obrit in že na poti v operacijsko. Zvečer sem se zbudil v sobi, brez bolečin. Dokler nisem se premaknil
Pot do 4metre oddaljenega wc je bila dolga. Ko sem prvič ustal s postelje sem mislil da mi bo vse iz trebuha dol ven padlo
Rez je bil cca 8cm dolg, rekli so mi da so vstavili dvojno mrežico, ker je bila mrena slaba.
5 dni sem počival v bolnici, potem pa počasi domov ... počutil sem se kot 80letnik, s počasno hojo in slow motion gibanjem.
5km do doma v P206 je bila še kar solidnih, z malo bolečinami. Hoja po stopnicah malo bolj zahtevna, ustajat s postelje pa sem se naučil "na komolec" da ne obremenjuješ trebušnih mišic.
Mesec in pol bolniške sem dobil, potem pa vsaj pol leta sem se šparal in res pazil kako kaj dvigam. Še eno leto po operaciji sem občasno čutil, da tam kjer je rez ni vse original kot je bilo.
Dobro da je šlo mimo
ne bi pa še enkrat ponavljal vaje... upam da ne.
S prebavo nimam težav, moreš pa po operaciji pazit da lepo teče, da nisi slučajno zaprt. Ker ne smeš pritiskat